Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Okosórákról mit gondoltok?

Okosórákról mit gondoltok?

Figyelt kérdés

22 éves lány vagyok, körülöttem mindenkinek van okosórája. Mások is győzködnek, hogy jaj, vegyél, mert napi 24 nézi a pulzust, ekg-t is csinál, figyeli az alvást, folyamatosan látod az értesítéseket, ha mész sportolni, ott is trackel mindent is.

Annyira nem akarom, hogy legyen valami, ami folyamatosan monitorozza a dolgaim... Hiába dolgozom IT-ban, egyszerűen fura nekem, hogy miért kell embereknek az, hogy folyamatosan trackelve legyenek az értékeik. Annyira jó világ volt, mikor még anyuval anno csak felültünk a bringára aztán mentünk egy kulacs vízzel, vagy túráztunk, nem volt társadalmi elvárás ez a sok okos biszbasz.

szept. 7. 09:03
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Normális hogy én ilyen egyszerű életet akarok élni? Xd
szept. 7. 09:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs rá szükséged akkor teljesen felesleges csak azért venned mert másoknak van és mondogatják hogy vegyél.
szept. 7. 09:08
 3/17 A kérdező kommentje:
Venni biztos nem fogok :D csak szerintem nem feltétlen egészséges az, ha valaki mániákusan trackeli minden sportját, alvását, testi paraméterét
szept. 7. 09:10
 4/17 Szolovjov ***** válasza:
100%
Igazad van! Én is most okos óra helyett egy gyönyörű, hagyományos Vostok órával szemezek. Ez szinte ékszernek is elmegy. És arra való, amire egy óra: megnézni mennyi az idő.
szept. 7. 09:12
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Van sok ember akinek ez fontos van akinek nem én pl tojok rá milyen értékeim vannak nem is veszek ilyen szarokat.
szept. 7. 09:12
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez a szokásos információfüggőség, habzsolni, hogy minél többet tudj tök felesleges dolgokról. Ha neked nincs ilyen problémád, ne foglalkozz vele.
szept. 7. 09:40
 7/17 anonim ***** válasza:

Az okosórák egészségfigyelő funkciói, az emberek 99,99%-ának teljesen felesleges, mert nem fogja használni. 5 éve van okosórám, még mindig ugyanaz a Huawei Watch GT és talán ha az első pár hétben lestem rá az alvásra, de mivel 3 műszakban dolgozom, így úgysem tudnék nagyon változtatni rajta, érdekesség, de ennyi, ugyanúgy a pulzus is. Vérnyomás pontossága meg ezekben erősen kétes (enyém még nem is tudja). Amiért viszont szeretem, az az üzenet és hívás értesítések, mivel sokat írogatok, miközben zajos helyen dolgozom. Pont ezért is szoktam kicsit csúnyán ránézni az olyan kollégákra, akik csutka hangerőre tekerve chatelnek. Bejön az ebédlőbe, és mindenkinek hallani kell a messenger tötyörgését (mikor a másik épp ír), meg a csilingelést mikor elküldte. Nekem mióta megvan, azóta csak rezgőn van a telefonom. tehát ilyen szempontból nagyon jó. Igazából a többi funkciót igazán megcsinálhatták volna telepíthetőre, mert senki nem fog 100 féle sportot űzni. Ami max még jól jön, az a kerékpározás figyelése, de azt is bicajozáson kívül, csak az útvonalrögzítéshez használtam, pl mikor a motorjogsimat csináltam :) , jó volt utólag megnézni,hogy merre és mennyit mentem.

Szóval kérdező, ha em akarod folyamatosan a telefonodat nézegetni, de szeretnél időben válaszolni az üzenetekre, arra szuper, esetleg még zenét hallgatni, néha jól jön az útvonalrögzítés is, de az egészségfigyelési részt inkább felejtsd el, ne ez utóbbiért vedd.

szept. 7. 10:06
 8/17 anonim ***** válasza:
Pénzt nem adnék ilyenre. Ezt hordom 3 éve, iroda, nyaralás - vízpart, hétköznapok, de esküvőn is volt rajtam. [link]
szept. 7. 10:17
 9/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
43%
Nálad semmi értelme, de ha nyugtot akarsz, akkor vegyél egyet, a méréseket kapcsold ki benne és akkor nem fog monitorozni semmit. Sokaknál ez a menő, de azért az órához semmi köze nincs, persze lehet ilyen-olyan számlapokat rátenni, de a kijelzés nem folyamatos, amiken van AOD, azok is hát elég gagyik. Valaki írta, hogy inkább legyen egy Vostok óra, hát igen, annak már van értelme.
szept. 7. 10:21
 10/17 anonim ***** válasza:
Nekem Van okosórám de munkába használom Meg kirándulásokhoz de se otthon se alváshoz nem használom,ki Van kapcsolva munkán kivül.
szept. 7. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!