Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezért lennék különc?

Ezért lennék különc?

Figyelt kérdés

Már kiskoromban kiütközött, hogy értelmesebb vagyok, mint a többiek. Engem nagyon leköt az írás, az emberek tanulmányozása, szeretek belemélyedni a második világháborúba, az emberiség rejtelmeinek dolgaiba, az agy működésébe, szeretek elemezgetni idióta partik, droghasználat és pia nélkül, mert nincs rájuk szükségem. Igaz, soha nem is hívtak el bulizni... bár, ha lehetőségem nyílik rá, valami értelmessel ütöm el az időt, mondjuk anyagot gyűjtök az irományomhoz, amin dolgozom. Ha a suliban szabad foglalkozás van, én viháncolás és körömfestés helyett a füzetembe mélyedek, hogy kitaláljak valami sztorit, ami csak úgy előhozakodik a fejemből, és nem is vegyülök bárkivel. Nem hordom fenn az orrom, de nem tudom elképzelni olyan emberekkel a környezetem, akik felszínesek, csak a sminken és a pasikon jár az eszük, mert nekem ennél több kell. Nem barátkozom mindenkivel, csak akit érdemesnek tartok rá, és olyan fiúra sem pazarlom az időm csupán azért, hogy beolvadjak, aki egy tuskó. Próbáltam nyitni, de az a gond, hogy elüt a stílusom a nagy átlagétól (zeneileg, öltözködésileg nagyjából azt szeretem, mint a többiek, leszámítva Biebert és Selena Gomezt) - legalábbis szerintem ezért nem közeledik felém senki. Ha szülinapja van valakinek, mindenkit elhívnak, csak engem nem, ha kiruccannak valahová, mindenki megy, csak én nem, és ha úgy döntök, nem foglalom le magam, egy ember sem jönne oda hozzám dumálni. Próbáltam többször is, de kirekesztetté váltam, mert nem voltam részese az életüknek, az átélt élményeiknek, szóval nem tudtam bekapcsolódni. A szüleim is arra neveltek, hogy ne csapódjak oda akárkihez, úgyhogy hiába vagyok egyedül, ehhez tartani fogom magam. De mindezért én egy negatív különc lennék? Miért?

17/L

2015. jan. 31. 11:31
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Szerintem undorítóan mutatnak a velem egyidősek Jack Daniel's-el a kezükben... sokat képzel ez a korosztály is. Később rendben van, de akkor sem úgy, hogy úgy kell hazatámogatni valakit. Az soha, semmilyen életkorban nem vall normális, érett felfogásra, és nekem pont az ilyenek miatt megy el a kedvem az alkoholtól.
2015. jan. 31. 12:25
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha értelmes vagy, akkor tudod, hogy ezt a kérdést teljesen feleslegesen írtad ki. Leírtad, hogy teljesen másképp élsz és gondolkodsz, mint a körülötted élő emberek, utána meg rákérdezel, hogy ezért vagy-e különc?

Igen, ezért.

Nem az a baj szerintem, hogy komoly(abb) témák érdekelnek, mint a környezetedet, hanem az, hogy hiányzik belőled a spontaneitás, az életöröm, a lazaság.

Ez nem jelenti azt, hogy csak a sminkekről lehet beszélni és hogy le kell részegedned minden héten.

Tudom, most az számít értelmes embernek, aki behúzódik az elefántcsonttornyába és szánakozva nézi fentről az embereket, akiket nem ért és akik nem értik meg őt.

Mozdulj ki, mássz le a toronyból, néha-néha adj esélyt a komolytalanabb témáknak. Ettől nem leszel kevesebb, és nem azt jelenti, hogy ez kellene hogy jelentse számodra a világ közepét, csupán a kapcsolódás miatt, amire szükséged van, különben nem lenne itt ez a kérdés. Próbálj meg kapcsolódni, picit neked is alkalmazkodnod kell, persze anélkül, hogy elveszítenéd a saját egyéniségedet.

2015. jan. 31. 12:36
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Próbáltam nyitni, de az a gond, hogy elüt a stílusom a nagy átlagétól (zeneileg, öltözködésileg nagyjából azt szeretem, mint a többiek, leszámítva Biebert és Selena Gomezt) - legalábbis szerintem ezért nem közeledik felém senki."

Ez csak kifogás, biztosan te is érzed legbelül.

Szerintem te saját magadat rekeszted ki. Hasonló véleményen vagyok az utolsóval. Egy kicsit bezárkóztál, és kissé fölényesen tekintesz le másokra. Lehet, hogy én nőttem fel nagyon más helyen, de nálunk azért nem mindenki plázázott, meg vedelt féktelenül, vagy viselkedett primitív bunkóként. Én sem szeretem, sosem szerettem a céltalan elfoglaltságokat (plázázás, gengelés a téren, vedelni csak azért mert menő). Mégis sok emberrel megtaláltam a közös hangot. Sok barátommal sok mindent tudtam csinálni, ami egyben szórakoztató és kreatív volt, illetve sokszor hasznos is. Ha ennyire elzárkózol a közösségtől, ezektől az emberektől is elzárod magad. Még esélyt sem adsz nekik, hogy kibontakozzanak a társaságodban. Nem hiszem el, hogy mindenki sekélyes, semmirekellő lenne a környezetedben. Észre kellene venni a többi normális arcot, mégha (egyre inkább pejoratív értelemben használt) "átlagosnak" is álcázzák magukat. Nyilván nem kell mindenkivel közösséget vállalni. Az a szűrő nem jó, amin minden(ki) átesik. De az sem, amin minden(ki) fennakad.

És ha már ott tartasz, hogy itt egy kérdést írsz ki a dologról, akkor foglalkoztat (esetleg zavar) a dolog annyira, hogy érdemes legyen megfontolni a változtatást.

2015. febr. 1. 12:58
 24/24 anonim válasza:
Teljesen megértelek. például én is szeretek egyedül lenni,de nem szeretem magam egyedül érezni. Amióta új sulim van, egy kicsit jobb lett,de még mindig nem találom annyira a helyemet. Remélem,neked idõvel minden jóra fordul(:
2015. febr. 2. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!