Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem, ez nem az én...

Úgy érzem, ez nem az én életem. Van még valaki így?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem, aki jóval idősebb nálam. Kicsi koromban nagyon egymáshoz voltunk nőve. Sokat veszekedtünk, de mindig kibékültünk. Voltak olyan idők, amikor mindenért megharcoltunk egymással, még akkor is, ha az a dolog nem volt fontos. Mivel mindenben ő volt a jobb, és mert olyan szépnek láttam, "titokban" mindig olyan akartam lenni, mint ő.

Hát, most sikerült. Túlságosan is. Azokba az iskolákba jártam, amelyekbe ő is, azokat a könyveket olvasom tök véletlenül, mint ő, olyan gondjaim vannak, mint neki. Régóta nem élünk együtt, viszont amikor találkozunk, mindig azt vesszük észre, hogy ugyanolyan hangulatban vagyunk. Ha gondolok valamire, nem is kell kimondania, egy pillantásából tudom, hogy ő is ezen a véleményen van.

Viszont egyre inkább nem akarok hasonlítani rá, egyszerűen nem bírom elviselni magam. Olyan, mintha még mindig együtt élnénk, és ez kissé fárasztó. Lehet, hogy csak sokat agyalok, de emiatt kezd elegem lenni magamból, és belőle is, mert olyan, mintha ő is mindig érezné, amit én.

Nem akarok olyan jövőt, mint neki van, viszont lehet, hogyha tenni próbálok ellene, jobban fogok hasonlítani rá.

Mondhatni, így unalmas az élet, hiszen "tudom", mi fog történni velem.

Éreztetek már ilyesmit? Tettetek ellene?

2010. júl. 7. 13:05
 1/2 anonim ***** válasza:
Éreztem és nem tettem ellene semmit én sz@rok rá az életre
2010. júl. 7. 16:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki így van ezzel. Próbáljuk a környezetünkben lévő embereket "másolni", akár tudatosan, akár tudatalatt. Általában a szülőket utánozzuk, de ha van egy ideálod (jelen esetben a nővéred), akkor őt fogod.

Sajnos ez ilyen.

2010. júl. 7. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!