Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Van olyan digitális toll,...

Van olyan digitális toll, amelyik többféle márkájú eszköznél is működik?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy digitális tollat, de nem tudom, hogy van-e olyan, ami nem csak egy márka eszközeihez jó. Elsősorban két eszközhöz használnám, egy iPadOS 18-hoz és egy Xiaomi Redmi 12 telefonhoz.

Valami nem nagyon drágát szeretnék, de nem tudom, mik a megbízható oldalak, estleg valaki vett már hasonlót valahonnan?

nov. 7. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem minden eszköz támogat ilyen tollakat, pl. a telefonok döntő többsége nem, és egységes szabvány sincs. iPad-hoz kaphatsz nem Apple által gyártott tollat, ami nem tudom, mennyivel rosszabb, főleg ha jóval olcsóbb, de a Xiaomi telefonhoz (ahogy más hasonló érintőképernyős eszközhöz is) csak kapacitív elven működő, azaz nem túl kényelmes, tompa, viszont olcsó toll használható.
nov. 8. 09:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Kapitalizmus, marketing. Nem fognak multifunkciós tollakat csinálni, hiszen veszteség lenne sok cégnek, gyártónak.

Átlag ember csak annyit lát, hogy érintőkijelző, toll. Működésükről semmit nem tudnak.

Telóhoz szinte feleslegesnek tartom, iPad-hoz még megértem a tollat.

Nem lenne jobb beruháznod egy hibrid érintő kijelzős laptopra vagy asztali gépre (ezutóbbi lenne a legjobb opció) és mellé wacom vagy huion terméket venni?

Vannak már olyan rajzmonitorok melyek érintősek kifejezetten alkotóknak. Kényelmesek, nagyon jó állványok is kaphatóak hozzá.

Ha netán diák vagy s nincs kereted rá, a nyáron bevállalsz egy havi külföldi melót és booom meg is van a kess rá. Ha nincs pc-d, akkor 2 hónap és egész jót ki lehet hozni annyi kessből. (Barátnőm lánya is tökölt ilyen olyan kisebb eszközökön. Aztán kivittem magammal dolgozni egy bp-i közvetítőn keresztül melózni.)

Vagy ha felnőtt vagy, de nem fizet jól a melód, akkor is megoldható. 1 hetes melók is vannak kintre. Betegszabit vagy szabit kell intézni és go.

Volt aki kess miatt így jött ki. Megkapta 1 hét alatt azt a kesst, amiért otthon egy egész hónapot szenvedett. (Mára már ő is kijött végleg, belátta, hogy nem állapot az, ami magyarban megy.)

Ad egy élvezhető kényelmet a rendes eszköz/gép, több program használatát is kínálja és nem kell vacak kicsi kijelzőn tökölni.

1-es által említett tompa bubszli végű ceruzáktól falra tudok mászni.

Milliószor jobb a hegyesebb, melyekkel pontosabban lehet alkotni és sokkal érzékenyebbek.

Egyik laptopom , amit utazásra használok pl 10 ujjat is érzékel egyszerre, a ceruza nyomásérzékenysége alapján vékonyodik-vastagodik a vonal. Emellett a kijelzőtől 1cm távolságban már érzékeli a ceruzát.

Milliószor könnyebb nagyobb felületen dolgozni. Jobb kezemben a ceruza, a bal kézzel pedig gyorsbillentyűket kezelem, melyek kifejezetten megkönnyítik a munkát, vagy pl több ujjal: kisujjal eszköztárat kezelem, miközben ugyanazon kezemmel másik két ujjal kicsinyítek,nagyítok, forgatok.

Ha rajzolsz, akkor tudod milyen ezeket külön külön nyomkodni.

Gondold át. A cél megoldásához pedig lehetőséget, opciót kell találni, s sokkal élvezhetőbb lesz minden.

jan. 6. 10:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon a válaszokat, átgondolom még
jan. 7. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!