Ha Japánban szeretnék élni, hova menjek tovább tanulni?
Szerintem világszerte keresett hiányszakmát tanulj jó nevű egyetemen, orvos, mérnök (gépész, villamos, nem környezet és hasonlók).
Japán szakra ne menj, sokan gondolják hogy japán szak után egyből ki is költöznek de ez hülyeség, 100 millió japán lakik kint akik jobban fognak tudni japánul és azzal se mész sokra, hogy ismered a történelmüket, de semmi szaktudás nem lesz a kezedben.
Inkább angol és hiányszakma magas szinten.
Lányként miért ne lehetne ilyeneket tanulni?...
Mondjuk ha tényleg nagyon nem mennek a reál tárgyak, akkor én a nyelvtanárságot ajánlom, a legtöbb külföldinek meghirdetett kinti állás az angol tanári pozíció.
Jogos kérdés, az semmiképpen nem előny, ha valaki nem angol anyanyelvűként akar angolt tanítani, de nem lehetetlen. Viszont tudtommal csak olyan ember taníthat diploma nélkül nyelvet, akinek az az anyanyelve, ezért sajnos magyarként nem elég jól tudni a nyelvet, hanem kell róla valami papír, leginkább diploma. Ezért továbbra is az angol szakot ajánlom.
Mondjuk én nem dolgoztam Japánban soha (csak tanultam, plusz egy időben foglalkoztatott, hogy kimenjek dolgozni, ezért utánajártam valamennyire, de végül nem mentem), ezért nem tudok részletes infókat, hogyan lehet ott elhelyezkedni, de tudok több magyarról is kint, akik az angollal helyezkedtek el, és blogolnak/youtube-oznak.
(pl. maji-de.reblog.hu
https://www.youtube.com/channel/UCz1PA1A0r8NGbr1gzUe60Kw)
Érdemes tőlük is infót kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!