Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik ilyen légkondicionáló...

Létezik ilyen légkondicionáló (klíma)?

Figyelt kérdés

Aminek nincs kivezetőcsöve (tehát nem kell hozzá sem falat fúrni, sem az ablakon nem kell kivezetni semmit), nem igényel sem jeget, sem hideg vizet?

És mondjuk csak hálózati áramot igényel.

Szeretném, ha belinkelnétek terméklapokat, honnan érdemes venni.

Ha esetleg nem létezik ilyen, akkor miért nem?

Köszönöm szépen előre is.

júl. 20. 10:08
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy mondjuk nem vizet melegítene, hanem valami más anyagot."

Igazad van, pl. rossz akkukból olvaszthatnál vele lithiumot vagy sörösdobozokat.

júl. 20. 21:34
 22/55 A kérdező kommentje:

20-as: Ha moderátor lennék, a hozzád hasonló kötekedőket kipenderíteném.

Ha a kérdés szerinted ostoba, nem értem, mi a csodáért foglalkozol vele.

Nagyon okosnak képzeled magad, de valójában a szövegértelmezéssel is bajaid vannak, hiába fikázol.

A hozzád hasonlók miatt kevesebb itt az értelmes hozzászólás.

júl. 21. 02:11
 23/55 A kérdező kommentje:

Ha jól tudom, a klímáknál a hőteljesítmény a fűtésre vonatkozik, és nem a hűtésre.

Tehát gondolom, hűtésnél nem fog úgy melegíteni maga a készülék, mint egy nagyobb teljesítményű olajradiátor max. fokozaton.

Itt korábban az egyik hozzászóló vetette fel, hogy szerinte működhet, hogy lakásklímával a fürdőszobai vízmelegítő vize lenne melegítve. (Én nem értek hozzá, és mondjuk igaz, hogy ahhoz kéne fúrni, hogy a szobáig el legyen vezetve.)

Az nagyon jó, ha ezeket valaki már általános iskolában tanulta.

Építő szándékú, tárgyilagos hsz-eket köszönettel várom.

Szépen be lehet írni, le lehet vezetni, ha működésképtelen a dolog, de

az engem, ill. kérdést fikázó, kötözködő, googleabarátod beszólásokból nem kérek.

júl. 21. 07:30
 24/55 anonim ***** válasza:
42%

#23 Tök jogos és engem is zavar, hogy egyesek ide járnak faszoskodni. Nem lehet tőlük normálisan beszélgetni.

Inkább menjetek el valahová 20 percet boxzsákot ütögetni, tök jó ám! Levezeti a stresszt és még izmosodtok is! Próbáljátok ki, tényleg k.rvajó!

júl. 21. 07:39
 25/55 A kérdező kommentje:
#24, Köszönöm, jól írod, egyetértek.
júl. 21. 07:45
 26/55 anonim ***** válasza:
júl. 21. 08:15
 27/55 anonim ***** válasza:
55%

#26 Ezt sem értem, hogy neked ez miért számít?!

És nem, nem a kérdező másik accountja vagyok, sem a haverja, nem is ismerem a csávót, viszont én is gyakoris felhasználó vagyok és k.rvára zavarnak engem is a 0 segítőszándékú, cserébe hülyének néző, faszoskodó, kioktató nyomorult kommentelők.

És elnézést kérek, ha félreértettelek és esetleg megoldási javaslattal éltél volna a kérdező felé. Mert az nyugodtan írd le. Sőt, azzal kellett volna kezdened. És befejezned is.

júl. 21. 08:41
 28/55 anonim ***** válasza:

"Ha egy légkondicionáló külső és belső egységét lezárt szobában egymáshoz közel üzemeltetném, akkor igazából fűtené a levegőt?"

A beltérinek szánt egység fújná a hideget, a kültérinek használt egység meg fújná a meleget, tehát nem lennél előbbre.

Aki írta az egy köbméteres víztartályt a szoba közepére és közben méltatlankodott a hazai oktatás színvonalára, az nyugodtan köpjön fel és álljon alá. Ugyanis, ha már a hőfelesleget vízmelegítésre akarjuk hasznosítani, akkor abban lenne ráció, hogy a melegvíztároló, másnéven bojler vizét melegítsük, így a teljes háztartásunk össz hatásfoka emelkedne. Az elvezetést így sem úsznánk meg, de mondjuk lehetne egy olyan beltéri hőszivattyú, amiben egy beépített hőcserélő vizet melegítene, de ezt a vizet is oda illetve el kell vezetni, tehát egy minimum két db félcollos csőből álló csőpár becsatlakozna a készülékhez. Egy keringetőszivattyú pedig ezen keresztül cirkuláltatná bojler, kerti medence fűtésre. De ezt ne vegyétek készpénznek, mert nem jutott nekem sem az edukációból, nem vagyok épületgépész és mérnök sem, meg fizikus sem.

És az így "elnyelethető" hőmennyiség is véges, mert ha kint a levegő melegebb, mint a medence vize, akkor a medence vize nem fog hűlni, ergó hőt elvezetni. A bojler adott vízmennyiségét oké, felmelegítjük, de azt sem lehet a végtelenségig. Szóval annyira bonyolult tervezést igényelne, hogy sokkal jobbak az inverteres split klímák, amik hűtenek, fűtenek és ugyancsak nagyon vékony csőpárral csatlakozik a külső és a belső egység.

júl. 21. 09:28
 29/55 anonim ***** válasza:
0%

Najó feladom... :D

28. Az 1 köbméteres tartályt azért írtam, mert kb akkora vízmennyiség az amibe elég hőt el lehetne nyeletni ahhoz hogy érdemi hőmérséklet csökkenést legyen a szobában. Ha egy 80 literes bojlerben akarsz vizet melegíteni a klímával az kb 1,5-2 óra alatt forrna fel teljesen és mivel nyomástartó edény ha tovább erőlteted még fel is robban.

Nem hiszi el a kérdező hogy 3kW hőt von el egy klíma. Ok. De ha a kérdezőnek lenne igaza, akkor nem lenne már minden lakásban ici-pici kocka klíma?

Az hogy mindenre baromságokat válaszolsz és egyik kérdésednél sem senkinek nem hiszed el ami mond azt itt úgy hívjuk hogy troll. A másik kérdéseddel is lebuktattad magad. Itt válaszolgatsz a két fiókoddal egymásnak. Lehet hogy nekem kicsit karcos a stílusom, de pont az ilyen kérdezők miatt lettem ilyen.

Fogadd el hogy az amit kitaláltál nem működik. Ha működne már rég megcsinálták volna. De a fizikát nem lehet átverni, kikerülni. A hőt (nem a hőmérsékletet!) át kell valahova vinni ahhoz hogy egy helyen hidegebb legyen. Olyan mint egy nagy kupac föld. Ha útban van, akkor nem lehet eltüntetni, csak átvinni valahova, de utána meg ott fogja foglalni a helyet.

júl. 21. 10:27
 30/55 A kérdező kommentje:

08:41-es válaszolónak üzenem: Ez a szerencsétlen 10:27-es azt képzeli, hogy Te és én egyek vagyunk. :)

Én éppen annyira vagyok Te, ahogyan Lajos király alsógatyában.

Nagyon keveri a dolgokat. Ezt úgy hívják, paronia.

Egy fikarcnyival sem okosabb a témában, mint mondjuk én, egy normális választ képtelen kiizzadni, csak keveri itt a barnafestéket, légből kapottan vádaskodik, okoskodik, sérteget.

júl. 21. 11:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!