Hogyan derül ki egy ceruzaelemről, hogy lítiumos-e, ha nincs ráírva? Ha "alkali" felirat van, az nem lítiumos? Mind2 használatos ugyanazon készülékhez?
Természetesen nem akkumulátor a ceruzaelem (hacsak nem ilyen küllemű nikkel-metálhidridról volna szó). Viszont azt nem tudtam, hogy a ceruzaelemek nem lítiumosak.
A 21.zázadban nincs is forgalomban lítium-ionos ceruzaelem?
Értem, erre voltam kíváncsi, köszi. :)
A kérdésem másik fele, hogy ugyanazon eszköbe lehet tenni alkáli ceruzaelemet is, vagy helyette akár lítium ionos ceruzaelemet? Egyik se fog ártani a készüléknek, és bármelyik működteti?
Nem arról írtam, hogy vonzana. Hanem hogy nem tudtam, szinonimák-e, vagy két külön dolog-e. Az meg technikaialg érdekel, hogy ha van két, vagy többfajta ceruzaelemem azonos méretben, akkor, mondjuk, ugyanaban a zsebrádióba bele lehet tenni mindkettőt úgy, hogy bármelyik működtetni fogja? És egyik se éártana a zsebrádiónak?
(Természetesen úgy értem, egyik esetben csak lítiumos elempárt tennék bele, egy másik esetben meg csak alkálit.)
Zsebrádió helyett bármi más eszköz esetén is érdekel, nem teszi-e tönkre, MÁS SZÓVAL elemtípus függő-e egy ceruzaelemes készlék, vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!