Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért bántanak a kolléganőim?

Miért bántanak a kolléganőim?

Figyelt kérdés

Egy multinál dolgozom, tele nőkkel, és főnöknőkkel.

Miért szólnak be, ha kérdezem valamit? Az osztályvezetőm is mindent támadásnak vesz, ha hozzászólok! Már rögtön leoszt mindenért. Ma is olyan bunkó volt velem!

Azt mondta, hogy nekem mindig mindenhez van egy felesleges hozzáfűznivalóm, stb...

Pedig én kedves lány vagyok mindenkivel.

Sokan mondták, hogy dekorativ lány vagyok, és férfiaknak is tetszem.

A leghelyesebb férfi dolgozónak is megtetszettem.

Sokan összebornáltak már minket.

De nekem barátom van, nem kezdenék ki vele sosem!

Nem vagyok egy "mindenkivel összeszűri a levet" kategória.

Esküszöm, hogy nem vagyok nagyképű, és beképzelt, de ők (szerintem) mégis emiatt utálhatnak.

Miért ilyenek a nők? Voltatok már hasonló cipőben?

22/L

2010. ápr. 13. 13:54
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom hogy most mit csináljak!? Tűrjem szótlanul, ahogy porig aláz? Ráadásul jogtalanul? Te kibirnád?

Egyáltalán nem fecsegek sokat amúgy. De ha kell, akkor kell.

2010. ápr. 15. 09:15
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg nem fecseksz sokat,csak nem tetszik nekik,hogy kedves vagy és mások felé nyitsz,meg sokanak nem jön be az ha valaki segítőkész,utálják azt is ha szólni mersz,vagy kérdezni,esetleg újként kérdezni,vagy van önálló véleményed,én írtam,hogy inkább ott hagytam a multit,mert tele volt velük a ....

Volt pár kedves ember is,de nem az én közvetlen kollégáim és mint kiderült pont aki kedves azokat sekirozák a legjobban,ne is szólj nagyon hozzájuk ha csak nem muszály.

De tényleg nem értem mért kell ilyen szánalmas,pletykás,másokat leszóló segfe..nek lenniük,azt tapasztaltam már iskolásként,miután a városi sulit,falusira cseréltük sajna,hogy van 1-2 ilyen szarzsák és a többiek azért állnak be mögéjük,hogy addig se ők legyenek a téma,na az ilyenek mindenkit leszólnak,még a legjobb barátnőjüket is ha épp nincs ott.Inkább legyen kevés barátom,mint ilyen látszat hárpiák!!!

Kitartás,ne tőrődj velük!

2010. ápr. 15. 11:31
 13/16 A kérdező kommentje:

Igaza van az utolsónak.

A normális kollégákkal miért nem volt soha összetűzésem?

Azért mert normálisak és kész!

Most telt le a próbaidőm, de már elég sok békát lenyeltem e kevés kis idő alatt!

2010. ápr. 15. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Idióta kolléganőkkel sajnos engem is összehoztoo már a sors egy párszor.Nem biztos,hogy tuti módszer ellenük,amit ajánlok,de egy próbát talán megér.

1.Ne légy nagyon kedves,inkább kimért és öntudatos,főleg,ha még új ember vagy valahol.Minél kedvesebb,normálisabb vagy,annál inkább úgy érzik,hogy a fejedre nőhetnek!Persze undoknak sem kell lenni,csak maradj mindíg tárgyilagos.Gondolj arra,hogy azért vagy ott,hogy pénzed legyen,nem pedig a kollégák kedvéért.A mai versengő világban sajnos ritka eset ,hogy a munkahelyen szerezzen valaki jóbarátokat!

2.Ha valaki megsért,vagy bunkó veled,el ne kezdj magyarázkodni,mentegetőzni meg végképp ne,ha főnökről vagy régi dolgozóról van szó,akkor hallgasd végig,mivel próbaidős vagy és nem tanítottak be,nyilván könnyebben hibázol és ha ezért jogosan szólnak,akkor úgy jársz jobban,ha megfogadod a tanácsokat.De ha úgy látod,hogy ok nélkül szól be valaki,akkor végig sem kell hallgatnod,magyarázni meg pláne nem,kerüld el mint a pestist,lássa csak,hogy teszel a véleményére...Egy nagyobb munkahelyen ez könnyebben megoldható szerencsére.

3.Ez nem lesz könnyű,de ha nem feltétlenül szükséges,akkor ne tegyél fel kérdéseket!Ha valamit nagyon nem tudsz,akkor keress egy szimpatikusabbnak tűnő,kedvesebb kollégát csak van legalább egy ilyen és kérdezd őt.

Aki sokat kérdez,arról azt feltételezhetik,hogy semmit nem tud és olyan is van,akit az irritál,hogy épp őt kérdezed meg,mert épp pl.nincs kedve neked magyarázni a dolgokat,stb...

Kérdések helyett inkább figyeld ki,hogy csinálják a tapasztaltabb kollégák a dolgokat.

Ne magyarázkodj,mert az érveidet egyes unintelligens ,felsőbbrendűségi mániában szenvedő egyedek úgy sem fogják megérteni,elfogadni mégkevésbé.Fontoskodásnak fogják gondolni a magyarázkodásod és irritálni fogod ezzel őket.Az nem jó,ha látják,hogy van magadhoz való eszed,elég ha azt te tudod!

Remélem,sikerült kicsit segítenem!

2010. ápr. 19. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja ,és még valami:Biztos vesznek majd még fel új embereket a munkahelyedre,keresd az alkalmat,hogy az újakkal ismerkedhess,hozzájuk lehetsz kedves és segítőkész,őrülni fognak,szerintem ők is szívesebben keresik majd egy olyan kolléga társaságát,aki a nehéz kezdeti időkben normálisan bánt velük,mint egy olyanét,aki bunkó volt.
2010. ápr. 19. 12:46
 16/16 anonim válasza:
Nekem a középiskolában volt egy olyan esetem, hogy egyest adott a tanár mert időre ment, hogy kitud leírni egy verset. Erre bevágtam, hogy jó fapofával, ha neked ez kell, hogy jó napod legyen. Hát azóta se tudom, hogy én voltam neki a kis kötekedő a szemében vagy ....
2010. ápr. 19. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!