Szerintetek baj ha ennyi idősen "képzeletbeli" barátom van, és inkább élek a képzeletvilágomban mint itt? Vagy megőrűltem?
Köszi a választ.
Az a baj velem hogy én régen hagytam magam... Hagytam hogy bántsanak... Nos mondhatni innen ered az egyes emberek gyűlöletem... Ha nem lenne ilyen erős önkontrollom, akkor akik pl most is csesztetnek, azokat már rég kinyírtam volna, enyhébb esetben csak össze verném a fejét... Kezdem úgy érezni hogy nekem nem való az élet... Sok rosszat tettem, és sok rossz traumatikus dolgok is történtek velem... Amik még most is tartanak... Az a baj ha megvédem magam, akkor ugyancsak én jövök ki rosszúl egy adott helyzetben. Én olyan embernek vélem magam aki mindenre csak az erőszakot, a destruktivitást látja hasznosnak, jónak... Na egyszó mint száz, eddig azért nem védtem magam mert féltem a "támadóktól", most meg már azért nem védem magam mert tudom hogy ha elszakad a húr, akkor lehet olyat teszek amit nem kéne, ezért folytom magamba a dühöt, és néha ezért vagdostam magam... Tudom hogy tennem kéne ez ellen, de valahogy mégis mintha egy belső erő nem engedné :(
Kedves kérdező, megint én vagyok, a legutóbbi válaszoló.
Amit az imént írtál, abból szinte minden normális - sokfélék vagyunk mi emberek, ki ilyen, ki olyan.
Egyetlen mondatod, amit nem értek igazán az előzőekből, és az igazat megvallva... ha jól értem, amit írsz, a korábbi kommentjeid után nem tudom elhinni rólad. Bár szinte semmit nem tudok rólad még, hiszen csak itt olvaslak, de némi ellentmondást érzek... tehát valahogy nem vall rád, idézlek:
"Én olyan embernek vélem magam aki mindenre csak az erőszakot, a destruktivitást látja hasznosnak, jónak"
Ha jól értelmezem e mondatodat, akkor ez negatív hozzáállást takar benned, és nem értek egyet evvel, ez NEM normális dolog benned.
Azonban a semleges célú destruktivitás kell néha, sőt, kötelező - de megfontolt módon kiválasztva a módot, helyszínt, eszközt, időt rá! És NEM kell mindig alkalmazni! És NEM minden áron!
Az előző kommented összes többi része viszont emberi, normális érzések benned.
! ! Figyi, a feszkót NEM elfojtani kell! Lehet, h itt szúrod el az egész folyamatod, ezért ártasz magadnak, ha meg épp nem magadnak, akkor másnak.
A feszkót LEVEZETNI kell, de nem oly módon, ami mások kárára lenne.
Hanem: pl sport; vagy püffölj egy párnát, vagy törj össze értéktelen tárgyakat! Persze nem akármikor, nem akárhol, stb, tehát ügyelj a körülményekre, nehogy bajba kerülj, nehogy elvigyen a rendőr, nehogy másnak, magadnak kárt okozz.
Cselekvés előtt mindig kontrollálj, mérd fel, magadnak se ártasz-e vele, pl NE üveget törj össze, hiába kis értékű, megvághatod magad, a vagdosást meg javaslom elfelejtened; és persze tartsd szem előtt, h ami neked értéktelen, lehet h másnak értékes, eszmei értékkel bírhat más számára.
Egyszóval minden szempontból értéktelen tárgyakat zúzz, ezt javaslom. A feszkót le kell vezetni, különben benne maradsz az ördögi körben. Ezt komolyan mondom!
Azonban a leghatásosabb, legmagasabb rendű feszkólevezető -NEM kizárólagosan, sőt, "sürgősségi esetként nem az igazi, de hosszú távon a következő a leghatásosabb"- a MŰVÉSZI ALKOTÁS. Mármint h te magad alkoss. (A befogadás is hasznos olykor, pl zúzós zene hallgatása, amikor jól esik, akár fejhallgatón, ha más módon bajod származna abból neked v másnak.)
A művészet NEM esztétika, mielőtt félreérted. (Nem tudom, szoktál-e alkotni valamit.) Lehet jellemzője esztétika is, de nem csak az művészi, ami a szép, se az, ami a többségnek szép. Lehet benne igazi kifejeződés, ami szép, vagy valakik számára szép, de nem csak az kifejező, nem csak az olyan, ami művészi. Lehet egy szemétkupacból kirakott alkotás is kifejező, pl rakd ki hulladékból a "szép" szót, vagy amit akarsz éppen, tehát ami épp benned feszül. Vili?! :) Ez a kulcsa ennek.
Egyszerűen arról van szó, hogy ami az ember lelkében feszül, és a hétköznapi önkifejezések kevés hozzá (mert nincs rá elég intenziv hétköznapi mód, vagy pl mert az adott érzelmek, gondolatok kifejezéséhez szűkösek a korlátai bármely hétköznapi önkifejezésnek), akkor arra vannak a művészi eszközök: pl a zenei hangok, hangszerek, egy vers elvont metaforái ,és sorolhatnám...
Tehát rendszeres cselekvésként javaslom mint hosszú távú, lassabban ható, de alaposabban ható érzelemkifejezést és feszkólevezetést: a művészi alkotást, más szóval alkosd , ami épp jól esik, és egyben amivel nem ártasz se másnak, se magadnak. Sőt, még fel is szabadít téged, és/vagy sokakat - ilyen az igazi művészi alkotás, de NEM kell megfelelned senkinek ebben, CSAK magadnak! Ez a művészet lényege, legalábbis az individuális művészt egyik alapköve. (A reneszánsz más volt, az közösségi, pl keresztény művészeti stíluskorszak volt, részben meg kellett felelni a közösségnek, a szellemiségnek. Az részben tehát más volt.)
NEM kell technikásnak lenni ehhez! A művészet NEM a technikáról szól! A technika, az eszközök csupán lehetséges eszközei az alkotásoknak. De NEM a tartalma! Ezért művészet a dadaizmus is, a szürrealizmus minden formája (pl gyerekrajzok), és pl a punk zene. Minden ember művész, és mégis az emberek legalább 99.9%-a elfelejtett művésznek lenni, óvodás kora óta, sajnos... Mert csak megfelelni akar, és sablonos akar lenni, beállni a sorba minden áron. Nem akarnak a legtöbben önmaguk lenni már, sajnos. Pedig óvodás korukban még önmaguk voltak, önmagukat adták. Az a fura, h kiderül gyakorta, h még képzeletben se akarnak önmaguk lenni sokat, zombikká váltak még elméjükben is,sajnos... Neked van fantáziád, ez remek! Ha hasznos módon még manifesztálod is ,tehát a külvilágban megfelelő módon ki is fejezed úgy, h senkinek ne árts avval, akkor már nem csak benned feszül, hanem feloldottad magadból, azaz alkottál! :) És ez a lehető legmagasabb rendű önkifejezési mód, mármint a művészi alkotás! Sok esetben vannak más emberek, akik mint befogadók szintén felszabadulnak legalább egy időre, pl alkotsz valamit, ők megnézi, meghallgatják, és egyeseket katarzishoz juttatod ezáltal! De TE leszel ekkor az, akit a lehető leghosszabb időre juttatsz katarzishoz, ha alkotsz.
Rövidtávú és intenzívebb, de csak átmeneti megoldásként meg törj-zúzz tárgyakat. Mondom, légy észnél, gondolkozz, mielőtt cselekszel: válaszd ki a megfelelő időpontot, helyszínt, és tervezd meg, hogyan, mit, mikor zúzol, valamint tehát azt, h e cselekedeteddel se másnak, se magadnak NE árts, a tárgy is legyen semleges és olcsó.
Komolyan mondom, h ez is része a feszkó-levezetésnek! Ja, és a szex! Ha nincs partner, ott az ujjad. Halál komolyan mondom! Csak ne túl durván. ;)
A zúzásról meg tehát: körültekintően megválasztva, de totálisan zúzz olcsó tárgyakat pár percre. Rendszerességgel meg alkoss műveket. Nem muszáj bárkinek megmutatnod, ha nem akarod. Sőt, az alkotás része lehet, hogy utána szétrombolod, de csak ha tudod, h nem sajnálnád utólag.
Tanulj a kisgyermekektől. Hogyan építenek várat?? Úgy, h utána szétrombolják. (Kockavár, homokvár.) Egykor te is csináltad, csak te is másfelé koncentrálsz már részben, és alig emlékszel erre az ösztönös jó érzékedre. Közben tudják a picurok, hogy az NEM valódi épület és hogy senkinek nem ártanak evvel, mert az csak egy kockavár!
A csuklódat, karodat meg hagyd békén szépen, nagyon kérlek. A kedvemért ne vagdosd magad, légyszi... Meg a kedvemtől függetlenül se, megkérlek. Mert az káros feszkólevezető.
Minden óvodás csodagyerek! Tanuld meg tőlük, amit ők tudnak jól. :) Ők se tökéletesek, de másban okosabbak, ügyesebbek a felnőtteknél. Mi felnőttek meg tudunk olyat, amik meg ők nem. (Sajnos az oktatás egyoldalú, nekünk is kéne tanulnunk tőlük, pl lényeglátást, spiritualitást, ráérzett, lényegi cselekvésmódokat, művészi hozzáállást.)
"Minden óvodás csodagyerek
Ha én mondom, hát elhiheted
S ha néhány véletlenül nem lenne az
Majd büntetésből zacskót ragaszt"
:-))
Nevess, amikor csak tudsz... na igen, az se mellékesen feszültség levezető. :) (És nem a sátáni kacajra célzok. A bosszú, a kárörvendés nem hosszú távú megoldás.)
Valamint találd meg az optimális megoldásokat. :) Ez az egyik életfeladatunk mindannyiónknak. Nem könnyű, nekem se! De ez van, keresni kell. Aki keres, előbb-utóbb talál. Mit hamarabb, mit meg később. De talál! És cselekedd! Mármint a (megközelítőleg) optimálist.
Ez a javaslatom. És saját felelősségedre dönts és cselekedj persze. Ez csak egy javaslat.
F O L Y T A T Á S :
Félreírtam ezt, itt javítom:
De TE leszel ekkor az, akit a lehető leghosszabb időre JUTHATSZ katarzishoz, ha alkotsz. Tehát önmagad, önmagadat tudod leginkább katarzishoz juttatni, ha előadsz , alkotsz, hiszen te vagy ekkor az irányító, a tebenned feszülő dolgokról szól az! Még részben akkor is, ha más alkotását interpretálod, önszántadból, amivel valamelyest azonosulsz.
M é g v a l a m i :
Nem emeltem ki, h az se kizárt, a színművészet fog (leginkább) feloldani téged a legjobban. Nem tudom. És érdemes sokféle alkotási módot kipróbálnod újra és újra. Csak azt tudom, h ezt is javaslom tesztelned önmagadon.
Írhatsz színdarabot,előadhatod önmagadnak, pl egy mező közepén, ahol senki se hall, senki se lát. Vagy ha tudod, hol és kik előtt nincs kockázata számodra, akkor add elő az ő jelenlétükben. Légy kreatív - ha többszereplőst alkottál, lehetsz TE MAGAD az összes szereplőd. :) Vagy ha úgy alakul, találj társakat az előadásához. Ha jobban esik, csupán olvasd fel hangosan önmagadnak, amennyiben nincs kedved a színművészethez.
Ha egyedül vagy, rögtönözz megoldásokat. :) Mondom, kietlen, biztonságos helyen akár... pl játszd el te magad az összes, benned feszülő szerepet. Csak óvatosan, nehogy más félreértse, ha meghall, meglát téged. ;)
! Majdnem kihagytam:
m é r e g t e l e n í t s , és kerüld a mérgeket.
NAGYON nagy akadály pl a cigi, drog, alkohol. Tömegesen hülyítik fentről, pl média által a fiatalokat, felnőtteket!
NE dölj be, hogy "macsó, meg dögös csaj, aki drogos, vagy bírja a piát, cigit, vagy ravasz k **va"!
Rövid távon lehet h felszabadít ez a hozzáállás egyeseket, meg ez a cselekvésmód, de hosszú távon csak mélyítik a dühödet. A mérgelődés és a méreg szavak nem véletlenül azonos tövűek.
Az a baj, h a legtöbben meg akarnak felelni egymásnak, egy, vagy több csoportnak. Ne feledd, ez gyerekes, infantilis hozzáállás, hiába látszik vagánynak! A legtöbb ember lelkében ez van:
"Jűűű,jűűű izé, ha nem iszom, mint a Pistiék, akkó' kinéznek, hogy puhány vagyok, jáj, jáj, brühű, inkáűbb iszom én íííssssz", és közben mélyített hangon ezt mondja:
"Há' az nem ember, aki nem iszik! Há' mibűűű' élsz te??? Fotoszintetijzássz'?? Napfényt esző, hö?"
Ez csak egy félelemből eredő, macsóskodó köcsögduma, semmi több. És mérgezi magát sörrel, töménnyel, cigivel, droggal, ki mivel. (Ki mindennel. Mitől is fél? Attól h kiközösítik. Más szóval gyenge jellem és retteg, mint egy két éves, hogy a mama elengedi a kezecskéjét. Más szóval a 80 kilós Pisti, vagy a vékony, de mocskos szájú Géza haverja le fogja nézni, ha ő nem mérgezi saját magát (piával, vagy droggal, vagy cigivel.)
A csapvízet szűrd, olcsóbb a bolti szűrő, cserével is, mint ha bolti ásványvizet veszel, ráadásul utóbbi fene tudja, melyik szűrt. A csapvízben patkányméreg (Nátrium Fluorid) van, minimális adagban (de épp elég, sajnos).
NE higgy a tömegmédiának (tévé, keresk.rádióadók). A fele se igaz, amit állítanak. Tömegmanipuláció a java, kis részt meg igazat mondanak, h hatásosabb legyen a 80%-nyi hazugságuk.
A tudósok, az iskolai tan anyag is nagyrészt kamu, ideológiai alapon működik. Az egyetemistákat, pl leendő orvosokat is becsapja a rendszer, legalább 80%-ban. Mert a rendszert a hatalom befolyásolja a leginkább.
Alapvetően NEM a valódi tudáskeresés, SE az igazság befolyásolja.
! Az igazságot alapvetően önmagadban találod, egyre inkább. Ez érvényes mindenkire- mindenki alapvetően saját magában. NEM elsősorban a személyiségében -bár az út egyben az önismereten át vezet!-, hanem leginkább "az alatt", tehát ott, ahol mindenki egy pontban összeér.
A vallások is hazudnak erről javarészt (mert ember alkotta).
NEM más, nem egy pap, nem egy közösség, nem egy könyv fogja neked elárulni, mi az igazi lényege a valóságnak, a létezésnek, márpedig a z egyik legfontosabb dolog egyre inkább képbe kerülni erről.
TE fogsz rájönni. Bárki rájöhet, ha elsősorban befelé keresgél. Persze kifelé is nézz, olykor egymást is tudják inspirálni a tudásban az emberek. De az főleg csak felszínes dolgokhoz és szakmaszerzéshez jók csupán. A lényeget nem lehet szavakkal kifejezni, bár körülírni egész jól lehet, igaz, csak rávezetésképpen;
és senki nem fogja megmondani neked, legfeljebb hazudni, vagy tévedésből féligazságokat fognak neked mondani a lényegről (arról, ami több, mint a matéria). Én inkább csupán inspirállak most, erről szóltak soraim. Szavakkal ez a lehető legtöbb, erre nézve. Nem azért, h verjem a mellem.
Csak azért, h hátha segít rajtad, hogy megosztottam veled, amit szavak szintjén meg lehet és fontos.
Köszönöm a választ.
Egyébk3nt már nem vagdosom, vagyok inkabb nem vagdoshatom magam... De nagyon nagyon eros a kesztetes, fokent most mert kissé rossz ido koszontram, apamek eszrevettek... Persze szokasosan leorditotta a fejem meg le pancserozott... Azt ennyi... Igen ez a szuloi megertes... Ahelyett hogy szerettek volna, inkabb megvertek, meg kibeszeltek h milyen nyomorek vagyok... Es csodalkoznak hogy elutasitom oket... Meg mindenkit... Sportolni elszeretnek kezdeni, a futasra gondoltam, mert amikor falun laktam mindig imadtam futni, olyan felemelo, boldog erzes volt... Muveszet. Nos a rajz a mindenem. Horror kategban rajzolok... Szörnyeket, gyilkosokat... :/ De sajna mivel erzem h figyelnek meg neha hangosam hallom a hangokat mar a rajzolast is kezdem feladni... Mert tulsagosan zaklatott leszek es bepanikolok minden neszre amit hallok a fulhalgaton kivulrol... Amultkor is ordibaltam"takarodj, hagyj beken", ez nagyon idegesit, meg az gondolom a szuleimet is idegesiti amikor furan vigyorgok, kissé szadista megjegyzeseket teszek, meg kozben furan rohogok... emellett olvasni is szeretek. Meg filmeket nezni, nos itt is lehet tippelni hogy milyen filmeket... Horrort, altalaban gyilkolosokat, mert ha olyat nezek akkor igy nem is tudom fura kellemes erzesem van, ezzeken meg persze a kepzeletemben is kitudom magam elni... Tudom h kene pszichologus . de felek elmondani a szuleimnek, mert ok akkor tenyleg annyira kiakadnanak... Hogy huh...
Szerintem fasza csaj vagy. Én ezt pozitivan értem. Félreértés ne essék - ez nem egy szexuális célzatú bók, mivel más generáció vagyunk.
"Köszönöm a választ."
Őszintén szívesen. Ha nem lett volna időm, v kedvem, nem írtam volna. Örülök, ha valami hasznát veszed h írtam számodra.
"nem vagdoshatom magam... De nagyon nagyon eros a kesztetes"
A legtöbb dolog helyettesíthető, amikor muszáj. A késztetések nagy része is. De legalábbis tompítható. A test vagdosása meg mindig helyettesítendő valami biztonságosabbal, egészségesebbel, ez a véleményem. Szóval hajrá - sport, művészet! ;) (Szexpartner ráér, a maszti meg minden életkorban halál természetes dolog.)
"Igen ez a szuloi megertes..."
Értem az iróniád. Cs *sszél rájuk, ha ilyenek. Tedd meg kérésükre, ami feltétlen kötelező, "azt' szevasz"... Ne hagyd h irányítsanak, se bántsanak. Amennyire csak lehet, védd meg magad a gonoszak ellen. Ha mások akarnak bántani, detto. A véleményeket meghallgathatod, már akiét érdemes lehet.
" Es csodalkoznak hogy elutasitom oket... "
Tessék belesz * *ni! Belekakilni!! (Ha ezt se engedi a trágárságszűrő, akkor a gyereknevelés részben a csecsemőgondozásról hogyan lehet beszélgetni?? A "csecsemőm beszékelt", vagy mi a p * cs?? Érdekes módon a "pina" szót engedi... Érdekes ízlésvilága van a szoftver tervezőjének. A "pina" nem csúnya szó számára, a székletürítés másik sz betűs verziója meg az. Bocs a kitérőért.)
Szóval kakilj bele az egészbe, képletesen szólva. Vagy tégy, amit akarsz. Én sz **nék a helyedben arra, aki gonosz. Nem könnyű mindig minden szemétségbe belesz******, de muszáj megpróbálni, amennyire csak lehet. Akár szülő, akár nem. A legtöbb embernek a világon van gyereke. Ergo a gonoszak többségének is. Ez van, sajna. Sz **ni kell bele!
"futasra gondoltam"
Akkor ne gondold, tedd. Hajrá!
"Muveszet. Nos a rajz a mindenem. Horror kategban rajzolok... Szörnyeket, gyilkosokat... :/ "
Kíváló! Halál komolyan! Szerinted mit rajzolnak az ovisok? Tündéreket, lovacskákat, kastélyt, családot...és...SÁRKÁNYOKAT! :) Tök normális. Tanulhatna tőlük a legtöbb nagykorú és nagyobb gyerek. Utálsz valakit? Rajzold meg sárkányként. Rettegsz valamitől, szorongsz? Rajzold ki magadból, pl sárkányként! Az ovis, a szörnyek közül főleg a sárkányokat ismerik, értelemszerűen ezért oly gyakori náluk e forma. Te meg másfajta szörnyeket is rajzolsz. Teljesen oké. Halál komolyan. A baj, amikor valaki, pl krimi-, vagy szörnyrajzolás helyett, vagy pl ahelyett , h beleöklözne egy zongorába - inkább sajnos mások lelkébe, testébe öklöz...
Szóval csak így tovább a rajzolással, de ne feledd, javaslom: karvagdosás HELYETT, és NE mellett. És sorolhatnám a többi negatív tettet, amik helyett, és nem mellett hasznos a műalkotás készítése, vagy bármi másfajta normális önkifejezési mód (pl klimpírozás, ha kell, direkt hamisan).
"Mert tulsagosan zaklatott leszek es bepanikolok minden neszre amit hallok a fulhalgaton kivulrol..."
Jaja, túl nagy hangerőn ne, a hallásod még jól jöhet a jövőben is. Így viszont hallod a környezeted olykor. Meg kell tanulni túl élni, ösztönösen. Háborúban mindenki ezt éli meg. Nem irigyellek, még csak 16 vagy, nem elég tapasztalt és edzett lelkű. De ez van, én is voltam 16, és együtt érzek veled, szóval idő, türelem, gyakorlás! A lelki önvédelmet is gyakorolni kell és stratégiákat kitalálni. Nekem se megy tökéletesen. Persze függ a körülmények súlyától is.
B *szki... :( .... tényleg nincs senki, aki melléd állna, segítene neked élőben, vagy hasonló? Jó lenne. Én nem lehetek, én csak egy fórumozó vagyok, ráadásul jóval idősebb nálad. Szakmámból kifolyólag akadnak pszichomókus haverjaim (még sose volt szükségem páciensként járni pszichológushoz, se pszichiáterhez). Meg kell mondjam, a felnőttek világában általában nehéz tudni elsőre, kiben lehet bízni. Talán ezt már sejted is. Általában sokkal kevesebb emberben lehet, mint ahányban nem, és akiben lehet, többnyire abban se minden tekintetben. Szóval esetleg egy iskolapszichológust kipróbálhatsz, bár nem javaslom, ő is ember, és sok ember nem a saját szakmájában való. De hátha...
Egy egyetemet ki is lehet akár bekkelni, sajnos, mert a rendszer engedi az ügyeskedőket; aki meg kitűnőre vizsgázik, az se biztos, h jól ért a szakmájához, mivel ebben a lökött világban még az egyetemek tanrendje, tananyaga, elvárása, vizsgáztatási szisztémája is torz, nagyrészt lényegtelen és valótlan alapokon nyugszik (hatalmi ideológiák okán, főleg). Úgy legalább 80%-ban. Vagy ha csak 50-60%-ban kamu és felesleg, akkor a maradék igazságtartalom egy igencsak beszűkült nézőponton állja csak meg a helyét. Legyen az orvosképzés, pszichológusképzés, mérnökképzés, stb.
Nnna, elküldöm a válaszom első felét, hátha megint megakad a káromkodás szűrőn valami... Kevesebb sorból könnyebb kihalászni, mááá' megin' mi nem tetszik ennek a...
És bocs, ha elírtam megint valamit.
Ha post-olja a rendszer, írom tovább az új válaszomat neked.
...tudtam, hogy ez a p .*cs megint fennakad valami trágár szón... Nézhetem át... a f**om... remélem, másodjára post-olja....
KI AZ A TETŰ F* SZKALAP, AKI ÚGY TALÁLTA KI A TRÁGÁRSÁGSZŰRŐT, HOGY NEM JELÖLI MEG A RENDSZER SZERINTI CSÚNYA SZAVAKAT??? B**** NÉZHETEM ÁT SORONKÉNT...
:S
Sebaj, nem neked szól, kedves kérdező... ;) Nacóval... csekkolom... 16 vagy, remélem, neked nem árt meg a stílusom. Pláne tekintve őseidet... amennyiben a valóságnak megfelelő dolgokról írsz - amit bátorkodom feltételezni.
. . . ÍROM TOVÁBB, MÉG MINDIG én.
"Köszönöm utolsó!"
Szívesen.
Utolsó?? Csak velem beszélgetsz e kérdésnél, a
11-18 15:12
beírás óta. A 11-18 15:12 -t is már én írtam.
"ahol egyedul lehetk kikapcsolodhatok..."
Igen, igen. Csak körültekintően! Ne legyen veszélyesen elhagyatott hely. Nagyvárosban óvatosan, főleg éjjel, nyilván. De pl nagyváros határában is jobb az óvatosság, ott még nappal is. Nincs a volt faludban ismerős, akihez olykor visszamehetnél? Vagy valakid? Jó lenne számodra valaki, aki megért téged és elérhető, na meg korosztályod. Esetleg olykor egy normális pszichológus. (Köztük is van pár elmebeteg, ezt elhiheted. Ezért választotta a szakmáját némelyik. H lye egy világ ez...).
" en azt kell hogy mondjam, valamiert rettegek a szuleimtol... Van hogy feleslegesen... meg persze az osszes embertol... "
Hát b * szki , ebben az elmebeteg világban nem csodálom, h rettegsz. Itt már szinte csak az normális, aki minimum tart embertársaitól. A többi meg torz értékszemléletű ember, minimum, rosszabb esetben elmebeteg. Aki nem torz értékrsz.-ű, nem elmebeteg, annak van miért rettegnie - a többségtől, a torz lelkűektől. Persze jobb, ha sikerül nem rettegni tőlük, csupán kerülni azokat. Idővel megedződsz te is. Nem tökéletes dolog persze ,h rettegsz sok embertől, de javarészt érthető. Idővel eljutsz oda, h "csak" tartani fogsz az emberektől - nnna ez az ideális állapot. Nem rettegni az emberektől, de óvatosnak lenni velük, és megválogatni a barátokat. Az h még rettegsz, nem olyan kóros. Inkább rettegj tőlük, mint naív légy. A legtöbb ember kaki egy "ember", van miért tartani az "emberektől". "Kenny-t mindig kicsinálják". (Szegény. :-( ...)
Ja, ami kimaradt majdnem. Írtad:
"Tudom h kene pszichologus . de felek elmondani a szuleimnek, mert ok akkor tenyleg annyira kiakadnanak..."
Elvileg az orvosi titoktartás kötelező. Bár ebben se bíz maradéktalanul. NE mondj el senkinek se bizonyos dolgokat magadról. Kell pár dolog, ami örökre a tiéd, titkod. Esetleg 70 évesen megírod egy könyvben, regényben, amit addig magadban tartottál. Az életben egyszerűen nem szabad mindent elmondani. Bár kérdés: mit igen, mit nem, és mikor. Ez a te feladatod, érezz rá, a saját titkaiddal kapcsolatban. Főleg nyíltan, élőben gondold meg jól, de a netet is hack-elik jó páran, sajna. Mindenesetre perelheted a pszichomókust, ha bármit elmond a szüleidnek arról, amit vele beszélsz.
"Olyan jo volna ha egy olyan helyre kerulnek ahol egy lelek sincs csak en... "
Hát, kiskorú vagy, még nem biztatlak, h egyedül kirándulj, de ha 18 leszel, nosza! El egy erdő közepébe. Itt a mérsékelt övben nem nagyon kell állatoktól tartani. Hacsak nem vad kutyáktól. Meg Erdélyben viperáktól és medvétől, bár nem gyakori arrafelé. Mo-on is él közepesen veszélyes viperafaj, de azt mondják, igen nehéz rájuk akadni. Más állati veszély nincs errefelé. Én még nem találkoztam egyetlen vadkutyával se, pedig olykor nekivágok a világnak egyedül, kóricálni. (Nem messze. Szóval pl viperát se láttam még élőben. Annyira nem is hiányzik.)
Még NE vágj neki kirándulásnak egyedül, nehogy játszmát nyerjenek szüleid, ugyanis ha bajod lenne, ne adja isten, akkor... szüleid vinnék el a balhét, amíg kiskorú vagy. Ez újabb támadási felületet jelentene a rovásodra, általuk... Szóval várj, míg 18 leszel, aztán nagyobb lesz a szabadságod. Munkát szinte csak Bp-en kapni, ha nincs protekciód, de elvileg még munkád is lehet. Ja, kapsz munkát vidéken is ,csak több műszakost. Rosszabb esetben csak egy évre. (Fluktuáció, mindegy. A multik játszadoznak a munkaerővel, mi éri meg nekik.) Ha rabszolga akarsz lenni, akkor van munkád, 18 éves korodtól... Ez mindenkinek szól, akinek nincs protekciója, nem csak neked. Sokdiplomások közül sokan éheznek, mert fizikai munkát se kapnak. Ja és lehet külföldre emigrálni, mint oly sokan. Ha van rá tőkéd. Magyarán az ifjúsággal jól kib****tt a rendszerváltás.
A fentiekben NEM a szakmunkásokról beszéltem. Ők elég könnyen kapnak munkát, és ráadásul nem csak éhbérért. Miért is? Mert kevesebbet tanultak, mint a diplomások. "Okos" egy világ ez. Bomlasztják a népet. A hülyébbeket (pardon: kevésbé intellektuelleket) felemelik, az "okos meg dögöljön éhen lehetőleg" - ha nincs sógor, koma, aki felemeli, beprotezsálja egy munkahelyre.
Tudod mi ez az ország?? SógorKÓÓÓÓMA! :S
"Nem csak en vagyok el cseszve de meg a tarsadalom nagy resze is... Tisztelet a kivetelnek."
Látom, te is ilyesmivel zártad soraidat. Kezded megismerni a poklot. Földnek hívják. De igazából ez csak egy tanulóterep. Sok gonosz "ember" túl komolyan veszi, azt hiszik, ez az ő ambiciójuk helye. Aztán koppannak a haláluk után, mert rájönnek megint, hogy mekkora illuzió az anyagi világ, és amit csináltak: sok hűhó semmiért, sőt, mehetnek vissza törleszteni a korábbi gonoszságukat... Okostónik baz*z*z*z... :S Ez utóbbi pár sorom a gonoszaknak szól, NEM neked, kedves kérdező.
Veled együtt érzek. Hajrá, és kitartás!
Még mindig én.
Eszembe jutott egy klasszikus:
"De te megszülettél
És nem vagy se hülye, se vak
Ha már itt vagy
Ne hagyd, hogy leállítsanak!
Na, te csak ne vedd el tőlem azt
Ami az enyém
Na, vedd le azt a konyhakést
Az ereidről, kérlek!
Ha vérbe fagyva talállak
Az ábrándjaim helyén
Én megutálom magamat
De megutállak téged is
Na, csinálj szépen valamit
Kösd le gyorsan magadat
Nyúlj inkább a bugyidba
Vagy írj te is egy verset
Nekem nem jó érzés az
Hogy te ott térdig húgyos budikba'
Egy konyhakéssel nyiszáljad
A halhatatlan lelked!
Fáj!"
Fáj, ki kell mondani, ami fáj.
De tessék tanulni az életet, hogy ne fájjon! Szorítok neked!
Látom, valaki szeretne beszállni a beszélgetésbe. Előző: hogy' érted, hogy engedi? Ha tényleg kiszolgáltatott a lány, akkor mégis mit tehetne?? Esetleg ha tudja bizonyítani szülei gonoszságait, szólhat a rendőrségen.
De aztán két eset van: állami gondozásba kerül, az se egy leányálom; a másik verzió meg, hogy marad a szüleinél, szóval két rossz közül választhat egyelőre, sajnos, a körülményeit tekintve.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!