Okosórákról mit gondoltok?
22 éves lány vagyok, körülöttem mindenkinek van okosórája. Mások is győzködnek, hogy jaj, vegyél, mert napi 24 nézi a pulzust, ekg-t is csinál, figyeli az alvást, folyamatosan látod az értesítéseket, ha mész sportolni, ott is trackel mindent is.
Annyira nem akarom, hogy legyen valami, ami folyamatosan monitorozza a dolgaim... Hiába dolgozom IT-ban, egyszerűen fura nekem, hogy miért kell embereknek az, hogy folyamatosan trackelve legyenek az értékeik. Annyira jó világ volt, mikor még anyuval anno csak felültünk a bringára aztán mentünk egy kulacs vízzel, vagy túráztunk, nem volt társadalmi elvárás ez a sok okos biszbasz.
"Okosórákról mit gondoltok?"
Én azt hogy nincs rá szükségem.
Személy szerint marhaságnak tartom az okosórát, egy szikikon darab, ami ráizzad az ember csuklójára, tök sérülékeny, nem tud annyit mint egy telefon, még egy kacat amit töltögethetsz. Egyedül egy sportolónál látom indokoltnak.
Hát, ilyenkor mutathatod meg, hogy teszel a körülötted lévő okoskodó majmok elvárásáraira vagy a saját utad követed.
Vegyél egy hagyományos karórát és mondd azt, hogy neked az tetszik, ezért nem veszel okosórát.
Én csak sporthoz veszek fel. Nem is okosórát, hanem csak okos karkötőt. Csak erre kell. Értesítésekre meg ott a telóm. Időre meg pláne. De úszni szoktam igazán, ahhoz meg nekem semmi sem működött jól. Egyszer teszteltem egy drágábbat, de visszavittem a 14 napos elállással, szóval nem bízok bennük. Csapásszámot még úgyahogy jól mérik, de mást semmit a vízben.
Páromnak van egy ilyen nőcis garmin még régebbről. Lily. Ez ilyen díszesebb kikapcsolva is, szép lapja van, nem egy üres fekete kijelző, cserébe csak monokróm a kijelző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!