Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezért lennék különc?

Ezért lennék különc?

Figyelt kérdés

Már kiskoromban kiütközött, hogy értelmesebb vagyok, mint a többiek. Engem nagyon leköt az írás, az emberek tanulmányozása, szeretek belemélyedni a második világháborúba, az emberiség rejtelmeinek dolgaiba, az agy működésébe, szeretek elemezgetni idióta partik, droghasználat és pia nélkül, mert nincs rájuk szükségem. Igaz, soha nem is hívtak el bulizni... bár, ha lehetőségem nyílik rá, valami értelmessel ütöm el az időt, mondjuk anyagot gyűjtök az irományomhoz, amin dolgozom. Ha a suliban szabad foglalkozás van, én viháncolás és körömfestés helyett a füzetembe mélyedek, hogy kitaláljak valami sztorit, ami csak úgy előhozakodik a fejemből, és nem is vegyülök bárkivel. Nem hordom fenn az orrom, de nem tudom elképzelni olyan emberekkel a környezetem, akik felszínesek, csak a sminken és a pasikon jár az eszük, mert nekem ennél több kell. Nem barátkozom mindenkivel, csak akit érdemesnek tartok rá, és olyan fiúra sem pazarlom az időm csupán azért, hogy beolvadjak, aki egy tuskó. Próbáltam nyitni, de az a gond, hogy elüt a stílusom a nagy átlagétól (zeneileg, öltözködésileg nagyjából azt szeretem, mint a többiek, leszámítva Biebert és Selena Gomezt) - legalábbis szerintem ezért nem közeledik felém senki. Ha szülinapja van valakinek, mindenkit elhívnak, csak engem nem, ha kiruccannak valahová, mindenki megy, csak én nem, és ha úgy döntök, nem foglalom le magam, egy ember sem jönne oda hozzám dumálni. Próbáltam többször is, de kirekesztetté váltam, mert nem voltam részese az életüknek, az átélt élményeiknek, szóval nem tudtam bekapcsolódni. A szüleim is arra neveltek, hogy ne csapódjak oda akárkihez, úgyhogy hiába vagyok egyedül, ehhez tartani fogom magam. De mindezért én egy negatív különc lennék? Miért?

17/L

2015. jan. 31. 11:31
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
En ugyan ilyen vagyok csak fiuban és engem nem erdekel az egyedül lét ő bajuk 15f
2015. jan. 31. 11:58
 12/24 A kérdező kommentje:
Hát ez az, unalmas állandóan egyedül - mert én igénylem, sőt szeretek egyedül lenni, de nem állandóan. Jó lenne normális társaságot találni, akikkel lehet laza, átlagos dolgokról is beszélgetni, én nem azt várom el, hogy mindig a világmegváltáson vagy a mélyen húzódó témákról fecsegjünk. Nem vagyok robot. Viszont lealacsonyodni sem fogok, ha ez az ára az emlékeknek...
2015. jan. 31. 12:02
 13/24 anonim válasza:
én is ilyen vagyok egyébként mint te. csak belőled hiányzik a lazaság. nem is tudom, olyan érzésem van mintha te nem tudnál kicsit kikapcsolni, folyton ezeken a dolgokon agyalsz és ez nem jó, hidd el, tapasztalat. ne legyél koravén, addig járj el szórakozni, kirándulni amíg még megteheted.
2015. jan. 31. 12:05
 14/24 anonim válasza:

Egyidos vagyok veled, szinten erdekel a muveszet, egyik legjobb baratnom pedig zsenialisan ir, es rengeteget, mint te.

Ennek ellenere eljon velunk bulizni hetvegente, iszogatunk, es hidd el, egy kocsmaban is lehet ertekes emberekkel, fontos (bar a fontossag nagyon relativ) dolgokrol beszelgetni, es eleg jo moka.

Az irok regen is csak szabadosak voltak. (lasd Nyugat peldaul.)

Minden embernek egy ember a baratja.

2015. jan. 31. 12:05
 15/24 anonim ***** válasza:
Én is ilyen voltam, mint te, a kortársaim között sose éreztem jól magam. Beszédes, hogy 14 évesen a "barátnőm" azt mondta olyan vagyok, mint egy 30 éves, csak mert nem tudott belerángatni valami hülyeségbe. Ilyen is maradtam és nem bánom. Kevés, de minőségi kapcsolatom van és sokakkal eltudok beszélgetni, de közelebb csak keveseket engedek. Egy korombeli legjobb barátnőm van, és még kettő nagyon közeli, ők viszont 15 évvel idősebbek nálam. Próbálj idősebbekkel ismerkedni, az megoldás lehet neked is.
2015. jan. 31. 12:07
 16/24 anonim válasza:
Attól is függ, hogy mit nézel már lealacsonyodásnak. Lehetséges, hogy túl "merev" vagy és nem nagyon tudsz annyira ellazulni, hogy a kisebb-nagyobb hülyüléseket ne nézd lealacsonyodásnak. (Nem piára és nagy bulikra gondolok)
2015. jan. 31. 12:07
 17/24 A kérdező kommentje:
Jó lenne kikapcsolódni, de egyrészt nincs kivel, másrészt a szüleim frászt kapnának, ha én kocsmázni mennék. Szoros a póráz, a városig is nehéz szívvel enged el, legalábbis apu. Bár nem hibáztatom, a mai világ...
2015. jan. 31. 12:08
 18/24 A kérdező kommentje:
Nálam a lealacsonyodást a hülyéskedés jelenti. Olyan dolgokat csinálni, amik sértőek másokra nézve vagy ránk (lehet hülye példa, de átmászni tiltott területre), vagy fényképezni magunkat a pláza üvegében. Gyerekes, buta dolgokra nem vagyok vevő, de kisebb hülyülésekre, viccelődésekre, sétákra nagyon is.
2015. jan. 31. 12:10
 19/24 A kérdező kommentje:
Az idősebbekkel mindig jobban kijöttem. A Te példád biztató! :)
2015. jan. 31. 12:11
 20/24 anonim válasza:
41%
pedig a hülyülés hozzátartozik mindenki életéhez. nem lehet folyton szabályozottan élni mert ugyan mi értelme akkor az életnek, ha folyton eszedbe jut, hogy jajj azt nem szabad...a maradék szabadságod is elveszted. A legjobb élmények a közös ivászatok során születtek és ez nem lealacsonyodás. Amit nem próbáltál azt nincs értelme lefikáznod.
2015. jan. 31. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!