Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pszichológushoz kellene...

Pszichológushoz kellene mennem? Ha igen akkor hova?

Figyelt kérdés
Kb 2 éve vannak olyan gondolataim, hogy szívesen ölnék embert és egyre sűrűbben jön ez elő nálam. Mivel tudom hogy ez nem társadalmilag elfogadott ezért ettől mindig megijedek hogy mit szólnának hozzá az emberek. Szoktam ismerőseimnek mondani ezt, de úgy érzem nem érzik ennek a súlyát és poénra veszik. Biztos vagyok benne hogy nem okozna gondot lelőni valakit, sűrűn van a kezemben fegyver. Azon is gondolkodtam, hogy esetleg olyan munkát kellene keresnem ahol ez a feladat/elfogadott.

2015. okt. 18. 15:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Mi a munkád? Ért gyerekkorodban valami trauma?
2015. okt. 18. 19:22
 2/4 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, tanuló. Nagy trauma főleg ilyen témában nem ért.
2015. okt. 18. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor javaslom a pszichológust.
2015. okt. 18. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Pszichológust keress, ő tud segíteni.

Számomra érdekes hogy az emberek véleményétől félsz mert ölni "társadalmilag nem elfogadott", nem attól hogy megölsz valakit. Mindenesetre lépj, mielőtt ez a gátló tényező is megszűnik.

Azon hogy poénra veszik ne csodálkozz, az embereknek általában nincsenek ilyen gondolatai, főleg nem komolyan. Nekem egy csontbaltát ajándékoztak az ismerőseim (azóta is otthon lóg jól látható helyen) miután többször megjegyeztem hogy átmegyek valakihez baltával. Persze én nem gondoltam komolyan és ők is poénnak vették.

Tényleg pszichológust ajánlok, ha a világ civilizált részén megölsz valakit akkor nem csak hogy az ő életét de a sajátodat is elcseszed. Még akkor is ha nem kapnak el rögtön csak később.

Egyébként meg tényleg van a világnak jó sok része, ahol alig várják hogy fegyvert adhassanak az ember kezébe, még azt is megmondják merre lőjön. Csak ott meg visszalőnek.

Nem tudom mennyire az ölés a lényeg, de esetleg kereshetnél valami küzdősportot ahol levezetheted a feszültséget mások szigorúan sportszerű eltángálásával. Megnyugtató hatású és fordított esetben - ha az ellenfeled a jobb - is legfeljebb kifáradsz.

2015. okt. 22. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!