Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Honnan tudom hogy szeretethián...

Honnan tudom hogy szeretethiányos vagyok-e? Hogy viselkedik aki az?

Figyelt kérdés

2016. júl. 21. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt érzi egy ember, hogy hiányzik az életéből valami.
2016. júl. 21. 20:34
 2/5 anonim válasza:
100%

Lehet érzi, hogy hiányzik valami, de ebből még nem biztos, hogy rá jön mi. Magamtól én sem jöttem rá. Az egyik tanáromnak van ezzel kapcsolatban tapasztalata ő vette észre rajtam a szeretethiányt.

Nekem a viselkedésem. Hát nem tudom hogy fogalmazzak. Kerestem a tanáraimnál ezt a szeretet. Próbáltam kedves lenni velük, beszélgetni. Nekem ezzel a tanárral nagy szerencsém volt mert sokat segít nekem. Ha te észre veszed magadon keress valakit akiben meg bízol és képes vagy szeretni. Vele beszélj meg mindent. Idővel jobb lesz és sokat javul a helyzet :)

2016. júl. 22. 06:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom mindegyik másképp. De nem a viselkedésedből kéne erre következtetned, hanem ezt te magadnak kéne tudnod. Ha te konkrétan nem érzed, hogy az vagy, akkor valószínűleg nem vagy az.
2016. júl. 22. 10:54
 4/5 A kérdező kommentje:
De. Azt érzem az vagyok, de nem vagyok benne biztos. Ezért kérdeztem hátha van valami jele ennek vagy ilyesmi
2016. júl. 23. 01:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Helyzet kérdése.

Szerintem szó szerint az szeretet-hiányos, aki abban a helyzetben van, hogy nem kap annyi szeretetet, amennyit ő valamiért várna. A hangsúly azon van, hogy nem kapja meg.

Pl. nem minősül szeretethiányosnak az, aki fontosnak tartja az életében mások szeretetét, de közben meg is kapja a környezetétől, közeli barátaitól.

Szerintem ez a szeretethiányos emberben lehet egy ellentmondásos érzés is, ami zavaros érzés.

Pl. úgy, hogy nem tudja kimutatni a szeretetét, nem nyilvánvalóan az ilyen érzései, mégis magában mélyen eltemetve érzi azt, hogy fontos, esetleg megszállottja ennek az érzésnek. De úgy, hogy közben meg nem tudja ezt kezelni, valójában nem tudja, hogy mit akar, mit szeret. Az a jele, hogy boldogtalanul sóvárog. Ha valamit igazán fontosnak tartok és szeretem, azért teszek valamit, nem csak szenvedek a hiányától.

Ezzel szemben vannak, akik sokat szeretnek, nagyon érzékenyek, de tudják kezelni az érzéseiket, kitudják mutatni azt, ha valakit/valamit szeretnek.

A szeretethiányos embernek nem az a gondja, hogy kevésbé kellene fontosnak tartsa a szeretetet, hanem az hogy nem tudja, hogy viszonyuljon a saját érzéseihez.

2016. júl. 23. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!