Van itt köztetek elektív mutista?
Akkor 15 évesen én is az voltam.
Mára nyomtalanul eltűnt. :D 21/L
21/L vagyok.
Hallottam már ilyenről, csak nem tudtam, hogy ez rá a szakkifejezés.
Mondjuk hivatalosan csak zt nevezik így, aki egyáltalán nem tud megszólalni... Én azért meg tudtam nagy erőfeszítéssel, meg ha nagyon muszáj volt. Szóval én sem voltam az de pár óra egy jó pszichológussal csodákat művelhet. Mert itt ugye nem az a gond, hogy nem tud beszélni, hanem hogy komoly szorongása van (tehát az oka végülis valóban a szorongás), mert a külvilággal kapcsolatosn nagyon rosszak az élményei, és szó szerint torkára forr a szó, ha kilép otthonról.
Kórházi asszisztens vagyok, és semmi gondom mára a beszéddel, 17 éves korom körül kezdett el oldódni, mára már teljesen rendben vagyok.
igen elektív mutista vagyok.
az utolsó írnak: voltam régen rengeteg pszihológusnál,de semmi...de jó lenne ha én is kilábalnék belőle...
Hány éves vagy?
Amúgy én sem voltam pszichológusnál, csak ajánlottam, egyszerűen elmúlt, ahogy telt az idő és egyre több új embert ismertem meg. Eleinte nagyon feszült voltam, mert azt éreztem, ha nem beszélek nem vesznek komolyan, vagy hülyének néznek, de aztán megtört a jég... Fejleszd az ön- és emberismereted ahogy csak tudod, könyvvel, filmmel, figyeld meg az embereket, és hamar rájössz, hogy nem kell félned megszólalni, mert mindenki össze-vissza beszél, sokszor irdatlan üres baromságokat, csak hogy beszéljen...
Na én ezért is hallgattam, mert nem szeretem az üres szót, meg mindig úgy gondoltam, hogy amit én mondanék az nem lenne érdekes, vagy félreértenek.
De ahogy figyeltem az embereket láttam, hogy ilyenektől fölösleges félni, mert sok ember beszél, csak azért hogy beszéljen, és nem is igazán törődnek vele, hogy megértsék, vagy érdekesnek tartsák, nekik az számít, hogy SZÁMUKRA ezek érdekes dolgok, meg imádják hallani a hangjukat.
Megtartottam az arany közép utat, mert fölöslegeen manapság sem beszélek, és bizony a figyelmes hallgatást sokan értékelik. :)
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!