Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagytok irigyek mások...

Miért vagytok irigyek mások sikerére?

Figyelt kérdés
N+1 olyan kérdést láttam eddig itt, ahol ha kiderült, hogy valaki - akár kérdező, akár válaszoló - nem mélyszegénységben él, azon túl, hogy jól lepontozták, általában a képébe is vágtak valami sértést ("milyen érzés qrvának lenni", "biztos eltartatod magad a 80 éves pénzes férjeddel"), miközben szó sem volt semmi ilyesmiről, akár becsületes, jól fizető munkája is lehet a delikvensnek. A kedvencem, mikor ilyenkor jönnek az olyan megjegyzések, hogy "amennyi pénzt te költesz szemfestékre, nekünk nyolcunknak kell annyiból jól lakni egy hónapban" vagy "én már évtizedek óta nem vettem magamnak ruhát, de a 20 gyerekemnek legalább van mit enni". Kiemelném, mert nem egyértelmű, hogy sem a kérdésnek, sem a témának nem volt lényege, hogy ki mennyire szenved a szegénységtől, pusztán megszagolták, hogy valakin ek jobban megy, mint nekik és jöttek sajnáltatni magukat. Nem értem, miért? Nem értem miért kéne sz*rul éreznie magát annak, aki nem egy csatornában él 8 purdéval és keres annyit, hogy esetleg vehet magának egy pár cipőt, ha az előző elszakadt... Miért?
2015. okt. 18. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Te sem vagy jobb, aki egy provokatív kérdés "örömével" próbálja meg feldobni a szegény lelki világát. Mellesleg az irigység egy alapvető emberi tulajdonság. Természetesen van ahol pozitív látszata van van ahol pedig az ellentettje. ismétlem te sem vagy jobb az efféle kérdés kitételével...
2015. okt. 18. 16:51
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem érdekel, ha szerinted nem vagyok jobb, nem ez volt a kérdés.

Nyáron is voltak ilyenek - azt hittem rosszul látok - megkérdezte a delikvens, hogy tesztem azt Horvátországban melyik várost ajálnjátok pici gyerekkel nyaralni? Első válaszok: örülök, ha a nagymamához eljutok! Magyar embernek legyen csak elég a Balaton! Stb... Ott tartunk, hogy itt mindenki arra büszke, ha a lehető legputtóbb körülmények között él, és szégyellni kell, ha valaki jókor jót tanult és ezáltal jó állása van...

2015. okt. 18. 17:05
 3/10 anonim válasza:
Ezt az oldalt is mindenféle társadalmi réteg olvassa így ezen nincs mit csodálkozni.Nyilván az életben jómódú hasonló társaságot keres magának,ill ez a szegényebb réteggel is így van.Ugyanakkor mindenkinek vannak problémáik,magánéleti,anyagi.A szegénynek az okoz legnagyobb gondot,hogy mi legyen az asztalon vacsorára még gazdagnak,hogy hova menjen nyaralni.Kellene csinálni egy elit GYIK-et mint a társkeresőbe és akkor nem lennének ekkora gondok :D
2015. okt. 18. 17:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Vasárnap van inkább pihenj. Jönnek a dolgos hétköznapok. Am az emberek szerencsére nem egyformák mindenkinek van véleménye. Te ugyanúgy nem tudod elfogadni mint amiről szól a kérdésed.
2015. okt. 18. 17:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezt értem, csak tudod, ha felteszek egy kérdést, akkor arra várok választ. Ha az a kérdés, hogy Horvátországba hova érdemes menni, akkor az nem válasz, hogy te paraszt, míg te nyaralsz én éhezem. Mint ahogy egy mit adjak a kutyámnak enni kérdésre sem reagálom azt, hogy beázott a tető...
2015. okt. 18. 17:12
 6/10 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdés semmilyen szinten nem rólam szól, egy korábban olvasott kérdés (belinkelhetem, ha kell) bosszantott így fel, holott nem az volt az első amit láttam és valójában annál csak cifrábbak voltak.
2015. okt. 18. 17:15
 7/10 anonim válasza:

3-as vagyok

Ha szegény lennél kérdező akkor ez a kérdés téged háborítana fel legjobban.Am meg vasárnap tényleg miért nem a barátaiddal ötórai teázol? :D

2015. okt. 18. 17:22
 8/10 A kérdező kommentje:
...mert az véletlenül sem fordulhat elő, hogy adott egy alsó középosztályból származó ember, aki ahelyett, hogy irigykedne, meg kígyót békát mondana a jobbmódúakra, inkább megragadja az alkalmat és olyasmit tanul, amivel esetleg később ő is ilyenné válhat. Értem. Hát mindenki önmagából indul ki, elnézést a feltételezésért, amiért azt gondoltam, hogy vannak még rajtam kívül olyan emberek, akik nem irigykednek rosszmájúan, meg nem sajnáltatják magukat, hanem igyekeznek tenni valamit a helyzet ellen. Elnézést kérek, többé nem fordul elő! Naiv voltam, amiért azt gondoltam, hogy ha valaki szegény, még lehet normális.
2015. okt. 18. 18:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem minden úgy működik, ahogy az ember akarja.

Kb ennyi a válasz. Nem minden azon múlik hogy hogyan gondolkodunk, meg hogy mit tervezünk. Ezen nincs is mit tovább ragozni.

2015. okt. 18. 22:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Én örülök mások sikereinek.
2015. okt. 18. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!