Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek baj ha ennyi...

Szerintetek baj ha ennyi idősen "képzeletbeli" barátom van, és inkább élek a képzeletvilágomban mint itt? Vagy megőrűltem?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, lány. Szinte a nap 24 órájában(persze néha kihagyásokkal) de ott élek... Amit tudni kell rólam, zárkózott vagyok, már évek óta, amióta megszülettem. Soha se voltak barátaim, igaz vágytam rájuk, de hát nem találkoztam egy olyan emberrel sem akit barátnak képzelnék. Régebben is volt képzeletbeli barátaim, akik ilyen fura szörnyeknek "mumusoknak" képzeltem... Aztán ez később feledésbe merűlt... Majd újra előjött 12-13 évesen, hogy már egy távolról érkezett idegen űrlénynek képzeltem magam, vagy állatnak, és tesómnak mindig arról meséltem mit csináltam pl. Űrlényként(tudom hogy gázúl hangzik).. Majd évek múltával ez is abba maradt, viszont mára már kialakúlt egy olyan képzeletvilágom ami más emberek ha bele kerűlnének, ordítva menekűlnének onnan... Mert igaz nekem nem szörnyű, de nektek lehet az lenne( gyilkosságok, gyilkosok, szörnyek) a képzletevilágom olyan mint egy óriási könyv, melyben különböző történetek vannak cselekményű történetek vannak, viszont egyben mind megegyezik. A gyilkolásban. Van hogy egy gyilkos kannibál vagyok aki kannibálokkal lakik az erdőben, egy másik történetben zombiekat gyilkolok, egy másikban egy mután szörny vagyok, míg a most megalkotott történet arról szól, hogy egy Mister Spooky nevű mumus kezd terrorizálni, gyilkoságokra kényszerít, majd mintha belém szeretne... Nos a lényeg összesítve. A képzelet világom mit tudom én százaléka, gyilkoláson, beteg és perverz szexualitáson, kínzásokon,szörnyek, negatív dolgok teszik ki. Úgy érzem hogy az én világomban minden jó nekem, ott tényleg igazán boldog lehetek, ott nincsennek az idegesítő családom, osztálytársaim, ott azt tehetek amit akarok, következmények nélkűl, ott én parancsolok, én uralkodok mindenki felett, ott én vagyok az Isten... Persze most vegyük a valóságot. Ott egy csendes, abnormális, fekete ruhákban , meg acélbetétes bakancsban járkáló csaj vagyok... Ha suliba vagyok nem beszélgetek senkivel, ott mindenki idióta és ostoba, hülye. Tele egymást majmolókkal. Tegnap este gondolkodtam, magamon, mert elég régóta érzem azt hogy figyelnek, néha hangokat hallok, mint a múltkor( űltem a teremben suliba és egy démoni torz hangot hallottam, olyan fura volt egyszerűen lesem tudom írni hogy van ez...) oké, meg még annyit hogy képtelen vagyok mit kezdeni a bennem felgyülemlett agresszivitással, embergyűlölettel hogy már sokszor csináltam hülyeséget, viszont a múltkor felmerűlt bennem az, biztos, mi van ha van egy gonosz dolgom... Úgy értem valami írányít, nap mint nap figyel(pl tegnap is) nem is olyan régen vagdostam magam, hogy boldog legyek, de olyan fura volt... Mintha megszállt volna az... Egyébként még hozzá tenném imádom a horrort, a rajzolást(általában a képzeletbeli lényeimet rajzolom le meg legutóbb újdonsűlt barátomat Mister Spookyt)... Na mindegy... Szóval akkor most ez normális Dolog, vagy mi a lónak a micsodája ez?!

2014. nov. 17. 06:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Fordulj pszichológushoz
2014. nov. 17. 07:18
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Skizoid tüneteid vannak
2014. nov. 17. 07:19
 3/21 anonim ***** válasza:
0%

:o

mi a!?...

hmmm... te... hmmm...

akot a gyakorit miért használod? ------azért mert ki találtad az egészet és most meg akar viccelni vagy sok választ szeretnél!?

-azért mert itt egy embert sem látsz, csak betûket?

de ha a 2. akor is az emberek idiótasága itt is itt van...

nem értelek! mondcsak milyen volt a gyermek korod?

2014. nov. 17. 09:24
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Azt gondolom érzed, hogy úgy elég nehéz barátokat szerezni, ha úgy véled, hogy a suliban mindenki idióta, ostoba és hülye. A fantáziavilágban éléssel az a probléma, hogy az erősen összeütközik a valósággal, ellenétek vannak benne és az 'utóíz' az minden de nem édes. De ezt Te is tudod, Te is vágytál barátokra, sőt szerintem most is vágysz rájuk.

Én is volt időszak amikor csak lefelé akartam ásni a gödörben (mintha ott kincs várna rám) és akkor megvolt a maga bája, de felfelé menni egész egyszerűen sokkal jobb, arról nem beszélve, hogy lefelé menet elérhet egy pontot mindenki, ami után már az a bizonyos báj is szertefoszlik és maradjunk annyiban, hogy csak negatív dolgok maradnak.

Én is azt tudnám tanácsolni, hogy fordulj pszichológushoz, ha akarsz változtatni. Ott biztosan tudnak segíteni.

2014. nov. 17. 11:36
 5/21 anonim ***** válasza:

Mr. Spooky? Ez egy dark/horror sablon. Nem csoda, hisz most volt Halloween. Nem lehet hogy ezen dolgokat többnyire a feltöltött információid formálják? ( Pl az alapvetően nonkonformista életvilágod keveredik azzal amivel foglalkozol pl. horror.)

Szerintem te is tudod hogy amit csinálsz, nem túl jó senki számára, de legfőképp neked fog ártani.

2014. nov. 17. 14:57
 6/21 A kérdező kommentje:
Utolsó,nem hiszem hogy ez a halloween műve... csak mert mint irtam, régebbről van ez a dolog..
2014. nov. 17. 15:10
 7/21 A kérdező kommentje:
3, maradjunk annyiban, hogy sz@r. a szüleim, az osztálytársaim, stb szépen elcsesztek, terrorizáltak,megvertek, lelkileg kikészítettek... a képzeletemben ők nincsenek, néha azt kívánom bár valóra válna... ma is csak ott voltam..
2014. nov. 17. 15:12
 8/21 A kérdező kommentje:
a skizoid olyan mint a skizofrénia? vagy csak abból lesz?
2014. nov. 17. 15:13
 9/21 anonim ***** válasza:
Az baj ezzel, kérdező, hogy bármi problémád van az életben, a képzeletvilágodba menekülsz. Első blikkre talán jónak látszik ez, hogy van hova elbújni, csakhogy a problémáid ezzel nem fognak megoldódni. Azokkal itt, ebben a világban kell megküzdened. Ha ezt elmulasztod, maguk alá gyűrnek. Egy gyerek még elbújhat előlük, hisz arra vannak a szülők, hogy megoldják a problémákat, de 16 évesen ideje lenne saját kezedbe venni a gyeplőt.
2014. nov. 18. 14:35
 10/21 anonim ***** válasza:

Van, ami normálisabb benned az átlaghoz képest, és van, ami nem.

Normális, hogy képes vagy fantáziavilágodban kiélni a negatív érzelmeidet is. A többség sajnos a fizikai világban egymáson éli ki lelkileg, testileg, tettleg, többnyire... Írói vénád lehet, legalábbis scifi, krimi, horror terén. Agatha Christie is így kezdte. :) Szóval ez a részed oké.

Az viszont h hangokat hallassz, ami fizikálisan nem magyarázható, az pszichés problémára utalhat. Az is , h (időnként) vagdosod magad. Az szintén, h megszállva érzed magad. Bár valszeg csupán arról van szó, h eleged van ebből az anyagi világból.

Azonban akkor is muszáj tanulni abból is, ami az anyagi világban folyik. Tudom, nehéz, mindenkinek nehéz. Akikre panaszkodsz, joggal panaszkodsz - ők a könnyebb végéről fogják meg a dolgokat, bár részben te is. De az ,h ők majmolják egymást, felszínesek, nem sokra mennek, bár látszólag kényelmesebb nekik most még... Annyiból te is a könnyebb végén ragadod meg a dolgokat, hogy SZINTE MINDIG fantázia által próbálod megoldani a dolgokat. Fontos az absztrakció, a képzelet mint segédeszköz , a lelkiek megoldásában, de NEM MINDEN! Cselekedned is kell ÉS ÖNÁLLÓAN GONDOLKODNOD A HELYZETEIDRŐL. Igyekezz mind jobban megérteni a szitukat, és tettleg, minél harmonikusabban megoldanod. Pl védd meg önmagad, ha kell. A menekülés valóban az első számú lépés, viszont amikor ez nem elég, akkor vágj vissza a támadóknak! Tudom, vannak esetek, amikor eleve legyőzött, alárendelt az ember, nem vághat vissza. De ilyenkor meg GONDOLKODJ a helyzetekről. Máskor is, de főleg ilyenkor. ÉS döntéseid, cselekedeteid előtt meg pláne javaslom, h gondolkodj. A helyzetek sokszor épp azt provokálják ki, h intellektuálisan, megértésben fejlődjön az ember! Ez előny, amennyiben élsz e lehetőséggel! Ha nem élsz a lehetőséggel, h gondolkodj és egyre jobban megértsz a helyzeteket, akkor csak torlasztod magad előtt azokat. Más oka is lehet a torlódásnak ,de ez tutira.

2014. nov. 18. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!