Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ha nem érzem jól...

Mit tegyek ha nem érzem jól magam fiúként?

Figyelt kérdés

Már belebetegedtem abba, hogy állandóan úgy érzem, mintha rossz testbe születtem volna.Mindig arra gondolok, hogy a lányoknak sokkal jobb az életük, mert ők könnyen találnak maguknak párt, elég ha jól néznek ki, és ők bármikor bárhol azt csinálhatnak amit akarnak, fiúként pedig ha jól néz ki valaki, akkor sem talál magának egy lányt, ha nem népszerű és menő.Általánosban nem éreztem így egyátalán, mióta gimnáziumba járok azóta járnak ilyen gondolatok a fejemben, és hogy bárcsak nemátalakító műtétem lehetne, és eleinte nem volt ilyen súlyos, de mostanában már arra is gondolok hogy megölöm magam, és a következő életemben lány leszek.Már annyira beidegződött ez a gondolat, hogy minden másodpercben arra figyelek, nehogy valami nőies mozdulatot csináljak, mert én nem vagyok menő, és leb...iznának vagy ilyesmi.Így is mostanában túl nőiesen viselkedem.De 1-8ban sosem volt ilyen, ez csak ebben az évben kezdődött.És kikészítem vele magam.Már beszélni is alig merek, mert rájöttem hogy a hangom is nőies, és félek már mindenkitől és mindentől, és teljesen lányként érzem magam.Szerintetek mi volna a megoldás?Miért jó egyátalán fiúnak lenni?Tudom hogy nincs mit tenni, mert ennek születtem, és ez vagyok, de úgy érzem hogy semmit nem tudok tenni, mert már ez örökre így lesz, és álca mögött kell leéljem az életem.Van valami megoldás, hogy ne érezzem így magam?Vagy hogy elfogadjam, hogy fiú vagyok és úgy is viselkedjek, és jól érezzem magamat a bőrömben, és ne legyenek többé ilyen gondolataim? És hogy a viselkedésem is nemhez illő legyen, és hogy ne kelljen féljek minden cselekedetemnél?Vagy ez nem változtatható?Olyan megoldásokat nem kérek, hogy osztályfőnöknek vagy iskolapszichológusnak beszéljek erről, mert egyikben sem bízom, barátaim pedig csak olyan haver szinten vannak, vagyis inkább többségben lányok, de senkiben nem bízom annyira, hogy ezt megbeszéljem velük.Főleg a szüleimben nem, ők szóba sem jönnek.Szóval egyedül kéne tennem valamit, akármilyen terápia, amit egyedül tudnék csinálni, vagy akármit, amit tudtok, bármilyen segítség jól jön.

És aki utálkozó választ akarna írni, azt úgy sem fogom figyelemben venni, de minden segítséget elfogadok tényleg.

2013. dec. 28. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően hibásan látod az egészet. A lányoknak se jobb, mindkét félnek vannak problémái, én szerintem rosszabb lehet lánynak lenni...de lényegtelen a véleményem. Mindkettőnek van jó és rossz oldala...próbáld meglátni a napos oldalát annak, ami neked adatott.
2013. dec. 28. 21:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindig arra gondolok, hogy a lányoknak sokkal jobb az életük," --- Jó nagy tévedésben vagy. Senkinek se könnyű az élete, csak annak aki pozítivan gondolkodik. Mutassak neked szuperul kinéző depressziós lányokat?

fiúként pedig ha jól néz ki valaki, akkor sem talál magának egy lányt, ha nem népszerű és menő"

Lányoknál is ez a helyzet. Ha nem érzed magad népszerűnek és menőnek, akkor kevesebb esélyed lesz. Mindegy hogy fiú, vagy lány vagy. Fő az önbizalom. Láttál már biztos nagyon ronda fiúkat, akiknek a legszebb nő jut. Tudod miért? Mert Akkora az egója, hogy a földig meg vissza ér. Nem sír, és rinyál. Ilyen gondolkodással, lányként is úgyanez lesz a sorsod. Hisz a gondolatnak teremtő ereje van. Mond magadnak, hogy szuper pasi vagy!

2013. dec. 28. 22:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A transznemű, vagyis nemükkel azonosulni nem tudó emberek nem azért érzik, hogy nem megfelelő testbe születtek, mert "a másik nem képviselőinek sokkal könnyebb az élete".
2013. dec. 28. 22:14
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
jézusom, a lányoknak sokkal rosszabb, el tudod te azt képzelni?? épp ez az hogy azt mondod, könnyen találnak párt HA SZÉPEK hát basszus az nem csak annyi hogy ja akkor én holnaptól szép leszek. ott a havisz__ar is. minden sz-_ar betegséget mi kapunk el. nehezebb érvényesülnünk mert 'férfiuralom' van. szerintem ha csak ez a bajod és nem tényleg lánynak érzed magad már gyerekkorod óta akkor felejtsd el.
2013. dec. 28. 23:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Statisztikai adat, sokkal több nő van mint férfi. Tehát egy férfire több nő is jut! Inkább erősíteni kellene a férfi mivoltodat, nem a látszólagos könnyebb utat választani.
2013. dec. 29. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Nézd,én lány vagyok és boldog vagyok,hogy annak születtem de nem azért,mert könnyebb sőt....egyszerűen elfogadom a nememből adódó testi dolgokat és minden más "szabályt" én hozok meg.

De nehogy azt hidd,hogy olyan "jó" lánynak lenni.

Feltételezem te se rajonganál érte,ha havonta véreznél 5-6 napig közben pedig konkrétan olyan érzésed van,mint amikor ki akarna szakadni belőled a méhed,kicsit olyan érzés párosul hozzá a hasadban,mintha hasmenésed lenne és görcsöl is hozzá(rettenetesen fáj),ami miatt hányingered van.

Durvább eseteknél hányni is szoktak a lányok ténylegesen van hasmenésük is és vannak olyan szerencsétlenek is(mint pl egyik barátnőm),hogy még el is ájul néha.

Már nem azért de szerintem nem ez a legszimpatikusabb hétvégi program.

És akkor jönnek a pasik,hogy tegyen fel tampont stb oszt kész.Hát nem tudom melyikük dugna fel egy vattadarabot a méhszájához(és még tegyük hozzá,hogy még szűz is)És persze ha ettől kicsit nyűgös lenne röhögjük ki,hogy havi baj,meg stb,..hát mondhatok ku*va vicces.És dettó a fogamzásgátlás,marha könnyű azt mondani,hogy szedjen gyógyszert de tudjátok,hogy milyen mellékhatásai lehetnek?Hormonális betegségektől kezdve had ne kelljen sorolnom.Akárki akármit mond nekem ne próbáljátok bebeszélni,hogy egy nemlétező "problémára/(betegségre)"gyógyszert szedni és ezzel belepiszkálni az egészséges testi folyamatokba egészséges.És ha már itt tartunk,hány pasinak fáj a szüzesség elvesztése?Akkor most kérdezzük meg a nőket is..

Régen pl. a pasik többségét nem érdekelte,hogy élvezi-e a felesége.Mamámmal beszélgettem erről és kiderült,hogy ő soha életében nem élvezte a szexet(mindig kellemetlen volt neki)de mégis tűrnie kellett,mert a nők "csak" erre jók,ez a sorsuk.(de azt hozzá teszem,hogy papám amúgy nem volt rossz ember).

És máris itt kötünk ki.

Sokan közületek,mit lát a lányokban?Megválaszolom: lyukat(tisztelet a kivételnek)

Ez a nagy női nem előnye.Persze bármikor találunk pasit de ő csak egy használati tárgynak lát minket amin kiélheti a vágyait.Ha rendes kapcsolatot akarunk ugyanúgy meg kell dolgoznunk érte,mint nektek és ugyanolyan nehéz.

A nemi erőszakról már nem is beszélek(sokkal több nőt éri erőszak,mint férfit)

És akkor jöhetnek a társadalmi klisék(hogy őket se felejtsük ki)

Lássuk mire tanítják a lányokat születésük óta(legalábbis nálam még ez volt,úgyhogy elnézést ha változott volna azóta a helyzet(bár azt kétlem))

Legyél vékony,szép,illedelmes,kedves,aranyos.Hordj szoknyát és rózsaszínt,mert az lányos.Foglalkozz a divattal,hogy mindig vonzó legyél a férfiak számára.

Játssz barbie-val,mert az lányos.De katonát vagy legót vagy autót a kezedbe ne vegyél,mert az fiús.Te nem lehetsz katona,rendőr stb mert az fiús lányok arra alkalmatlanok.

Helyette alkalmazd azt,amit tanultál vagyis:Legyél szép,kedves ,aranyos menj férjhez,szülj gyerekeket és takaríts,moss főzz neveld a kölyköket és szolgáld ki a férjed,aki a családfő,akié minden gyereked,aki a képviselőjük(egy nő nem "birtokolhatja",képviselheti a gyerekeit,mert alkalmatlan rá mivel ő is egy "alárendelt")

Persze most mondhatjátok,hogy túl durva vagyok de nézzünk szembe a tényekkel hányan tudnátok azt mondani(ismét tisztelet a kivételnek),hogy nem várjátok el a csajotoktól/feleségetektől,hogy ő intézze a házimunkát.Vajon mennyit csinál ő és mennyit ti?.

Mondhatjátok,hogy lánynak lenni jobb de nézzünk szembe a csupasz történelemmel.

Mi rabszolgák/használati tárgyak voltunk a feminista mozgalmakig.És ti voltatok az "uraink".És ezek a klisék ha már nem is olyan durván de megjelennek még ma is.Csak nem vesszük észre,mert a nők többsége is azt hiszi,hogy ez így rendben van.

Természetesen nem azt állítom,hogy ez mindenhol így van.Vannak azért szép számban kivételek(szerencsére)és ezek egyre nőni fognak,de ahhoz ezt a másiknak jobb dumát el kéne végre felejtenünk a klisékkel együtt.Mindkét nemnek vannak előnyei és hátrányai ahogy sérelmei és veszteségei is.És akármennyire azt akarjátok hinni,fogalmatok sincs róla,hogy a másik nem mit érez.Ahhoz meg kéne egymást hallgatni és a rossz dolgokat is észrevenni nem csak a jókat.(és ezt mindkét nemnek küldeném)

Ha engem kérdezel kedves kérdező,neked nem a nemi hovatartozásoddal van a baj hanem azzal,hogy egy olyan "álomvilágot"szőttél a női nem köré(amihez te is tartozni akarsz)ami a valóságban nem létezik.Nekem elhiheted:)

Néz végre tükörbe és vedd észre az adottságaidat és fogadd el magad:)

Csak akkor fognak mások elfogadni ha előtte te is elfogadtad saját magad:)

És akkor lehet,hogy találkozol végre egy lánnyal akivel meglesz a közös hang és egy koszú,tartós kapcsolatot alakíthatsz ki vele:)

ui.

Természetesen tudom,hogy a mi nemünk se ártatlan "áldozat" és elnézést kérek ha ez jött le az írásomból,nekem pusztán az volt a célom,hogy az általam tapasztalt hátrányokat gyűjtsem össze.És még véletlenül se szeretnék vitát elindítani ezzel.Mindkét nem egyenlő.Hibák és jó tulajdonságok számában is csak ezek máshogy nyilvánulnak meg.(és mégy egyszer tisztelet a kivételnek és akinek nem inge ne vegye magára a fent felsorolt negatív dolgokat)

16/l

2013. dec. 29. 01:21
 7/11 anonim ***** válasza:

Erről most vitatkozni lehetne,hogy melyikn nemnek könnyebb..

Én lány vagyok így én asaját nehézségeinkről tudok mit mondani...

Mindig pont azon szitkozódom,hogy mennyivel könnyebb a pasiknak.Nincs havibaj ami egy életen át kísér,ünnepségekre ,hétköznapokra is sokkal könnyebb ruhát találniuk,mivel nincs az,hogy "jaj ez a fölső túl nagy v kivágású,jaj ez itt szűk,jaj ez ott hülyén áll" mivel nincs mellméret stb.. tudja a fiú gyermek h s-es a mérete,vagy h xl-es,levesz egy felsőt a polcról azt szevasztavasz..

Nincs smink(normál esetbe...bár a mai "pasik"..na mindegy..)Nincs melltartókeresgélés..

Nincs az,hogy ha kicsit jobban kiöltözöl akkor már hallgathatod a sok bunkó hímsoviniszta ,hányingerkeltő beszólásait...Istenem hányszor gondoltam rá h mennyivel könnyebb nektek..:)

Ráadásul a lányok többsége(még ha nem is hiszed) nem a külsőségekre megy feltétlen,hanem a pasi viselkedését nézi.Egy megnyerő,aranyos belsővel még "egy nyomi" fiú is könnyen párjára lelhet.Én viszont a pasiktól mindig csak azt hallom,hogy kit mikor hol *****nak meg legszívesebben,szóval ők igencsaak felszínesek párválasztásnál...

egyszóval szerintem lányoknak sokkal nehezebb pasit fogni,főleg ha nem egy magamutogatós lányról beszélünk.

De most vitát nytihatnánk arról h melyik nemnek miért könnyebb,vagy nehezebb.

Lényeg,hogy ne utáld h. pasi vagy.Sezrencsés vagy te..(:

2013. dec. 29. 01:25
 8/11 anonim ***** válasza:
Menekülés a problémák elől. Aztán pár év múlva megint férfinak operáltatnád át magad. Aztán már semmi se lenne jó. Fogadd el magad. Lányoknak könnyebb... Tudod a másik gondja baja, mindig könnyebb mint az enyém. Hisz én olyan szerencsétlen vagyok. Ezzel a gondolkodással az a baj, akármilyen nemű lehetsz a gondolkodásodon neked kell változtatni, ha szerencsétlennek érzed magad akkor akármi lehetsz az is maradsz. Senki se mondta hogy könnyű az élet. Nem vagy már kisbaba, hogy kiröröljék a segged@. Üdv a felnőttek világában. Férfinak születtél fogad el magad, ne menekülj a könnyebb út felé, mert az nem létezik. Csak magadat zavarod össze.
2013. dec. 29. 10:30
 9/11 anonim válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=IIAm9jsdt7Y férfi vagy! és nem más..
2014. jan. 8. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező semmire nem megy azzal hogy kissé sértve érzitek magatok és leírjátok hogy nektek márpedig nem könnyebb. Azért érzi úgy hogy nektek könnyebb mert valami oknál fogva nem tud kibontakozni férfiként -teherként éli meg a fejében lévő normális férfi elgondolásának a megélését. Sok oka lehet. Gyerekkori trauma, családi problémák, önbizalomhiány nemiség terén, ami okozhat például sorozatos megalázás stb... Sajnos ennyiből nem lehet kideríteni.
2014. jan. 8. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!