Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok más, mint a...

Miért vagyok más, mint a többiek? Miért vagyok bezárva egy fiatal testébe?

Figyelt kérdés

Sokan mondhatják persze, hogy addig örüljek, amíg fiatal vagyok, végül is sokan bármennyi pénzt hajlandóak kifizetni azért, hogy annak nézzenek ki..Engem viszont rettenetesen zavar.

Engem a szüleim 'készen' kaptak, amióta csak az eszemet tudom, belülről olyan vagyok, mint most (vagy amilyen leszek mondjuk 50 év múlva), csak a külsőm változik.Lány vagyok, testileg 17 és fél éves, de lélekben legalább 40-nek érzem magam.Mindig tudtam, mit akarok, nincsenek nagy lelki vívódásaim, hogy mit kezdjek magammal, mindig kész terveim voltak az élettel kapcsolatban.Határozott elveim vannak, amelyektől nem tudok és nem is akarok eltérni. (Nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom, stb.)

Én boldog vagyok így (tulajdonképpen mindenhogy boldog tudok lenni), de zavar, hogy a velem egykorúakkal nem tudom megértetni magam, hogy különcnek tartanak, és hogy őket semmi nem érdekli magukon, a pián és a bulikon kívül.A legjobban az 50 év felettiekkel tudok elbeszélgetni, úgy érzem, egyedül ők tudják értékelni a gondolataimat, ők értenek meg.Még a 30 év körülieket is túl komolytalannak látom, úgy gondolom, hogy folyton vergődnek a saját gondjaikban, nem tudják, mit akarnak, nem tudnak örülni semminek, nem tudnak felelősséget vállalni, hazudoznak, csalják egymást, ide-oda költöznek, stb.

Pénteken a szerelmemmel egy időre elváltak az útjaink, 3 és fél év után.Tudom, hogy nekünk még lesz dolgunk egymással.Azt mondja, neki idő kell megtalálni önmagát, hogy tudja, mit akar..ezt számomra nagyon nehéz elfogadni, mert én nem így működöm, számomra mindig természetes volt, hogy mindent tudok magamról és a vágyaimról, pontosan tudom azt is, hogy úgy, ahogy születésemtől fogva nem változtam, úgy ezután sem fogok.

Úgy érzem, ha idősebb lehetnék, sokkal teljesebb életet élhetnék, mert nem kellene ilyen bizonytalan és labilis emberek között lennem, ahol minden csak felületes..

Miért van ez az egész? Miért érzem magam idegennek ezen a bolygón? Van arra esély, hogy más is így gondolkozik még rajtam kívül ennyi idősen? (Tudom, kicsit szétesett az írásom, de nem tudom ennyibe belesűríteni az érzéseimet..ha kérdeztek, akkor kifejtem bővebben.)

A válaszokat köszönöm.

2010. jan. 31. 16:43
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
80%

Biztos a Szíriuszról jöttél.

Egyébként nyugi,cseppet sem vagy különleges,bármennyire szeretnéd,majd minden második fiatal azt hiszi,hogy nála van a bölcsek köve.Majd kinövöd.Ha nem akkor egy rettentően elviselhetetlen perszóna leszel.De ilyen is sok van.

Egyébként gondold át,ez a nem az én testem duma ez inkább szánalmas.Okos ember az adott dolgokból tudja kihozni a legjobbat.

Egyébként majd úgy 35 éves korodban rájössz,hogy addig tök hülye voltál mindenhez,kell ennyi év,hogy összeérjenek az emberben a dolgok.

Érdekes én már kisgyermekkoromban a felnőttek(idősek )között éreztem jól magam,viszont emlékeim szerint nem traktáltam őket a gondolataimmal,hanem hallgattam őket.Sőt pont ez miatt nemhogy 14 évesen,de még később se fért "pasi "az életembe.

Szóval,nyugi,átlag lány vagy,kicsit nagyobb egóval.Ami nem mindig rossz.

Viszont ha a korodbéliek közül senkivel nem találod meg a hangot,az sajnos a te hibád,mert nem mindegyik piálni,bulizni akar.

2010. jan. 31. 16:58
 2/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban így érzel, ahogy elmondtad, akkor baromira szerencsés vagy. Kevesen tudják ám 17 évesen a frankót :)

Szerintem várj egy kicsit, hogy "történjen meg veled az élet" aztán lesz még időd a határozott elveidet átgondolni.

Meg lehet hogy arra is rájössz majd, hogy hiába vannak nekünk terveink az élettel, az életnek sokszor más tervei vannak velünk. Ez csak tapasztalati úton működik, sajnos elmélet és gyakorlat nem mindig fedik egymást.

Al in all, túl fiatal vagy és hidd el van még tapasztalnivaló az életben. Kívánok jó szórakozást és sok sikert az úthoz!

2010. jan. 31. 17:01
 3/37 A kérdező kommentje:

Értem, amit mondasz, de írtam, hogy tulajdonképpen boldog vagyok így is, ez nem akadályoz semmiben, vannak barátaim is, inkább általánosságban zavar egy kicsit.Szeretem a testem, de tényleg fiatalabbnak látom, mint amilyennek érzem magam.

Én is szeretem hallgatni az idősebb embereket (szerintem mindenki), de azt vettem észre, hogy ők is kifejezetten élvezik a velem való beszélgetést, szeretnek engem hallgatni, ezért tartottam érdemesnek megemlíteni a dolgot.

2010. jan. 31. 17:02
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jo az ahogy megirtad,nem szetesett,ertheto. Ha zavar akkor jo,hogy foglalkozol vele,jo ha valaki igy figyel magara. Ezek szerint nem erzed magadat spontannak,vagy ugy is irhatnam nem tudod hasznalni gyermeki enedet. Van ugye szuloi enunk,felnott es gyermeki. Ha mindharmat tudjuk hasznalni a megfelelo idoben nos akkor szoktak mondani,hogy egeszseges szemelyiseg. Ha tenyleg igy zavar akkor mar fel siker...
2010. jan. 31. 17:03
 5/37 anonim ***** válasza:
43%

szia,én is 17 vagyok,sokmindenben hasonlítunk,nagyon jó volt olvasni ezeket,azt hittem én vagyok a bolond,én vagyok az aki válogatós és beképzelt,hogy ilyeneket gondoljak (gondolok itt a komolytalanság és a felületes világgal kapcsolatosan).viszont bennem van a kiváncsi természet,kipróbálok ezt-azt..Viszont a soraidból látszik,hogy téged nem vonzanak ezek a dolgok (ivás,drogok).Hidd el,nem vagy egyedül (nem feltétlenül magamra gondolok,hisz azért nem értek eggyet veled teljesen)viszont sok ember van akik hasonlóképpen gondolkodnak/élnek.Részben én is.Legszívesebben megszüntetném a tv-t és a pletykaujságokat,nem beszélgetnék az osztálytársaimmal és pár baráttal kevesebb lenne körülöttem.Dehát a világot nem tudom megváltoztatni.

És akármilyen is,ezzel kell élni..ezekkel az emberekkel (rasszista,buta,állat és emberkínzók,pedofilok,sztárocskák,képmutatók,stbstbstb)A saját korosztályomat egyáltalán nem bírom,mikor 14 voltam,akkor is a hideg rázott a körülöttemlévőktől,nem éreztem magam soha közülük valónak.Nos befejezem a regélésem,csakúgy jönnek a szavak..

Mintha a saját lelki békéd meg lenne.Ne változtass magadon,bár szerintem egyáltalán nem is gondoltál még erre.Meg kell találnod a megfelelő társaságot.Csak ez igen nehéz..üdv.

2010. jan. 31. 17:12
 6/37 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy el tudom engedni magam, a környezetemben mindenki irigyli azt, hogy mennyire felszabadultan tudok viselkedni, tudok nevetni, jól szórakozni, szeretem a spontán dolgokat..ha a gyermeki ént így értelmezzük.Ha nem erre gondoltál, 3. válaszoló, akkor pontosíts, mert ebben lehet valami :)

A gondom azzal van, hogy bár tudom, hogy nem vagyunk egyformák, rossz, hogy nincs olyan velem egykorú, aki tudna komolyan, felelősségteljesen is gondolkodni, úgy érzem, mindenki csak tengődik, csak úgy létezik, lesz, ami lesz alapon.

2010. jan. 31. 17:13
 7/37 anonim ***** válasza:
93%
Ez is egy tengődés... nem tudsz beilleszkedni a saját korosztályodba, nem találod a helyed.. mi más lenne.
2010. jan. 31. 17:20
 8/37 anonim ***** válasza:
75%
Itt minden 17 éves azt hiszi ő más. ÉBRESZTŐŐŐŐ!!! Nem vagy más csak annak hiszed magad, majd kinövöd, én is átestem ezen. 31/L
2010. jan. 31. 17:21
 9/37 anonim ***** válasza:
50%
Ha ugy erzed rendben a gyermekid akkor ok. Teged zavar,vagy cak furcsanak talalod hogy masok ,,konnyelmubbek"?? Ha tudnam pontosan a kerdest talan! tudnek ra jol valaszolni-probal jol megfogalmazni hogy mi zavar
2010. jan. 31. 17:22
 10/37 anonim ***** válasza:
100%
Kivancsi lennek hogy a ,,carpa diem" mit jelent neked
2010. jan. 31. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!