Vegyünk 3 hagyományos E27 foglalatot, hozzá vezetékeket. Azt szeretném, hogy - mint a lámpáknál - egy _valamire_ kötöm rá a 3 foglalatot. Tehát vagy egyszerre világítanának az izzók, vagy egyik sem. Ehhez milyen eszközt/módszert kell ismernem?
Fölösleges velem kiabálnod, amit leírtál azt nem vitattam.
Én csak a "névleges" szó internetes szótárból idemásolt jelentésére tettem azt a megjegyzést hogy a szó jelentését műszaki szempontból kell értelmezni.
#25:
„Ha te most azt képzeled hogy a teljesítményből kiszámolom a Cos(fi) segítségével a valódi és a látszólagos teljesítmény értékeit, majd a valódi teljesítményből az áramerősségeket, ezután pedig a vezető fajlagos reaktanciájával a vezetéken fellépő hatásos feszültségesést, majd ezt átszámolom neked százalékos értékre…”
„Remélem meggyőződtél a tájékozottságomról!”
Ez nem a tájékozottságodról, hanem a tudatlanságodról győzött meg!
Te írtad:
„Névleges szinonimái: fiktív, állítólagos, feltételezett, képzelt, kitalált, hamis, látszólagos, jelképes”
Ezek pontosan a te tudásodra megfelelő szavak.
Na te nagyeszű #25, többszörös marhaságokat írtál.
Ha már annyira nyelvészkedsz, a cosφ kisbetű és nem kell zárójel. Mi az, hogy valódi teljesítmény, az helyesen hatásos teljesítmény. A példa szerint 200 kW, akkor ezt minek kellene kiszámolni? A fogyasztó áramát a látszólagos teljesítményből számítjuk: I=S/(1,73×U)=P/(1,73×U×cosφ). A vezetőnek nincs fajlagos reaktanciája, az helyesen kilométerenkénti reaktancia. Egyébként a vezető 50°C-ra vonatkozó ellenállását nem kellene figyelembe venni? Mi az a vezetéken fellépő hatásos feszültségesés? Az erősáramú gyakorlatban a hosszirányú feszültségeséssel számolnak. Egyébként pedig a feszültségesés általában nem egyenlő a vezetéken eső feszültséggel.
A feszültségesés pontos definíciója:
A tápfeszültség abszolút értékének és a fogyasztóra jutó feszültség abszolút értékének a különbsége.
Mivel a tápfeszültség és a fogyasztó feszültsége nincs fázisban, ezért a definíció szerinti feszültségesés nem egyezik meg a vezetéken eső feszültséggel.
Így kell kiszámolni:
A fogyasztó árama: I=P/(1,73×U×cosφ)=200/(1,73×0,4×0,8)=361 A
A vezetők hőmérséklet emelkedése: Δt=t–20°C=50–20=30°C
A vezetők ellenállása 50°C-on: R=(ϱ×l/A)×(1+αΔt)=(0,01786×100/240)×(1+0,00393×30)=0,00832 Ω
A kábel reaktanciája: X=x×l=0,08×0,1=0,008 Ω
sinφ=négyzetgyök(1–cos²φ)=négyzetgyök(1–0,8²)=0,6
Mértékadó feszültségesés: e’=I(R×cosφ+X×sinφ)=361(0,00832×0,8+0,008×0,6)=4,14 V
Százalékos feszültségesés: ε=100×1,73×e’/U=100×1,73×4,14/400=1,79%
Ezt olyan nagy dolog lett volna kiszámolni, néhány perc az egész. Nagyon tájékozott #25, ha még ezt sem tudod, akkor milyen alapon osztogatsz itt másoknak tanácsokat, nevetséges. Mielőtt másokat minősítesz szállj magadba, te mérsékelt önkritikával rendelkező szuper zseni.
#32-nek:
Hogy te milyen ügyes vagy!
Sikerült minden egyes meghatározásomra találni vagy egy szinonimát, vagy magukat a meghatározásokat másképpen megközelíteni!
Vagyis elmagyaráztad hogy a burgonyát nem burgonyának hívják hanem krumplinak. XD
"Ezt olyan nagy dolog lett volna kiszámolni, néhány perc az egész."
Így van! És én ezt a néhány percet is időpazarlásnak tartottam.
Egy ismeretlen nímandnak bizonyítsak bármit is?!
Kicsit sokat képzelsz magadról! XD
Ismét #32-nek:
Ha megpróbálnál nem magadból kiindulni akkor rájönnél, hogy nem mindenkit hajt a bizonyítási kényszer.
Ha majd esetleg sikerül kicsit több önbizalmat szerezned, akkor rájössz majd hogy bármilyen tudásod fitogtatása nem hogy előnyös, hanem egyenesen hátrányos is lehet. Belőled hiányzik ennek a reflexe.
Előbb-utóbb összeakaszkodsz majd egy olyasvalakivel akit te alapvetően alábecsülve lekezelsz mert ő nem fitogtatja a tudását, és tőle majd kapsz egy leckét. Kérdés, hogy fogsz -e tanulni belőle?
„Sikerült minden egyes meghatározásomra találni vagy egy szinonimát, vagy magukat a meghatározásokat másképpen megközelíteni!”
„Valódi teljesítmény, vezető fajlagos reaktanciája, a vezetéken fellépő hatásos feszültségesés”
Mutass már egyetlen olyan szakkönyvet, ahol ezeket a megnevezéseket használják.
Írd már le, hogy mit jelent a vezetéken fellépő hatásos feszültségesés?
„És én ezt a néhány percet is időpazarlásnak tartottam.”
Azt nem tartod időpazarlásnak, hogy eszetlen baromságot írj? Egyébként ez a hozzá nem értők tipikus hozzáállása:
ha valamit nem tud, akkor az hülyeség, és időpazarlás vele foglalkozni.
„Egy ismeretlen nímandnak bizonyítsak bármit is?!”
Jó, nem nekem, de annak a másik kérdezőnek, miért nem adtad meg a választ? Egyszerű: mert fogalmad sincs róla. Elismerem sok mindent nem tudok, neked viszont túl nagy az önbizalmad, nem a saját tudásomat fitogtattam, hanem a te hiányos tudásodra hívtam fel a figyelmet.
Akkor lássuk hatalmas tájékozottságod és tudásod:
Ne mellébeszélj, a mese délutánnak vége, csak a megoldást lássuk.
"Ne mellébeszélj, a mese délutánnak vége, csak a megoldást lássuk."
- Mégis, ki a faxom vagy te, hogy engem utasítgass?
" neked viszont túl nagy az önbizalmad,"
- Mármint mihez képest? Mit tudsz te rólam? Semmit. Megismétlem magam:
"Kicsit sokat képzelsz magadról! XD"
-Akkor most melyikünknek túl nagy az önbizalma?
Egyébként pedig rájöhettél volna, hogy a "nem-válaszolás" nálam presztízskérdés. Nem gondolom hogy bizonyítanom kellene neked. Akkor sem ha tudnék.
Megint csak szövegelsz a megoldás helyett.
"Egyébként pedig rájöhettél volna, hogy a "nem-válaszolás" nálam presztízskérdés."
Nem presztízskérdés, hanem tudatlanság.
"Akkor sem ha tudnék."
Hát nem is tudod megoldani.
#36, #37-nek:
Élvezem ahogy provokálni próbálsz, hogy feladjam az elveimet.
Egyébként elárulom hogy már megoldottam és ellenőriztem is, mert nálam ez is a presztízshez tartozik.
További szép napot, és próbáld elengedni a témát.
Mi lett az eredmény? Többféle úton is el lehet jutni hozzá.
Küld el a megoldást, ha jó, elismerem.
#38, #39-nek:
Te még mindig nem érted a lényeget.
Nem érdekel az elismerésed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!