Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem vakvágányra futott...

Úgy érzem vakvágányra futott az életem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az életem nagy része hibás döntésekből kudarcokból és feladott küzdelmekből áll. Szeretnék változtatni, de elértem egy olyan pontot ahol már nem tudok kitörni, ennél lejjebb már csak a hajléktalan van. Nincs munkám nincs pénzem, anyámmal élek, de neki sincs pénze. Amikor lehetett volna nem tanultam, máig nem tudom mi a célom az életben és ennyi idősen már nehéz elölről kezdeni. A barátaim szép lassan elhagytak, hogy én vagy ők a hibásak már azt se tudom, a családom is kirekeszt engem. Az egészségemet is nagyon elhanyagoltam. Szeretnék végre önállóan megállni a lábamon, de azt veszem észre hogy mindenhez pénz kell ahhoz hogy pénzt keressek is pénz kell, vagy valami lehetőség. Amikor még voltak lehetőségeim mindig valami jobbra vártam, mondjuk úgy el voltam kényeztetve. Nem is érzem magam férfinak, az önbecsülésem a béka segge alatt van, és hatalmas kisebbségi komplexussal küzdök. Akárhányszor átgondolom nem látom a kiutat, csak a remény maradt hogy még fordul a kocka, nem akarok olyat mondani hogy öngyilkos leszek, mert nem lennék rá képes, de néha azt érzem hogy az a jobb megoldás. Úgy érzem egyedül már nem bírom, és nincs kire támaszkodni, magamnak kerestem a bajt azt hiszem. A mindennapjaim a féle vegetálássá váltak, élek is meg nem is. Annyi mindent szerettem volna az életben, de egyre jobban kezdem elveszíteni a reményt hogy még valaha el fogok bármit érni az életemben. A sok kudarc megkeseredetté tett, amivel még inkább taszítom az embereket magam mellől.

Nem tudom mi tévő legyek, ha más életéről van szó simán látom a kiutat, de a magaméban csak zsákutcákba ütközöm.

2011. máj. 18. 13:31
 1/1 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy ne hagyd el magad!

Tűzz ki magad elé apró célokat, amiket tudsz teljesíteni és legyen némi sikerélményed.

Ahhoz pl. nem kell pénz, hogy heti 3-szor elmenj futni vagy megcsinálj 200 fekvőtámaszt. Ha pl. csak ezt teljesíted már többet tettél az egészségedért mint az emberek 95 százaléka, ezen a téren jobb vagy mint ők.

Ragyogó idő van, menj ki napozni és töltődj fel! Élvezd ki, amíg lehet!

Hidd el sokan örülnének, ha nem az irodában kellene kuksolniuk. Velük ellentétben te most megengedheted magadnak.

Ha budapesti vagy szerezz egy Exit-et, mindig van néhány múzeum, kiállítás, előadás, ami ingyenes. Ehhez sem kell pénz.

De legalább nem otthon ülsz, impulzusok érnek, tanulsz, gondolkodsz közben. Lehet rád talál a szerelem, sosem lehet tudni...

Ha ezeket az apró örömöket is kihasználatlanul hagyod, akkor valóban pocsék napok, hetek, hónapok állnak előtted és nem lesznek még ilyen kis kapaszkodóid sem.

Egyébként tudom miről beszélsz, én is átmentem/átmegyek ezeken amiket írtál.

Írj privát e-mailt nyugodtan, ha úgy érzed!

FF

2011. máj. 18. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!