Hogyan derül ki egy ceruzaelemről, hogy lítiumos-e, ha nincs ráírva? Ha "alkali" felirat van, az nem lítiumos? Mind2 használatos ugyanazon készülékhez?
Ilyeneket kell keresni:
"Mihez használják ezeket?"
Főleg mérőműszerekben és olyan (régebbi konstrukciós) készülékekben amiben az adatokat SRAM őrzi.
Hosszú az élettartama, nem folyik ki.
"Nem tudtam, ceruza elemek esetén más az alkáli és más a lítiumos vajon."
Te következetesen kevered az elem és az akkumulátor fogalmát.
"Ha jól értelek titeket, kizárólag 1.5 Voltos, illetve 3.6 Voltos létezik AA méretű ceruzaelemből?"
Akkuból van 1.2V-os is! :)
"Annyi esze csak van mindenkinek, hogy megnézi a készülékét és az elem, v akku feszültségét"
Határozottan állítom - és ezt gyakorlati tények támasztják alá - hogy nincs.
Ha belemegy beleteszi és ennyi.
Ahogy mindenféle utánanézés nélkül a DC 3V-os adapter helyett a mobilba bedugták a 12V AC adaptert ha a csatlakozó bemenet.
A set top boxba, routerbe DC 9V helyett a 24V DC adaptert, a konyhai mérlegbe az univerzális adaptert fordított polaritással, stb.
Sokan arra se figyelnek hogy amikor elemet raknak valamibe ekkor melyik a + és melyik a - vége. Belerakja, nem megy, megfordítja.
Ez van. Nem a többség ilyen, de ez előfordul. Itt élnek közöttünk! :)
"Te következetesen kevered az elem és az akkumulátor fogalmát."
Tévedés. Valaki be is linkelt e kérdés alatt lítiumos,
NEM ÚJRATÖLTHETŐ ceruzaelemet:
Dec.27, 00:40:
"Részben butaságot írtam korábban, és a kérdezőnek igaza van, mert közben rájöttem, hogy létezik nem újratölthető lítiumos ceruzaelem is":
"Tévedés. Valaki be is linkelt e kérdés alatt lítiumos"
Így van. Én voltam... Nem figyelsz?
Az hogy kevered nem a lítiumosságból derül ki, hanem ahogy a "ceruza elem" megnevezést használod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!