Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan derül ki egy ceruzaelem...

Hogyan derül ki egy ceruzaelemről, hogy lítiumos-e, ha nincs ráírva? Ha "alkali" felirat van, az nem lítiumos? Mind2 használatos ugyanazon készülékhez?

Figyelt kérdés

2022. dec. 26. 00:33
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
90%
Az alkálielem nem lítiumos. A ceruzaelem pedig nem akkumulátor.
2022. dec. 26. 00:40
 2/43 A kérdező kommentje:

Természetesen nem akkumulátor a ceruzaelem (hacsak nem ilyen küllemű nikkel-metálhidridról volna szó). Viszont azt nem tudtam, hogy a ceruzaelemek nem lítiumosak.

A 21.zázadban nincs is forgalomban lítium-ionos ceruzaelem?

2022. dec. 26. 00:43
 3/43 anonim ***** válasza:
86%
Dehogynincs. De általában rá van írva, pl a vartánál. Szerintem a nevenics márkák meg sima alkálit csinálnak csak. Boxs nem értettem a kérdést elõszõr.
2022. dec. 26. 00:49
 4/43 A kérdező kommentje:
Akkor pontosítiom a kérdést: az alkáli ceruzaelem, valamint lítiumos c.elem nem létezik kombóban? Tehát vagy csak alkáli egy c.elem, vagy csak lítiumos?
2022. dec. 26. 00:58
 5/43 anonim ***** válasza:
89%
A litiumos ceruzaelem valószerűtlenül könnyű, ez nagyon határozott ismertetőjele.
2022. dec. 26. 01:20
 6/43 A kérdező kommentje:
De úgy értem, nem vagyok képben, mi az az alkáli elem. A kérdésem egyik fele arról szól, hogy az alkáli elem a szinonímája a lítium ionos elemnek? Vagy két, teljesen eltérő dologról van szó?
2022. dec. 26. 01:23
 7/43 anonim ***** válasza:
86%
Két eltérő technika.
2022. dec. 26. 01:28
 8/43 A kérdező kommentje:

Értem, erre voltam kíváncsi, köszi. :)

A kérdésem másik fele, hogy ugyanazon eszköbe lehet tenni alkáli ceruzaelemet is, vagy helyette akár lítium ionos ceruzaelemet? Egyik se fog ártani a készüléknek, és bármelyik működteti?

2022. dec. 26. 01:33
 9/43 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, de miért vonz ennyire a litiumos elem? Qurva drága.
2022. dec. 26. 01:46
 10/43 A kérdező kommentje:

Nem arról írtam, hogy vonzana. Hanem hogy nem tudtam, szinonimák-e, vagy két külön dolog-e. Az meg technikaialg érdekel, hogy ha van két, vagy többfajta ceruzaelemem azonos méretben, akkor, mondjuk, ugyanaban a zsebrádióba bele lehet tenni mindkettőt úgy, hogy bármelyik működtetni fogja? És egyik se éártana a zsebrádiónak?

(Természetesen úgy értem, egyik esetben csak lítiumos elempárt tennék bele, egy másik esetben meg csak alkálit.)

Zsebrádió helyett bármi más eszköz esetén is érdekel, nem teszi-e tönkre, MÁS SZÓVAL elemtípus függő-e egy ceruzaelemes készlék, vagy nem?

2022. dec. 26. 01:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!