Vegyünk 3 hagyományos E27 foglalatot, hozzá vezetékeket. Azt szeretném, hogy - mint a lámpáknál - egy _valamire_ kötöm rá a 3 foglalatot. Tehát vagy egyszerre világítanának az izzók, vagy egyik sem. Ehhez milyen eszközt/módszert kell ismernem?
Fontos, hogy kezdő vagyok, úgyhogy bármilyen link hasznos lehet számomra.
Illetve azt még megjegyezném, hogy egyesével már be tudnám őket kötni, de cél, hogy mindhárom egy közös villásdugóval működjön.
Ha esetleg kevés információt adtam volna meg, azt pótlom szívesen :D
Párhuzamosan kell kötni őket.
De ha nagyon nincs fogalmad hozzá, akkor hívj szakembert.
Az áram olyan mint a medve: nem játék!
Általános iskola fizika órán már tanul az ember gyereke, ilyen alap bekötéseket igaz csak 9 voltos elemről. De a bekötés ugyanaz marad nagyban is.
Ami neked kell a párhuzamos kapcsolás .
gyakorlatilag a foglalatok drótjait összekötöd, egybe a nullát egybe a fázist, ha szerencsés vagy akkor szine van (kék és barna), a kékre rákötöd a nullás dugaljat, a barnára pedig a fázist s eközzé egy kapcsolót is beiktatsz.
Figyuzz!
Mivel a kérdésedből világosan kitűnik hogy teljesen gyakorlatlan vagy, ezért te ezt inkább ne erőltesd.
Egy villanyszerelő potom pénzért bármikor, bárhol elkészíti neked!
És az még meg sem fog rázni. Mert a te kreációd érintésvédelme biztos hogy fog némi kívánni-valót hagyni maga után!
6. ezzel vitatkoznék.
Egy villanyszerelésben jártas ismerőse megcsinálja egy köszönőmért, vagy egy sörért egy kölcsön szívességért, de egy hivatalos villanyszerelő akinek ki is kell szállnia, tuti az utolsó bőrt is lehúzza róla csak mert megteheti, mert látja, hogy a kuncsaft nem ért hozzá.
Hagyjuk ezt a potom összeget.
#6, #7-nek:
"Egy villanyszerelésben jártas ismerőse megcsinálja egy köszönőmért," és ha az jól megbaxxa, akkor utána már rendes szakit fog hívni, feltéve hogy túléli! XD
Én magam is csak "villanyszerelésben jártas" vagyok.
Azon van a hangsúly, hogy szakember nem fog POTOM pénzért még köszönni se neked.
A többi részében meg lehet feltételezgetni, de itt nem ez a kérdés, hogy mi lehetséges és mi nem.
Kérdező:
Itt van egy kapcsolási rajz hozzá:
Itt csak két lámpa szerepel, de a párhuzamos kapcsolás elvét jól mutatja. Értelemszerűen tovább bővíthető 3, 4... lámpára.
Egyszerű összeállítani, de óvatos légy, 230 V már nem játék! Mindenképpen szigetelt vezetékeket használj, mielőtt bekapcsolod jól nézd át nincs-e valami hibás kötés. Bekapcsolás után ne érints meg semmilyen fém részt! Jó volna, ha olyan valaki ott lenne veled, aki már jártas ebben a témában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!