Ti el szoktátok fogadni, amit a szülők csomagolnak ha náluk vagytok hétvégén?
Anyósom, anyukám és apukám mindig hadseregre főz, aztán 3 napra valót csomagolnak nekünk.
Ti elfogadjátok/elfogadnátok?
Aki az anyukája főztjét nem szereti mindennél jobban, az nem biztos, hogy egészséges környezetben és családi körben nőtt fel, az anyóssal meg nem jó kikezdeni, nem mondták még?
Állítólag Zsigmond királyunk jobban tartott az anyósától, mint bármely ellenségtől, de megjegyzem, hogy III. András királyunk anyukája Tomsaina Morosini egy ízben úgy megmérgezte a királyi tárnokmestert, hogy csak na, és azért halt meg, mert az igazi magyar nemes hatalmas adag pácolt vadhússal viszonozta az anyakirályné csomagolt vacsiját, de középkori higiéniai viszonyok meleltt, biza,a tálat nem mosták ki, így nemsokára utolsó Árpádházi királyunk eltemethette a kedvenc mamát (1294).
Persze. Az én anyukám nem a világ legjobb szakácsa, de azért vannak finom kajái, ezekből szoktam kérni, ha csomagolni akar. Én is viszek sütit, sokszor főtt kaját, amiről tudom, hogy szereti.
Anyósomét is elfogadtam, bár az tényleg ritkán volt jó, de tudtam, hogy szeretetből adja:-)
Én 47 vagyok, de imádom Anyukám főztjét. Magam is elég profi vagyok, de mások az ízek, amit ő csinál.
Nekem mindig ünnep Anyukám főztjét enni.
Majd megérted, ha idősek lesznek a szülők, és fel kell készülni arra, hogy az emberi élet véges.
"Aki az anyukája főztjét nem szereti mindennél jobban, az nem biztos, hogy egészséges környezetben és családi körben nőtt fel"
Azért hülye ne legyél.
Az étel adása egyfajta gondoskodást és szeretetet mutat. Nagyon mélyről jövő ösztön.
Én bármikor bárkit meghívok egy drága piára, de a főztömből csak azokat kínálom, akik valóban közel állnak hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!