Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vegyünk 3 hagyományos E27...

Törpetestű kérdése:

Vegyünk 3 hagyományos E27 foglalatot, hozzá vezetékeket. Azt szeretném, hogy - mint a lámpáknál - egy _valamire_ kötöm rá a 3 foglalatot. Tehát vagy egyszerre világítanának az izzók, vagy egyik sem. Ehhez milyen eszközt/módszert kell ismernem?

Figyelt kérdés

2020. júl. 5. 18:56
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

#19 Képtelen vagy felfogni:

Névleges feszültség: amelyre egy villamos berendezést, gépet, készüléket, hálózatot terveztek, méreteztek és elkészítettek. A mi cégünk elosztóberendezéseket is gyárt és mindegyikre rá kell írni többek között, hogy:

Névleges feszültség: 3×400/230 V.

Ez effektív érték, ezt senki nem vitatta.

Például, ha egy izzólámpára rá van: 230 V, akkor mi ez a 230 V? Igen, effektív érték és a lámpa névleges feszültsége. Kapcsolható 110 V-ra is, ekkor a névleges feszültségnél kisebbet kap.

2020. júl. 9. 21:07
 22/51 anonim ***** válasza:

Nos, annyit már leszűrtem a mondanivalódból hogy nem trollkodsz mindössze tájékozatlan vagy félretájékozott vagy, ezért türelmesebb leszek.

Ha például egy berendezés névleges feszültsége 230V, akkor azért csak névleges és nem valós, mert attól kissebb-nagyobb mértékben eltérő feszültséggel is üzemeltethető.

A rákapcsolt feszültség effektiv értéke, vagyis nem a berendezésre hanem magára a "konnektorfeszültségre" vonatkozó adat pedig 230V.

"Névleges feszültség: 3×400/230 V.

Ez effektív érték, ezt senki nem vitatta."

Névleges szinonimái: fiktív, állítólagos, feltételezett, képzelt, kitalált, hamis, látszólagos, jelképes, ...

Effektív szinonimái: tényleges, tiszta, valóságos, eredeti, valódi tulajdonképpeni, hamisítatlan, ....

Ezek ellentétes jelentésű szavak, tehát ne erőltesd a "közös nevezőre" hozásukat.

2020. júl. 10. 19:45
 23/51 Szirty ***** válasza:

"Ezek ellentétes jelentésű szavak"

Nem nagyon akarok a vitába belefolyni, de te most annyit csináltál hogy kigugliztad a szó jelentésének azt a magyarázatát ami a vitában támogat.

A "névleges" szó jelentésének műszaki értelmezéséről van azonban szó ami nem biztos hogy megfelel annak amit leírtál.

Ahogy pl. a "csavar" szó is mást jelent műszaki értelemben.

2020. júl. 10. 21:12
 24/51 anonim ***** válasza:

#22, Szirty-nek:

"te most annyit csináltál hogy kigugliztad a szó jelentésének azt a magyarázatát ami a vitában támogat."

Te pedig csak annyit csinálsz, hogy ha már az általam leírtak helyességét nem tudod megkérdőjelezni, akkor a személyemet próbálod támadni.

Nem érzed ezt gyerekesnek?

2020. júl. 11. 09:02
 25/51 anonim ***** válasza:

Ismét #22:

"A "névleges" szó jelentésének műszaki értelmezéséről van azonban szó "

Tehát szerinted egy szó jelentése műszaki vonatkozásban változhat az ellenkezőjére? XD

2020. júl. 11. 09:04
 26/51 anonim ***** válasza:

#22-es:

"A rákapcsolt feszültség effektiv értéke, vagyis nem a berendezésre hanem magára a "konnektorfeszültségre" vonatkozó adat pedig 230V."

Ez teljesen értelmetlen!

Egyébként hagyjuk ezt a felesleges vitát, találtam egy másik kérdést, amire nem igazán jött megfelelő válasz:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

Ha te olyan nagyon tájékozott vagy, akkor lássuk a megoldást!

2020. júl. 11. 13:32
 27/51 anonim ***** válasza:

#25, #26-nak:

Ha te most azt képzeled hogy a teljesítményből kiszámolom a Cos(fi) segítségével a valódi és a látszólagos teljesítmény értékeit, majd a valódi teljesítményből az áramerősségeket, ezután pedig a vezető fajlagos reaktanciájával a vezetéken fellépő hatásos feszültségesést, majd ezt átszámolom neked százalékos értékre, akkor vagy te vagy h'lye vagy, vagy engem akarsz annak nézni! XD

2020. júl. 11. 15:53
 28/51 anonim ***** válasza:

Ismét #25:

Remélem meggyőződtél a tájékozottságomról!

2020. júl. 11. 15:55
 29/51 Szirty ***** válasza:

"...nem tudod megkérdőjelezni, akkor a személyemet próbálod támadni."

Helyes amit írsz, csak nem tartozik a témához, köze nincs hozzá.

A személyedet nem támadtam.

Engem nagyon meglep hogy nem hallottál még a névleges áram, névleges feszültség stb fogalmakról.

Most a szavak jelentésén lovagolsz, pedig nincs itt szerintem semmi probléma.

"Tehát szerinted egy szó jelentése műszaki vonatkozásban változhat az ellenkezőjére?"

Szerintem rengeteg szó van aminek a szalmai nyelvben a jelentése más mint a köznapi nyelvben.

Nem véletlen hogy erre külön szótár van pl.

2020. júl. 11. 18:55
 30/51 anonim ***** válasza:

Szirty-nek:

Engem meg az lep meg, hogy képtelen vagy a szöveg-értésre!

Most figyelj, mert többször nem írom le!

A névleges "tök midegy hogy mi", a kérdéses BERENDEZÉSRE vonatkozik, azzal összefüggésben értendő hogy NÉVLEGES!

Nem pedig az azt működtető villamos áram vonatkozásában!

Tehát egy berendezésen ANNAK névleges üzem-feszültségét tüntetik fel, de maga a feszültség attól még EFFEKTÍV!

Tehát egy berendezés üzem-feszültsége bizonyos határok közt mozoghat, a névlegesen megadott érték afféle ajánlott feszültség!

Ha még most sem fogod megérteni, akkor a gyógypedagógián a helyed.

2020. júl. 11. 21:02
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!