Vegyünk 3 hagyományos E27 foglalatot, hozzá vezetékeket. Azt szeretném, hogy - mint a lámpáknál - egy _valamire_ kötöm rá a 3 foglalatot. Tehát vagy egyszerre világítanának az izzók, vagy egyik sem. Ehhez milyen eszközt/módszert kell ismernem?
#19 Képtelen vagy felfogni:
Névleges feszültség: amelyre egy villamos berendezést, gépet, készüléket, hálózatot terveztek, méreteztek és elkészítettek. A mi cégünk elosztóberendezéseket is gyárt és mindegyikre rá kell írni többek között, hogy:
Névleges feszültség: 3×400/230 V.
Ez effektív érték, ezt senki nem vitatta.
Például, ha egy izzólámpára rá van: 230 V, akkor mi ez a 230 V? Igen, effektív érték és a lámpa névleges feszültsége. Kapcsolható 110 V-ra is, ekkor a névleges feszültségnél kisebbet kap.
Nos, annyit már leszűrtem a mondanivalódból hogy nem trollkodsz mindössze tájékozatlan vagy félretájékozott vagy, ezért türelmesebb leszek.
Ha például egy berendezés névleges feszültsége 230V, akkor azért csak névleges és nem valós, mert attól kissebb-nagyobb mértékben eltérő feszültséggel is üzemeltethető.
A rákapcsolt feszültség effektiv értéke, vagyis nem a berendezésre hanem magára a "konnektorfeszültségre" vonatkozó adat pedig 230V.
"Névleges feszültség: 3×400/230 V.
Ez effektív érték, ezt senki nem vitatta."
Névleges szinonimái: fiktív, állítólagos, feltételezett, képzelt, kitalált, hamis, látszólagos, jelképes, ...
Effektív szinonimái: tényleges, tiszta, valóságos, eredeti, valódi tulajdonképpeni, hamisítatlan, ....
Ezek ellentétes jelentésű szavak, tehát ne erőltesd a "közös nevezőre" hozásukat.
"Ezek ellentétes jelentésű szavak"
Nem nagyon akarok a vitába belefolyni, de te most annyit csináltál hogy kigugliztad a szó jelentésének azt a magyarázatát ami a vitában támogat.
A "névleges" szó jelentésének műszaki értelmezéséről van azonban szó ami nem biztos hogy megfelel annak amit leírtál.
Ahogy pl. a "csavar" szó is mást jelent műszaki értelemben.
#22, Szirty-nek:
"te most annyit csináltál hogy kigugliztad a szó jelentésének azt a magyarázatát ami a vitában támogat."
Te pedig csak annyit csinálsz, hogy ha már az általam leírtak helyességét nem tudod megkérdőjelezni, akkor a személyemet próbálod támadni.
Nem érzed ezt gyerekesnek?
Ismét #22:
"A "névleges" szó jelentésének műszaki értelmezéséről van azonban szó "
Tehát szerinted egy szó jelentése műszaki vonatkozásban változhat az ellenkezőjére? XD
#22-es:
"A rákapcsolt feszültség effektiv értéke, vagyis nem a berendezésre hanem magára a "konnektorfeszültségre" vonatkozó adat pedig 230V."
Ez teljesen értelmetlen!
Egyébként hagyjuk ezt a felesleges vitát, találtam egy másik kérdést, amire nem igazán jött megfelelő válasz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..
Ha te olyan nagyon tájékozott vagy, akkor lássuk a megoldást!
#25, #26-nak:
Ha te most azt képzeled hogy a teljesítményből kiszámolom a Cos(fi) segítségével a valódi és a látszólagos teljesítmény értékeit, majd a valódi teljesítményből az áramerősségeket, ezután pedig a vezető fajlagos reaktanciájával a vezetéken fellépő hatásos feszültségesést, majd ezt átszámolom neked százalékos értékre, akkor vagy te vagy h'lye vagy, vagy engem akarsz annak nézni! XD
Ismét #25:
Remélem meggyőződtél a tájékozottságomról!
"...nem tudod megkérdőjelezni, akkor a személyemet próbálod támadni."
Helyes amit írsz, csak nem tartozik a témához, köze nincs hozzá.
A személyedet nem támadtam.
Engem nagyon meglep hogy nem hallottál még a névleges áram, névleges feszültség stb fogalmakról.
Most a szavak jelentésén lovagolsz, pedig nincs itt szerintem semmi probléma.
"Tehát szerinted egy szó jelentése műszaki vonatkozásban változhat az ellenkezőjére?"
Szerintem rengeteg szó van aminek a szalmai nyelvben a jelentése más mint a köznapi nyelvben.
Nem véletlen hogy erre külön szótár van pl.
Szirty-nek:
Engem meg az lep meg, hogy képtelen vagy a szöveg-értésre!
Most figyelj, mert többször nem írom le!
A névleges "tök midegy hogy mi", a kérdéses BERENDEZÉSRE vonatkozik, azzal összefüggésben értendő hogy NÉVLEGES!
Nem pedig az azt működtető villamos áram vonatkozásában!
Tehát egy berendezésen ANNAK névleges üzem-feszültségét tüntetik fel, de maga a feszültség attól még EFFEKTÍV!
Tehát egy berendezés üzem-feszültsége bizonyos határok közt mozoghat, a névlegesen megadott érték afféle ajánlott feszültség!
Ha még most sem fogod megérteni, akkor a gyógypedagógián a helyed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!