Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha egy ember tudja, hogy jól...

Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt? Miért divat önbizalomhiányosnak lenni?

Figyelt kérdés

Már nem egyszer megkaptam ezt. Tudom, hogy okos vagyok, mert a suliban a fontos tárgyakból simán megvan az 5ös heti pár óra tanulással. Tudom, hogy jól nézek ki, mert bejövök a csajoknak, azt szedek fel, akit akarok. A sporteredményeim is jók, országos versenyeken is jó helyezéseink vannak. Anyagilag is elég jól áll a családom. Szóval szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy benne vagyok az emberiségnek kb. a legjobb 1%ában, és sokkal többre fogom vinni, mint a legtöbb ember.

Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni. De az már zavar, hogy egy csomóan azt hiszik, hogy beképzelt vagyok, egy csomószor megkaptam már, hogy hogy el vagyok telve magammal, meg mennyire sokat hiszek magamról, és hogy vegyek vissza.

De ez miért akkora baj? Hogy van egy normális önértékelésem? Ma kajak az a divat, hogy mindenki önbizalomhiányos meg sajnáltatja magát, azokat bezzeg állandóan vigasztalgatják az emberek. Pedig csak egy lúzerek, akik soha nem fognak elérni semmit. Aki meg normálisan látja magát, az már „beképzelt”. Miért? Miért baj az, hogy nem otthon sírok, hogy milyen szar vagyok, ha tudom, hogy nem vagyok az? Komolyan nem értem. A szüleim is állandóan ahelyett, hogy elismernék az eredményeimet, mindig azzal jönnek, hogy „vegyek vissza magamból”. De minek?

16/F

2010. máj. 3. 15:45
 171/186 anonim ***** válasza:
100%

"Több egyezmény szabályozza a világban a biológiai fegyverek használatát, alkalmazását. Az egyik ilyen az 1899-ben, 26 állam által megalkotott Hágai Egyezmény, mely egyben megtiltotta robbanó lövedékek alkalmazását is. Az 1925-ös Genfi Egyezmény megtiltotta a bakteriológiai fegyverek elsőként való használatát, azonban a tiltás nem érintette a kutatást, a fejlesztést és a gyártást sem. Miután Richard Nixon 1969-ben leállította az USA biofegyver programjait, nemzetközi tárgyalásokat kezdeményezett, hogy más hatalmakat is erre a döntésre késztessen. Végül 1975-ben lépett hatályba a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC - Biological and Toxin Weapons Convetions), melyet 103 ország aláírt és ratifikált. Az egyezmény tiltja a biológiai- és toxinfegyver kutatást, fejlesztést, gyártást, tárolást, kereskedelmet és alkalmazást, valamint célul tűzte ki, hogy elérje a korábban felhalmozott készletek nyilvános bejelentését és megsemmisítését. " Forrás: honvedelem.hu

Szóval, ha nagyon biológiai fegyvereket akarsz fejleszteni, akkor marad a "garázs labor" és a szovjet technológia...

Amúgy nem fikázásként írtam az előző hozzászólásomat, csak az meglepett, hogy ahhoz képest, amilyen magabiztosan látod a jövődet, olyannyira álomszerűek és elrugaszkodottak a terveid. És az "elrugaszkodottat" nem úgy értem, hogy forradalmiak vagy innovatívak, hanem úgy, hogy nincsenek kapcsolatban a valósággal és pont a konkrétumok hiányoznak.

Olyan, mintha én azt mondanám, hogy "10 év múlva feltalálom a HIV-ellenszerét, majd a befolyt összegből létrehozok egy tudóstársaságot, mely fel fogja fedezni a féregjáratokban való utazást, így távolabbi bolygók/csillagok erőforrásait is kiaknázhatom, tovább növelve hatalmam, végül a világegyetem ura leszek." Vagy az "arany génjét" beteszem a "tojás génbe" és így aranytojást tojó tyúkom lesz...

Amúgy ha kötekedni akarnék, akkor már most is vannak oxigéntermelő élőlények, melyek a talajt is "lakhatóbbá" teszik... Növényeknek nevezi őket a társadalom. Jó, tudom, hogy nem így értetted, de most vicces kedvemben vagyok. De nem kekeckedek, szóval erre a bekezdésre ne reagálj.

"Ez még jobb, a baktériumok úgyse érdekelnek senkit, mert nem olyan látványosak."

Hát, ha látványos dolgokat akarsz csinálni, akkor csinálj sötétben világító állatokat. Hoppááá, már ezt is megcsinálták, mégse tudja senkinek sem a nevét annak, aki mindezt létrehozta. (Amúgy ez se egy "hűde bonyolult" dolog, a szükséges technológia szintén elterjedt mindennapi(!) laborgyakorlatban, már jó pár éve). Te is vehetsz világító halat, kb. 4ezer Forintért...

Ismétlem, nem fikázásból írom ezeket, csak azért, hogy lásd, hogy hol is tart a világ manapság. És rájöjj, hogy vannak tőled okosabb emberek is, szóval, nem kell félned, hogy te vagy az egyetlen "értelmes" lény ezen a sárgolyón. Mellesleg az elért hatalmas és szó szerint világmegváltó eredmény sem hoz mindig világhírnevet a feltalálójának. Például, most hányan tudják, hogy ki is fedezte fel az antibiotikumokat?

2010. máj. 7. 19:47
 172/186 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyos:).

A kamaszok többségének voltak ilyen világmegváltó álmai. Nincs ezzel semmi gond.

A gond a hatalmas nagyképűségével és mások abszolút lealacsonyításával van.

Szerinted neked innen Magyarországról mennyi esélyed van elérni ezt? Valószínűleg pl. Amerikában kicsit jobban genetikai kutatóintézetek, illetve ezirányú egyetemek vannak.

Nem könnyű innen eljutni egy szuperfejlett amerikai high-tech laborba, ahol reálisan esélyed van elérni valami ilyesmit.

Nem elkedvteleníteni akarlak, csak hogy szállj le kicsit a fellegekből!

Azt a 138as IQ-t Mensa teszten mérték neked?

Azon, amikor ábrák vannak és a 6 vagy 9 lehetőség közül ki kell választani, hogy melyik kerül be a sorba?

Az azért nem teljesen tükrözi az intelligenciát (az egyetlen előnye, hogy mivel ábrák vannak, a világ minden országában fel lehet használni nyelvi korlátok nélkül).

Az intelligencia nem csak a vizuális intelligenciából áll.

2010. máj. 7. 19:47
 173/186 anonim ***** válasza:
100%

19:47-esnek:

Abszolút egyetértek Veled. Én is írtam, hogy 16 évesen szinte minden kamasznak vannak hasonló vágyai, de általában rájönnek, hogy azok még álmok és nem valóság. Éppen ezért nem néznek le másokat. És a kérdező sem "menthetetlen", majd felnő.

De ez a "138 IQ-s istencsászár" már engem is lehülyézett (sőt, kiderült, hogy alapból is hülyének gondolt, de már attól is hülyébb vagyok) az utolsó kommentjében :D Pedig kíváncsi vagyok, hogy volt-e mikrobiológiával, molekuláris biológiával vagy (nem középiskolás) genetikával foglalkozó könyv a kezében... (Oké, 16 évesen ez nem jellemző, de általában nem is viselkednek így a kamaszok).

De az is aranyos volt, hogy beírta, hogy "meg biotechnológiával se akarok foglalkozni, annál sokkal-sokkal nagyobb terveim vannak!". A génsebészkedés, új élőlények létrehozása, stb. akkor micsoda? Szabad bölcsészet? Bár, a kérdezőt elnézve ez nem kizárt :)

2010. máj. 7. 20:04
 174/186 anonim válasza:
100%
Nekem úgy tűnik, hogy lenézel más embereket. Van akit én is lenézel, de nem okok: pénz, tanultság, külső. Az igényesség, kedvesség többet ér. Egyébként igazad van, nem kell sajnáltatni magad, oldd meg a saját problémáid. Vannak vesztes és nyertes játszmák. Hogy ki melyiket játssza, az a saját dolga.
2010. máj. 7. 23:36
 175/186 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ma (05.06) 19:47-os (az első :P)

Szeretném kérdezni h ki is fedezte fel az antibiotikumokat?

Mert mi úgy tanultuk h Flamming(azaz a laboránsa, de ő ugye ismeretlen)

Aztán most nézem, szintén a füzetemben, hogy Erlich előbb fedezett fel antibiotikumot, csak a penicillin miatt Flamming a híresebb. (meg az a petri csészés sztori is aranyos :)

Akkor most Erlich volt a felfedező?

2010. máj. 7. 23:38
 176/186 A kérdező kommentje:

„Szóval, ha nagyon biológiai fegyvereket akarsz fejleszteni, akkor marad a "garázs labor" és a szovjet technológia...”

Blablabla és te ezt el is hiszed, hogy betartják? De ha be is tartják, akkor biztos vagyok benne, hogy kutatnak olyan élőlények irányában, amelyek még nem minősülnek biológiai fegyvernek, de vészhelyzetben pici módosítással más alkalmazhatók annak. Nem hülyék ők se.

„Amúgy nem fikázásként írtam az előző hozzászólásomat, csak az meglepett, hogy ahhoz képest, amilyen magabiztosan látod a jövődet, olyannyira álomszerűek és elrugaszkodottak a terveid.”

Tudom. Science fiction =) Mint a repülés, meg a Holdra szállás! Milyen álomszerű és elrugaszkodott ötletek voltak azok is, ugye? De aki nem álmodik nagyot, az nem is fogja soha elérni.

„Amúgy ha kötekedni akarnék, akkor már most is vannak oxigéntermelő élőlények, melyek a talajt is "lakhatóbbá" teszik... Növényeknek nevezi őket a társadalom.”

Fejlett növények nemigen élnek meg egy totál eltérő környezetben (pláne oxigénmentesben...).

Amúgy tudom, hogy Magyarországon nem nagyon vannak ilyenek, nem is akarok itt maradni (illetve akarni akarok, csak nem tudok pont emiatt). De az USAba nem fogok menni, az biztos, de az EUnak meg Oroszországnak is vannak nagyon jó kutatóközpontjaik, egyetemeik. Pláne, hogy tudok oroszul, meg egy csomó rokon lakik ott, oda nagyon szeretnék kijutni, csak oda sokkal nehezebb külföldiként odamenni, mint az EUba :/

„De az is aranyos volt, hogy beírta, hogy "meg biotechnológiával se akarok foglalkozni, annál sokkal-sokkal nagyobb terveim vannak!". A génsebészkedés, új élőlények létrehozása, stb. akkor micsoda?”

Jó ebben igazad van, felhúztatok és nem figyeltem oda rendesen! Arra gondoltam, hogy a biotechnológia fő területe ma a génmódosított növények, és én azzal nem akarok foglalkozni. Jó benéztem, de ennek most nem kell örülni, egyszer félrenézhetek én is valamit!

Amúgy ha már ennyire fikáztok, ti mit csinálnátok, ha azt szeretnétek, hogy mindenki ismerje a neveteket? Komolyan kérdem! És nehogy azt írjátok, hogy menjek a Megasztárba, vagy ilyen hülyeséget :P:P

2010. máj. 7. 23:42
 177/186 A kérdező kommentje:

De komolyan, a genetika egy iszonyat jó terület, és még nagyon az elején járnak abban, amiket csinálni lehet vele. Szerintem az egyik legnagyobb jövő előtt álló tudományterület. Nem tudom miért kell lefikázni :/ Gondolkodtam másban de ez érdekel is meg nagy jövője van, és még rengeteg minden van mit benne felfedezni.

Ti mit csinálnátok akkor, ha nem ezt?

2010. máj. 7. 23:49
 178/186 anonim ***** válasza:

Szerintem, nem olyan biztos, hogy kutatnak biológiai fegyvereket a fejlett országok, mert jelenleg sokkal fontosabb dolgokra kell a pénz, és már úgyis rendelkeznek elég tömegpusztító fegyverrel. Arról nem is szólva, hogy mit szólna az ottani közvélemény, ha egyszer be is vetnék őket. Vannak "polkorrektebb" fegyverek is...

"Tudom. Science fiction =) Mint a repülés, meg a Holdra szállás! Milyen álomszerű és elrugaszkodott ötletek voltak azok is, ugye?"

Mondtam, hogy nem így értem, még példákat is írtam, hogy jobban értsd mire gondolok. Amúgy a növényes bekezdés végére odaírtam, hogy ne reagálj rá, tudom, hogy nem erre gondoltál.

"Amúgy ha már ennyire fikáztok, ti mit csinálnátok, ha azt szeretnétek, hogy mindenki ismerje a neveteket? Komolyan kérdem!"

Nekem nincsenek ilyen irányú vágyaim, hogy "mindenki" ismerjen, elég lenne ha a szakma és a tágabb környezetem ismerné a nevem.

Amúgy szerintem erre nem nagyon lehet válaszolni, hogy mit kéne csinálni. Sajnos, manapság a magamutogatás és/vagy botránykeltés jár "hírnévvel", nem pedig az elért teljesítmény. Kicsit vulgárisabban, nagyobb esélyed van a világhírnévre, ha cifrábban lepippantasz egy lovat és felteszed a netre, mintha megnyernéd a díjlovagló vb-t...

"Szerintem [a genetika] az egyik legnagyobb jövő előtt álló tudományterület. Nem tudom miért kell lefikázni :/"

Szerintem, itt senki sem "fikázta" a genetikát. A hozzáállásod nem tetszik az embereknek, nem pedig az, ami lenni akarsz. Nem mindegy, hogy valaki azt mondja 16 évesen, hogy "Genetikus szeretnék lenni" vagy "Világhírű genetikus LESZEK és ez tény, mert tudom és amúgy is, mindenki hülyébb, mint én."

Amúgy én nem abba kötöttem bele, hogy genetikus akarsz lenni, hanem abba, hogy szerintem, amit te akarsz csinálni, azzal nem kifejezetten a genetikusok foglalkoznak. Manapság már szinte minden biológiával kapcsolatban álló tudomány a génekkel foglalkozik. Én erre az orvosis tárgyakat tudom felhozni: szinte mindenhol "molekuláris, génes biz-bazokkal" találkozik az ember, legyen szó pathológiáról, élettanról, sejtbiológiáról, mikrobiológiáról, biokémiáról, belgyógyászatról vagy szinte bármiről. Nekem genetikáról főleg a családfa-elemzés, valószínűségszámítás és örökletes betegségek ugranak be (de azért volt szó sok DNS replikációval, transzkripcióval és transzlációval kapcsolatos dologról és génsebészetről is; de ezeket más tárgyakból is visszahallja az ember), de természetesen ők is többel foglalkoz(hat)nak. A molekuláris biológusok is szinte csak ilyen dolgokkal foglalkoznak (csak az nem ennyire "meglepő").

"Ti mit csinálnátok akkor, ha nem ezt?"

Én is ilyesmit szeretnék csinálni, csak kicsit "földhözragadtabb" formában, ami az orvosláshoz közelebb áll.

2010. máj. 8. 01:10
 179/186 anonim ***** válasza:
55%

Isten ments,hogy vmelyik hülye showműsorba fitogtasd magad!!Meglátnának a válaszadók(akik a képeidet is látták),és azonnal lekapcsolnák a tévét..vagy ha nem kapcsolnák le a tévét,szétkürtölnék a rokonságba,hogy jó műsor lesz,egy 17 éves fiú égeti le magát azzal,hogy ő majd kimegy Oroszországba,és bemegy egy laborba és előállít porevő bacit xĐ jajjj...^^ tini álmok.Nekem is voltak.Csak én már 1 éve rájöttem,hogy hülyeségek ezek(akkor voltam 13 éves)..:P szóóval ideje,hogy rájöjj:porevő bacit gyártani talán lehet,meg különböző bacikat,de ahhoz,hogy kijuthass Oroszországba,ahhoz elég sok pénz kell..hiába vannak ott rokonaid,lehet,hogy ők nem fizetnék ki azt a sok költséget,ami azzal jár,hogy ott vagy náluk meg hogy labóratóriumba járogass és ott kisérletezgess.Vagy lehet,hogy nem is válalnának téged ott örökre,hanem fél év múlva hazaküldenének,mert túl nagyképű voltál vagy felbolygattad az életüket.Mert ez is megeshet!Attól,hogy rokon,még nem feltétlenül kell elvárni tőlük azt,hogy ellássanak!

Meghát hogyan jutnál te be egy orosz labóratóriumba??xĐ

Inkább csináldd azt,mint Győzike!Látod,ő hülye..mégis elérte,hogy szerepelhessen a tévébe,ráadásul főműsoridőben.Ingyen adnak neki bútorokat,autókat..stb.És még pénzt is adnak neki az ostobaságért,mert van nézettsége a műsornak.Sőt,ő neki még a külföldre utazás is elérhető bármikor,a tévések azt is megszervezik neki könnyedén,mert úgy legalább a magyarországi tévénézők látják,hogy külföldön is tud Győzike ostobaságokat beszélni.Merthát ugye Győzike..xĐ

Hát nemtom,hogy megvalósítható-e az ötleted..lehet,hogy 20 év múlva megvalósítható lesz..attól függ,hogy mennyi pénzed lesz akkor..vagy dolgozol-e egyáltalán??

Azért majd én visszanézek ide akkor is!Már ha lesz ez az oldal...xĐ

2010. máj. 8. 14:10
 180/186 anonim ***** válasza:

Találtam számodra egy izgalmas kutatási témát :P

nem épp genetika, de ott még úgyse tartasz.

Na a téma: Hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre legalább 3 helyen legyek?

2010. máj. 9. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!