Egyre többet gondolok az öngyilkosságra, hogy merítsek erőt?
21 éves srác vagyok, körülbelül 16 éves korom óta érzem azt, hogy abszolult nem vagyok boldog, magányos vagyok, senki nem szeret, már antiszociális is lettem körülbelül, gátlásos vagyok még akkor is, ha a boltban kenyeret kell venni. Sportos külsőm van, 184 centiiméter vagyok, nem vagyok elhízva, vannak izmaim, de nem vagyok pálcika sem. Igazi férfias alakom van. Abszolult nincs önbizalmam, mindentől félek, mindennel kapcsolatban gátlásaim vannak, önmagam sem tudok igazán lenni, és már semminek nem tudok örülni, és ok nélkül az alap kedvem mindig "rossz". Jöhet a sok szöveg, hogy vegyek erőt magamon, és áljak fel, hidjétek el 5 éve próbálkozom, mindig sikerül is pár napja, mikor mondogatom magamnak, hogy "na azért is jó kedvem lesz", és a "a kis dolgoknak kell örülni, az a boldogság kulcsa" és a sok közhelyes szöveget, aztán mindig itt kötök ki valami hasonló szánalmas kérdéssel.
Nincsenek barátaim sem, gondolom az előbb felsorolt okoknak köszönhetően, legbelül szomorúságot érzek. Psichológushoz nem fogok menni, mert azt eleve szánalmas dolognak tartom, és eleve túl nagy a büszkeségem hozzá, és rajtam eleve nem segít, ha bárkinek elsírom, hogy "juj milyen rossz az élet brühümbrühüm". Afrikában eleve rossz a helyzet, mégsem olyan szerencsétlenek és "depressziósak" mint én, így eleve jogot sem érzek hozzá, hogy az legyek, mivel sokkal rosszabb a helyzet valahol. Semmi nem tesz már boldoggá, összesen egy barátnőm volt 21 év alatt... az 1 éves kapcsolat volt. De nem is akarok több kapcsolatot, mert nem kínzom magam. Csak "arra" pedig sosem próbálkoztam úgy komolyabban hölgyet szerezni (nem mintha nem próbálkoztam volna, csak ugye eleve önbizalom nélkül...). Tehát most itt ülök fél 12-kor és azon gondolkodom, hogy az M4-es metró talán fájdalommentesen képes segíteni rajtam. Túl bölcs is vagyok, tehát két közhelyes mondattól nem leszek happy mint egy átlagos ember. Ezért felteszem a kérdést, hátha bárki tud rajtam "segíteni". Vagy legalább annyival segít hogy itt sajnáltathatom magam! :D
" és az okos ember tudja, hogy sosem kap rá választ"
Ez nagy tévedés. És ha feltennéd valóban:
"ki vagyok én"
- tudnád is, miért tévedés.
Ennek a lényege a kérdezés.
Az ember lényege szerint kérdés, nem felelet.
A feladat adott.
"Tudom ki vagyok az a probléma. Nem akarok az lenni aki vagyok, de változni nem tudok"
1 lemaradt az "én" az fontos
2 Nem az vagy, amit "tudsz" (nem kell akarni "nem az "lenni).
-----------------------------------
Ezért nem is tudsz "változni"
"De az ember nem képes irányítani az elméjét, és személyiséget váltani mint egy "skizofrén". Csak hiszi az ember, hogy irányítja magát, valójában az agy irányít."
Ennyi ellentmondás egy mondatban ! (akár politikus is lehetnél:)
(a személyiség majd külön téma, nem azonos az "énnel" és a papírjaim, a TAJ számom, a kitüntetéseim, az intőim, a rólam alkotott vélemények, a saját véleményem, a ruháim, könyveim, a rokonaim, stb
ezeknél könnyen gyorsan belátható, hogy nem azonosak az én -nel, csak függenek rajta mint fogason a ruhák)
"valójában az agy irányít." Jó. Az ki? dr. Agy Aladár.
Akkor csukd be a szemed : és határozd el, elképzelsz valamit! itt pl. egy háromszöget. Megvan? tartsd meg - el akar szökni- hozd vissza Forgasd meg az egyik oldala mentén. Pár percig próbáld:
ez egy akarati tevékenység - és sok fontos dologra ébredhetsz rá, ha néhányszor csinálod. Ha leírod nekem mit tapasztaltál, nagyon megköszönöm.
*
A "ki vagyok én" kérdésnél 1 biztos:
Az, aki kérdez.
*
Az ember szellem-lélek-test.
De (ezt csak 1.sz.1 személyben lehet mondani, így írom)
ÉN nem vagyok azonos a testemmel
ÉN nem vagyok azonos a lelkemmel
ÉN nem vagyok azonos a szellememmel
----------------------------------
az ÉN csak az ÉN-nel azonos.
Próbáld meg ezt végighalgatni. Talán ezzel segítek valamit. Szorítok.
https://www.youtube.com/watch?v=FEEkuJazAhU&list=PL22WkYqXKe..
Szerintem semmiképpen ne légy öngyilkos!
Gondolj bele az agyaddal józan paraszti ésszel bárhogy is van az agy meg stb. kapcsolata. Ha most öngyilkos leszel akkor vége kész... vagy (én hiszek Istenben de te nem ezért így írok) feltéve ,hogy van Isten és te bűnös vagy és nem hiszel benne akkor a pokolba kerülsz de te nem hiszel benne és szarsz az egészbe de mi van ha így van... Én hiszek Istenben, de nem mindig volt így és tudod mit azt mondom, hogy sokkal jobb Jézust követni (mármint ,hogy a tanításait) és láttam sok mindent láttam a saját szememmel ,hogy embereknek, családoknak jön rendbe az életük példákat, hogy mondjak neked sokan a váci börtönből kijöttek tértek Istenhez ez persze téged nem hat meg de egyenesbe jött az életük de gondolj bele drogoztak raboltak gyilkoltak milyen lelke lehet neki és most látom rajta a szeretetet egy másik példa; egy ember Angliában élt járás sérülten és 35 éves korára megvakult el tudod ezt képzelni... 2 évig tombolt és gyűlölte az egészet az életet és persze azt mondta hogy ha van Isten mért nem segít rajta de tudod mi lett az, hogy Isten megszólitotta megtért és rendbe jött az élete nála boldogabb embert nem is tudom, hogy láttam-e. Én nem akarlak befolyásolni hogy hiszel vagy nem és nem akarok belőled sem katolikust, reformátust, baptistát vagy evangélikust csinálni de szerintem jobban utána kéne járnod. Ez a hit meg ilyen dolgok nem tesznek komorrá én is nézek Dancsó Pétert, játszok a telefonomon meg ilyesmik. Na de lehet, hogy irritáló voltam már XD hogy lenyomtam neked egy hegyi beszédet de ha érdekel több vagy Isten és Jézus érdekel szívesen beszélgetnék veled az email címem: suranyikristof@freemail.hu meg itt is kommentelhetsz vissza pozitívat negatívat vagy ait akarsz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!