FI relé nullázó nélkül? Működik? Hogyan van bekötve?
Egyik ismerősnél felraktak egyet. Náluk nincs nullázó, nagyon régi ház.
Így hogyan működik a fi relé?
Ha szakember kötötte be és jól, akkor nincs gond.
Gyanítom hogy rólad ez nem mondható el.
Segítségül itt egy ábra: [link]
A kérdés szakmailag értelmezhetetlen, vagy találgatásra készteted az embereket.
Mi az, hogy "nullázó"?
Nullázott rendszer már érthetőbb.
Védővezető is érthető.
FI-relé működésének önmagában nem feltétele a védővezető, de anélkül kiesik egy biztonsági faktor.
Röviden a lényeg, hogy az FI-relé (nem én írtam hülyén "az ef i", így kell kimondani szakszerűen), figyeli a fázis és nullavezető áramát, ami normális esetben pontosan egyforma.
De ha te beiktatod magad a fázis és a föld közé, akkor kivonsz valamennyi áramot a körből, így kevesebb folyik a nullán. Az FI-relé a hiányt detektálja és leold miattad. Közben megkínáltad magad rövid időre egy kis árammal.
Mérnök Úrnál a pont!
Valóban pongyolán fogalmaztam, de aki akarta érteni az értette és tudott is válaszolni.
"Dehogynem, te szerencsétlen, ott van az első mondat: "...kap egy áramütést az, aki megérinti a hibás berendezést" "
Erre: "Hogyan van bekötve?" az hogy a fenébe jó válasz, hogy "kap egy áramütést"
Szerintem a szülés is kapott egy áramütést és ahogy csapkodta a villany, úgy a fejedet is csapkodta a szülőágy lábához... máshogy nem tudom elképzelni hogy lehetsz ennyire agyhalott.
Lol
Sehogy, a fi relének pont az a léynege, hogy a nullát is át kell rajta kötni
Ki rakta fel, önjelölt villanyszerelő?
csináltassák meg a hálózatot mielőbb mielőtt még le nem égetik az egész házat
Ember csak megkérdeztem hogy egy régi háznál ahol csak nulla és fázis van, ott hogy kötik be.
Ennyire kellett volna válaszolni. A Mérnöknek sikerült, neked meg csak a vergődés jutott. Saját magad járattad le, mert sem a villamossághoz nem értesz, sem magyarul nem tudsz olvasni, megérteni és írni sem. Lehet arrébb tolni a biciklit, menj más kérdéshez acsarkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!