Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan derül ki egy ceruzaelem...

Hogyan derül ki egy ceruzaelemről, hogy lítiumos-e, ha nincs ráírva? Ha "alkali" felirat van, az nem lítiumos? Mind2 használatos ugyanazon készülékhez?

Figyelt kérdés

2022. dec. 26. 00:33
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy ha leemelsz egy ceruzaelemes eszközt az áruház polcáról, az 100%, hogy a másfél voltos elemet kéri. És ha boltban kérsz egy ceruzaelemet, az 100% hogy másfél voltos lesz.
2022. dec. 27. 13:31
 32/43 anonim ***** válasza:

Ilyeneket kell keresni:

[link]

2022. dec. 27. 13:34
 33/43 anonim ***** válasza:
Bocs az előző más kérdéshez ment volna :)
2022. dec. 27. 13:34
 34/43 Szirty ***** válasza:

"Mihez használják ezeket?"

Főleg mérőműszerekben és olyan (régebbi konstrukciós) készülékekben amiben az adatokat SRAM őrzi.

Hosszú az élettartama, nem folyik ki.

2022. dec. 27. 14:29
 35/43 Szirty ***** válasza:
38%

"Nem tudtam, ceruza elemek esetén más az alkáli és más a lítiumos vajon."

Te következetesen kevered az elem és az akkumulátor fogalmát.

2022. dec. 27. 14:30
 36/43 Szirty ***** válasza:

"Ha jól értelek titeket, kizárólag 1.5 Voltos, illetve 3.6 Voltos létezik AA méretű ceruzaelemből?"

Akkuból van 1.2V-os is! :)

2022. dec. 27. 14:32
 37/43 Szirty ***** válasza:

"Annyi esze csak van mindenkinek, hogy megnézi a készülékét és az elem, v akku feszültségét"

Határozottan állítom - és ezt gyakorlati tények támasztják alá - hogy nincs.

Ha belemegy beleteszi és ennyi.

Ahogy mindenféle utánanézés nélkül a DC 3V-os adapter helyett a mobilba bedugták a 12V AC adaptert ha a csatlakozó bemenet.

A set top boxba, routerbe DC 9V helyett a 24V DC adaptert, a konyhai mérlegbe az univerzális adaptert fordított polaritással, stb.

Sokan arra se figyelnek hogy amikor elemet raknak valamibe ekkor melyik a + és melyik a - vége. Belerakja, nem megy, megfordítja.

Ez van. Nem a többség ilyen, de ez előfordul. Itt élnek közöttünk! :)

2022. dec. 27. 14:37
 38/43 A kérdező kommentje:

"Te következetesen kevered az elem és az akkumulátor fogalmát."

Tévedés. Valaki be is linkelt e kérdés alatt lítiumos,

NEM ÚJRATÖLTHETŐ ceruzaelemet:

Dec.27, 00:40:

"Részben butaságot írtam korábban, és a kérdezőnek igaza van, mert közben rájöttem, hogy létezik nem újratölthető lítiumos ceruzaelem is":

[link]

2022. dec. 28. 01:39
 39/43 Szirty ***** válasza:
55%

"Tévedés. Valaki be is linkelt e kérdés alatt lítiumos"

Így van. Én voltam... Nem figyelsz?

Az hogy kevered nem a lítiumosságból derül ki, hanem ahogy a "ceruza elem" megnevezést használod.

2022. dec. 28. 07:41
 40/43 Salx Narval ***** válasza:
Működik már az a ketyere?, lassan vége az évnek és még mindig itt tökölünk az elemekkel.:D
2022. dec. 28. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!