Hogyan viselkedjek gonoszul azokkal akik bántanak?
Nem tudok igazán gonosz lenni pedig most nagy szükségem lenne rá. A szüleimtől nem olyen nevelést kaptam,hogy tapossak át azokon akik az utamba kerülnek.
Kb. 1-2 hete van 3 osztály társam akik folyamatosan beszólnak. Nem tudom miért. Régebben nem voltak ilyenek.
Szórakozásból szólnak be,mert tudják,hogy úgysem tudok védekezni. és ebben igazuk is van,mert általbában csak egy szemforgatással díjazom a szemétségeiket.
Mit csináljak? Segítség! Kétségbe vagyok esve!
a "beszólás" csak akkor hatásos, ha TE felkapod a vizet. ha ez nem sikerül, akkor a "beszólók" voltak sikertelelenek. tehát ne törődj velük.
én úgy vagyok ezzel, hogy még mindig én döntöm el, hogy ki által hagyom magam megsérteni. a csúnya beszéd meg nem azt minősíti, akinek küldték, hanem azt, aki mondja.
Egyszerű.. Egyszer de csak 1etlen egyszer az egész osztály elött.. Amikor beszólnak neked csak ennyit mondasz:
- Már boccs, nem akarok beleszólni a szórakozásotokba, de nem vettétek eddig észre, hogy mennyire szánalmasan gyerekesek vagytok?
Ennyi. Utána csinálsz egy direkt erőltetett kacajt, kiegyenesedsz és méltósággal kimész a teremből! Ezek után nem hiszem, hogy beszólnak és evvel tudatod velük, hogy téged csöppet sem érdekel hogy ők miket csinálnak. Ettől csak te vagy a nagyobb. ÉS ha talán utána próba képp még egyszer beszólnak. Felhúzod az egyik szemöldököd, vágsz egy gúnyos grimaszt elmosolyodsz és "höh" mintha kacajt nyomnál el. Ennyi.
Tudod ilyenkor mindig észre veszik az emberek mennyire szánalmasak!
Én az egész osztályt evvel tartom sakkba! :D Mivel lány osztály vagyunk eléggé gázos lenne, ha nem védeném magamat be! Azt hiszik, hogy akkora az egóm mint egy ikertorony, pedig nem, de erről nekik nem kell tudni! Na meg én oda szólok ha valami nem tetszik.. Ettől csak nagyobb lehetek, engem senki nem tud eltaposni, mert nem ismerik a titkom! ;)
Huh! 20:04, hát, nem tudom. valószínüleg úgy van ahogy godnolod, jól megmondod nekik, kihúzod magad, stb. De hol vannak a barátaid? "hívj meg egy barátodat, ha van"
Jó vagy előttük. Tekintély. És milyen vagy az előtt, akit ÉN-nek nevezel? Vagy az nem számít? Játék az Élet? vagy csupa megjátszás? Én inkább valami szelidebb megoldást javasolnék a kérdezőnek. Fokozatosan, szelídséggel, jóindulat kimutatásával, egy-egy mosollyal barátokat szerezni. (Kell ez a szép radír? -kérdezném a padszomszédomtól. Itt a matekházim, lemásolhatod - mondanám, aki az utolsó pillanatban berontva gyorsan egy matekházit szeretne lemásolni. Anyukám sütötte, mondanám szünetben a körülöttem levőknek, és fínom sütivel kínálnám őket. stb)
Ettől csak még jobban kihasználnának ÉS lehet, h a szemedbe azt mondják jajj de kedves vagy. De a hátad mögött megbeszélik, hogy mekkora egy nyalizós nyomorék ez a csaj és csak azért se hagynak rendesen beilleszkedni És mégjobban szopatni fognak!
Én vok a 20:04-es.
Am meg az én hol marad? Tudod.. Megszoksz vagy megszöksz. Én inkább a megszokást választottam. És egy idő alatt beleszoktam a szerepembe és mostmár ez vagyok én kívülről belülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!