Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szeretnék egy tabletet venni,...

Szeretnék egy tabletet venni, amihez van toll is (rajzoláshoz) és 100.000 forint alatt szeretném megvásárolni. Mit ajálnotok?

Figyelt kérdés

okt. 30. 08:47
 1/1 anonim ***** válasza:

Újban nem biztos, hogy kapsz ennyiért. Amihez gyárilag jár, egyes Samsung Galaxy TAB S modellek. Pl. Samsung Galaxy TAB S6 Lite (2024) ilyen, de ez újonnan több, mint 100.000 Ft és ez a legolcsóbb, amit találtam. Vigyázz, mert van egy 2022-es Samsung Galaxy TAB S6 lite is, ami árban 100.000 Ft körül van, de nincs hozzá S Pen, tehát ez nem az, amit te keresel! A gond, hogy konkrétan az egyik webáruháznál a 2022-es modell mellett a 2024-es fotója szerepelt, amin rajta a toll, de a termékben ez nem lesz benne, ezért nagyon figyelj oda, mert még a kereskedők is keverik a kettőt. Használtan lehet találsz olcsóbban is egy régebbi S Pen-es modellt.

Használtan viszont inkább egy felújított iPad-et vennék. Pl. az iPad 8 megfelelő választás lenne. Ez kereskedőnél garanciával 80-90.000 Ft körül megy, a 32 GB-os WiFi modell. Gyárilag nincs hozzá toll, és az Apple Pencil drágább, de egy Tech Protect vagy Stylus Pen érintőtoll 10.000 Ft körül megvásárolható hozzá, ez ugyanolyan jó, és beleférünk a 100.000 Ft-os keretbe. A kompatibilitást ellenőrizd a leírásba, vagy ha boltban veszed, akkor a készülék dobozán, fel van tűntetve rajta.

Az iPad 8-on a legújabb iPadOS 18 verzió fut, jövő októberben még 100%, hogy megkapja az iPadOS 19 verziót is. Az Apple elvileg az utolsó három iPadOS verziót támogatja, gyakorlatilag ennél régebbi rendszerekhez lehetnek frissítések, csak sokkal ritkábban. Az iPad 8 esetén ez a dátum 2028 október, addig biztosan kapni fog frissítéseket, és addig az alkalmazások is támogatni fogják. Ha hosszabb támogatást szeretnél, az iPad 9 kb. 10-15.000 Ft-al több, amennyiben még belefér a keretbe, jobban jársz vele, picit erősebb is, de amire te használnád, az iPad 8 is tökéletes.

Ha nagyon-nagyon spórolni szeretnél, talán még az iPad 7 is megfelel, éppen tudná azt, amit szeretnél, rajzoláshoz, böngészéshez, közösségi médiához vagy videózáshoz ez is tökéletes. Viszont az iPad 8 processzora sokkal erősebb, mert két generációval újabb, így nem mindegy, milyen árban találsz, én kb. 65.000 Ft-ot tartanék reálisnak (a WiFi 32 GB verzióért), de ennél többért láttam, ezért ajánlottam inkább a 8-ast, minimálisan drágább, de minden szempontból jobb, különösen a processzora erősebb. De ha találsz 65.000 Ft körül, annyiért nyugodtam megveheted a 7-est is, ez 2027 októberig lesz szoftveresen támogatott.

nov. 3. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!