Az ember miért szakította ki magát a természetbol?
én is szoktam ezen gondolkodni, a túlzott civilizálódással nem csak a Földet, hanem magunkat és az egész környzetünket tönkrevágjuk:S
mondjuk én nem élnék állati szinten, hisz értelmileg fejlettebbek vagyunk amit ki kell használni..
háát igen sok ember nagynak hiszi magát mert van pénze meg 50 gyára, nem érdekli hogy milyen bajokat okoz ezzel:S
meg az állatkínzások, hogy hogy ölik meg szerencsétlen állatokat...:(
Nem vagyunk olyanok mint az állatok, illetve néhányan igen, de ebbe most ne menjünk bele.
Az embereknek van egy bizonyos alkotói ösztöne,az hogy újítson tanuljon,létrehozzon.Ha egy csecsemőt ősemberként nevelnél, akkor is tanulna folyamatosan,működne az agya, nem tudnád ezt a folyamatot leállítani,élete végéig alkotni próbálna, mindegy milyen környezet veszi körül.
Mások szerint viszont rákényszerítették az emberiségre a fejlődést idegen kultúrák. Ez is egy érdekes teoria, és ha az ember sokat hallgatja hihető. Pl. a piramisok építésének technikája, és egyéb "megoldatlan" rejtélyek.
Tódor
Ebbe már én is belegondoltam, de ez nem ilyen egyszerű. Az ember ösztönlény IS. Emellett meg van benne az az alkotói ösztön, miről Tódor is írt. Szeretné jobban megismerni a környezetét, jobbá, szebbé tenni a világot. Bárki bármit mond, a legtöbb ember ilyen. A szépre, a jóra, a pozitív fejlődésre törekszik. Sajnos vannak olyanok, akik csak rombolni tudnak, és csak magukkal törődnek, és néha ők kerekednek felül. De nézz csak végig a történelmen: hány zsarnoki állam maradt meg tartósan?
Azzal sem értek egyet, hogy az ember olyan, mint az állat. Igenis rendelkezünk egy magasabb rendű intelligenciával, amit ki kell használni! Hiszen ezzel teremteni is tudunk, nem csak pusztítani.
Összefoglalva: az embereknek harmóniában kell élnie a természettel, hiszen rengeteg dolgot tanulhatunk így, de ez nem jelenti az állati szintre való lesűllyedést.
Milyen szép is lenne, hogy semmi világot nem látsz, csak 100 évig ugyan azt a retkes környezetet. Mert nem utazgathatsz jobbra balra, területet kell védeni.
Ha nem épül ki így az emberiség akkor már vagy azért halt volna ki mert elvisz mindent a kolera vagy az AIDS. Vagy mert túlnépesedés miatt kihal az összes állat ebből ismét jön, hogy sok ember hal meg, a többi olyan gyenge mint a harmat nem temetik el az oszló hullákat újabb járvány
Arról nem is beszélve, hogy falevéllel törölheted a segged, gondol el mi van ha mérges szömörcét kapsz ki.
Meg szerintem nincs túl sok ember aki szeretne napi 18 órát művelni a szántóföldet, 40 gyereket nevelni stb.
Meg mi a szart csinálnék én, aki hozzá van szokva a 23°C-os lakáshoz, tél közepén -30°C-ba egy faviskóba? Minden második emberen több szőr lenne mint réten a fűszál.. Nem lennének elfogadható ruhák, a cicid már 20 évesen a köldöködnél lógna.. Nem ihatnál több kávét, nem lenne paprika, paradicsom, kukorica, semmilyen ízesítő szer csak a Só.
Cukor annyi lenen mint amennyi méz megterem. Ami valljuk be nem túl sok ennyi ember számára.
Elkerülhetetlen a fejlődés! Ennyi ember számára, már nem lenne megélhető az a környezet!
Kár, hogy nemélhetünk úgy mint az Avatarban a a na'vik :(
Ök milyen szép harmóniában élnek a természettel.
Ez a faj feladata...
Valószínűéleg nem azért emelkedtünk ki az állatvilágból, hogy kőkorszaki életmódot folytatva éljünk le x millió évet.
Nyilván lehetne jobban is élni, ez nem is kérdéses. De ahhoz, hogy a természettel tisztább összhangban legyünk, először saját magunkkal kell harmóniában élnünk.
Hogy ha még mindig a természetben élnénk... rengeteg tanulási lehetőséget elmulasztanánk, ergo sokkal szegényebb kollektív tudásanyaggal rendelkeznénk.
A világban tapasztalható rossz amolyan szükséges rossz. Senkinek sem hiányzik igazából, de kell, hogy megtanuljunk bánni a lehetőségeinkkel, és tapasztaljunk, megoldjuk a problémákat, ezáltal többek legyünk.
20/F
az ember nem annyira ösztönlény, mint az állatok. pl. a szeretkezés is tanult "viselkedés", az állatoknál ez ösztön, a faj fennmaradása érdekében. :) én is ezen gondolkodom jó pár éve. :D én nagyon állatszerető vagyok, van 2 kutyám és egy cicám is. :) nem tudom, hogy miért nem lehet a többi ember is ilyen természet- és állatbarát. :S
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!