Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, Hová folyamodjak?

Mit tegyek, Hová folyamodjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nem is tudom hol kezdjem... Van egy dilemmám amit most szeretnék megosztani veletek. Már egy jó ideje gondolkodom ezen, de nem nagyon volt

lelkierőm ezt leírni akár ide, akár papírra vetni. Nem akarom sajnáltatni magam, de úgy érzem, hogy innen még ha névtelenül is, remélem kaphatok némi segítséget, vagy egy kis intuíciót ahhoz, hogy valamerre elinduljak. Édesapám pár éve elhunyt nemsokkal később édesanyám életveszélyes állapotba került. A végtagjait elveszítette és én gondozom őt. Nagyon fiatal vagyok még 21 éves. Érettségim van, de szeretnék tovább tanulni, csak sajnos nem tudok. Az összes barátom elhagyott, egyedül vagyok egy kis faluban, és nem tudok elindulni sehova. Édesanyám és én élünk együtt, de sajnos ő önellátásra képtelen, én meg sajnos kezdem feladni a reményt egy normális élethez. Tudom..tudom, hogy egy pszichológushoz kellene fordulnom, mert a családi bántalmazáson keresztül a szörnyű végkifejletig minden megtörtént velem, de nekem az már sok. Néha azt kérdezem magamtól, hogy miért kell ennyit szenvednem? Miért kell nekem ezt átélnem? Mi tévő legyek, hogy ezen túlessek? Rettenetesen nehéz barátaim... Én egy elég erős embernek tartottam magam mindig, de sokszor a halál a megsemmisülés gondolata az, ami talán megoldáshoz vezethetne kilátástalan életemhez. Senkinek nem mondtam ezt és nem is akarom ezért írom le ezt inkább ide. Fáj, nagyon fáj... Nincsen életem, ha van is akkor az semmit sem ér így. Sokan azt mondják, hogy egy hős vagyok, szerintem meg egy sérült megtiport lélek, ki keresi az un. igazságot. Ha van valakinek hasonló tapasztalata, és kilábalt belőle az kérem írja le, hogy tudjak okulni belőle, mert tényleg elfogyott minden erőm. Nem tudom meddig bírom tovább...

2016. febr. 14. 18:23
 1/2 anonim válasza:
Szia:) Én most vagyok 13 éves,nekem 3 éve halt meg anyukám,rá egy évre a papám.Szerintem beszélj egyik olyan ismerősöddel,akiben megbízol,beszélj anyukáddal,vagy keress fel egy pszcihológust.Sajnálom,sok kitartást!:))
2016. febr. 14. 18:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Átgondoltad már hogy miért lenne könnyebb ha meghalsz?

Azt mondtad hogy nincsenek barátaid. Azért mert elmentek dolgozni vagy továbbtanulni még nem jelenti azt hogy elhagytak és nem törődnek veled.

Szoktál imádkozni?

Jársz templomba?

Ha nem, ezeken minél előbb változtass. A lelkednek nagy megkönnyebbülést jelent ha imádkozol magadért és másokért vagy édesanyádért. Reggelente kérj segítséget Istentől, este pedig mondj neki hálát hogy ezen a napin is volt erőd folytatni. Azt mondtad hogy kilátástalan az életed. Ha még nem jártál hajléktalanszállóba, akkor nem tudod mi a kilátástalan. Vagy egy árvaházban, amely gyerekeket elhagyták a szüleik. Mi bátyámmal árvaként nőttünk fel egy családnál és mégis bátyám magánvállalkozó és meg egyetemre járok. Mi keresztény családba születtünk és keresztényként neveltek később minket. Lehet hogy most a halál mint elmúlás vagy "megsemmisülés" ahogy te mondtad, nem megoldás a problémára. Gondolj bele édesanyádnak mekkora fájdalmat okoznál, el kellett temetnie a férjét, később meg a fiát is. Gondold ezeket a dolgokat jobban át és rájössz hogy a halál nem megoldás.

2016. febr. 15. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!