Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok más, mint a...

Miért vagyok más, mint a többiek? Miért vagyok bezárva egy fiatal testébe?

Figyelt kérdés

Sokan mondhatják persze, hogy addig örüljek, amíg fiatal vagyok, végül is sokan bármennyi pénzt hajlandóak kifizetni azért, hogy annak nézzenek ki..Engem viszont rettenetesen zavar.

Engem a szüleim 'készen' kaptak, amióta csak az eszemet tudom, belülről olyan vagyok, mint most (vagy amilyen leszek mondjuk 50 év múlva), csak a külsőm változik.Lány vagyok, testileg 17 és fél éves, de lélekben legalább 40-nek érzem magam.Mindig tudtam, mit akarok, nincsenek nagy lelki vívódásaim, hogy mit kezdjek magammal, mindig kész terveim voltak az élettel kapcsolatban.Határozott elveim vannak, amelyektől nem tudok és nem is akarok eltérni. (Nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom, stb.)

Én boldog vagyok így (tulajdonképpen mindenhogy boldog tudok lenni), de zavar, hogy a velem egykorúakkal nem tudom megértetni magam, hogy különcnek tartanak, és hogy őket semmi nem érdekli magukon, a pián és a bulikon kívül.A legjobban az 50 év felettiekkel tudok elbeszélgetni, úgy érzem, egyedül ők tudják értékelni a gondolataimat, ők értenek meg.Még a 30 év körülieket is túl komolytalannak látom, úgy gondolom, hogy folyton vergődnek a saját gondjaikban, nem tudják, mit akarnak, nem tudnak örülni semminek, nem tudnak felelősséget vállalni, hazudoznak, csalják egymást, ide-oda költöznek, stb.

Pénteken a szerelmemmel egy időre elváltak az útjaink, 3 és fél év után.Tudom, hogy nekünk még lesz dolgunk egymással.Azt mondja, neki idő kell megtalálni önmagát, hogy tudja, mit akar..ezt számomra nagyon nehéz elfogadni, mert én nem így működöm, számomra mindig természetes volt, hogy mindent tudok magamról és a vágyaimról, pontosan tudom azt is, hogy úgy, ahogy születésemtől fogva nem változtam, úgy ezután sem fogok.

Úgy érzem, ha idősebb lehetnék, sokkal teljesebb életet élhetnék, mert nem kellene ilyen bizonytalan és labilis emberek között lennem, ahol minden csak felületes..

Miért van ez az egész? Miért érzem magam idegennek ezen a bolygón? Van arra esély, hogy más is így gondolkozik még rajtam kívül ennyi idősen? (Tudom, kicsit szétesett az írásom, de nem tudom ennyibe belesűríteni az érzéseimet..ha kérdeztek, akkor kifejtem bővebben.)

A válaszokat köszönöm.

2010. jan. 31. 16:43
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Na jó, az egy éves kor túlzott persze, de akkor legyen az a kor, amióta vannak emlékeid, legyen az 5-6 éves kor akár, de akkor sem létezik, h 6 évesen ugyanúgy gondolkodtál, mint most.Egy 6 éves egy kisgyerek, gyerekes a gondolkodása, fölfogása, az ember gondolkodása fejlődik, főleg a gyermek és felnőttkor között, olyan nincs, h a te szellemi szinted, gondolkodásod konstans, legalább is az egy nagyon különös jelenség lenne, ami biztos , h föltűnt vna már pl. az iskolában a pedagógusoknak.
2010. jan. 31. 17:45
 22/37 anonim válasza:
100%
Kicsit érettebb vagy a korodnál, én is ilyen voltam.MÁr bölcsődében felfedezték, az oviban is. Az iskolában is. A nagymamám is mindig mondta, hogy hogy tud bennem ennyi életbölcsesség lenni. Szerintem csak jól megtanultam, jegyeztem a mások dolgait, és abból szereztem tapasztalatot. Ma már nem hiszem hogy különleges lennék, majd nálad is elmúlik.Vannak barátaim, fősulira járok, dolgozom, szeretek mindent, de nem buliztam, nem iszom, a cigi nem érdekelt, sem a drod, stb. ettől még nem vagyunk különlegesek, csak komolyabbak? De még az sem, én pl tök vidám vagyok.
2010. jan. 31. 17:47
 23/37 A kérdező kommentje:

17:45-ösnek: Feltűnt nekik, de ezt nem akartam emlegetni..nem szoktam mondani senkinek, mert felesleges.Már az óvodában feltűnt az óvónőknek, ahogy később az iskolában a tanároknak és így tovább.Ritkán mondták a szemembe, sokszor csak kiderült, hogy elmesélték a szüleimnek, stb.

Mindenki válaszát köszönöm!

2010. jan. 31. 17:59
 24/37 anonim ***** válasza:
Carpe diem?
2010. jan. 31. 18:02
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem 17 évesen fognak utolérni a nagy problémák. Lesz még neked "nem sikerült terved", akár még alkoholista is lehetsz. Elég hülyeség kijelenteni, hogy te vagy a "tökéletes" ember. Ha minden jól megélhetsz még 50 évet az alatt nagyon sok minden megtörténhet amire nem számítasz. De reméljük normális életet fogsz élni
2010. jan. 31. 18:04
 26/37 anonim ***** válasza:
73%
Sia, én megértelek, csak én kigyúrtabbnak érzem magam mint vagyok és nem öregebbek :(
2010. jan. 31. 18:06
 27/37 anonim válasza:
34%
járj el csavarogni diszkóba stb drogozd szét a fejed,szokj rá a cigire legyél alkoholista
2010. jan. 31. 18:08
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Te meg ez a hatalmas nagy boldogságod... Ha az lennél, nem írogatnál ide értelmetlen kérdéseket.

Egy 40 éves nő nem írna egy ilyen kérdést ki az biztos.

Pár év múlva, majd rájössz arra inkább éltél volna egy kicsit, nemhogy ilyen közhelyes, gagyi gondolatokon rágódtál volna... Ilyen fiatal testébe zárt 40-s éveiben járó nő vagy dumák...

Ez a minden tini cigizik drogozik, és iszik dumán látszik, hogy egyáltalán nincsenek barátaid.

ÉLJ!

2010. jan. 31. 18:16
 29/37 anonim ***** válasza:

"Szeretem a testem, de tényleg fiatalabbnak látom, mint amilyennek érzem magam. "

Ne félj, meg fog nőni a cicid is, meg a feneked is. Éppugy, ahogy a TV-ben a jó nőké. Az eszednek nem kell megjönnie. És akkor téged is elvisznek majd bulizni a fiuk, ha hagyod

2010. jan. 31. 18:27
 30/37 anonim ***** válasza:
93%

Nem tudom milyen iskolaba jarhatsz, mert egy jobb nevu gimnazimnaban pl. nem csak a szorakozasrol es a szexrol meg a tobbi felesleges dologrol szol az elet.

Szerintem neked abszolut semmi fogalmad nincs mi az az ELET, igy nagy betukkel. Majd amikor kikerulsz a nagyvilagba, a szuleid vedo, ovo szarnyai alol, amikor majd meg kell allnod a sajat labadon, kivancsi lennek hogyan tudsz megbirkozni az igencsak nem konnyu elettel.

Szerintem te imadsz filozofalni, imadsz misztikus dolgokat olvasni, es ezekbol jon ossze a szamodra kulonleges lenyed.

Hat nem tudom mi a szuleid terve, meddig akarnak meg eltartani, egyetemi eveid alatt is otthon fogsz-e meg elni, de mindenesetre jobb lenne ha bedobnanak a melyvizbe. Uszas kozben rajonnel sok mindenre, azt hiszem.

A szuleid elfogadjak a tul sokat gondolkodo lenyedet?! Vagy ok is ilyenek?

2010. jan. 31. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!