Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Annyira bánt a hímsovinizmus....

Annyira bánt a hímsovinizmus. Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Egyszerűen szörnyűnek találom, hogy itt gyakorin, elnézegetve az azzal kapcsolatos kérdéseket, esküszöm, az emberek nagyon nagy része (gondolok itt olyan 80%-ra) csak szidja és szidja a női nemet. (Mind r..anc, mind k..rva, stb...) És a való életben is ilyenekkel találkozom.

Pedig én egyáltalán nem élem meg azt, hogy milyen "mocskosak és gusztustalanok a nők." A baráti körömben egyáltalán nem találkozom ilyennel, minden barátnőm (én is) normális, kedves lány, kicsit sem r..bancosak. És tudjátok mi van? A pasik felénk sem néznek. A r..bancos lányok meg már a 20. barátjukat tapossák.

Á, nem is mondom tovább, gondolom látjátok, értitek, milyen hímsovinizmus megy manapság...

2013. szept. 8. 09:48
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
19. Én meg neked szántam.
2013. szept. 10. 12:41
 22/42 A kérdező kommentje:

Nehogy már te akard megszabni, mi jó a nőknek. ("Nem akarnak otthon maradni a családdal ----> társadalomrombolók.") Én sem fogom azt csinálni (ami nagy divat) hogy majd szülök pár gyereket, és otthon maradok velük. Szóval, akkor én már csak egy genetikai hulladék vagyok, mert nem akarok behódolni ennek.

És természetesen nem azokra a kúltúrákra gondoltam, ahol tisztelték a nőket, az a normális (és ma sincs mindenhol jelen), hanem azokra, ahol régebben teljesen el voltak nyomva. Tisztában vagyok vele, hogy nem csak azok az idő léteztek, és nem is állítottam az ellenkezőjét. Miért forgatod ki a szavaim?

Te is hímsovoniszta vagy esetleg, vagy csak kkora a férfiegód, hogy kiborított, ami tírtam?

2013. szept. 10. 16:14
 23/42 LeftBehind ***** válasza:
Az embert akit kiborított az egója inkább a tükörben keresd.
2013. szept. 10. 16:21
 24/42 anonim ***** válasza:

szerintem meg mindenkinek az egyéniségét próbáld vizsgálni, mert ha ennyire általánosítasz például a nemek terén akkor feltétlenül egy csoportot fogsz azonosítani egy nagyob csoportal valamilyen tulajdonsága alapján ami miatt, hibás kövekeztetéseket vonhatsz le izonyos emberekről.

jelen esetben egy bizonyos csoportot, azokat a férfiakat akik inkább örömszerzés céljáából keresnek párt, vagy szép partnert keresnek, őket vond egy kalap alá az összes hím nemű emberrel.

szóval az általánosítás szükséges de sok esetben hibás megállapításokhoz vezet, gyűlölködéshez viszályhoz meg hasonlókhoz.

szóval neked a jelenlegi társadalom egy jelenségével van gondod, amit az emberi társas viselkedés alakított ki.

ha a viselkedésüket nem tudod megváltoztatni, akkor az embereket írtsd ki és kezdj új fajt.hátha az általad teremtett fajban nem lesznek ilyen szociális viselkedésformák.

(aniszociálisként érdekel a szociológia is borzalom)

szóval ha valami gondod van a társadalaom egy bizonyos jelenségével akkor keress egy olyan csoportot ahol ez nem jellemző.Menny el az őserdőbe egy indián törzsbe ott lehet még nem így működik, bár lehet hogy őket nem zavarja.

amúgy miért érdekel az hogy bizonyos csoportoknak milyen eszméi vannak?nem kell követned azokat, sőt nem is vagy köteles ővelük foglalkozni.

bár én túl liberális és antiszociális vagyok hogy felfogjam miért jó neked foglalkozni, azzal hogy bizonyos csoportok akiket ilyen általánosítások alapján elítélsz, mit gondolnak a nőkről.

az emberiség kiírtásán kívül még megoldás lehet az hogy nem ítélkezel elhamarkodottan vagyha mégis, akkor keresel egy embert aki a te igényeidnek megfelel, mert hiszek abban hogy lehetséges hogy van a világon valaki aki hozzád illő párod lehet.bár az hogy megtaláld 7 milliárdból az már eléggé valószínűtlen, és az is hogy létezik de lehetséges.

ja és ha az emberek 80%a ilyen miért nem a maradék 20% al folytatsz eszmecserét?az enyhítené ezt a konfliktust és rágódhatnáok más dolgokon.vagy miket szoktak csinálni az emberek.

2013. szept. 10. 19:44
 25/42 A kérdező kommentje:

Nem érdekelnének a hímsoviniszták, ha nem hangoztatnák az eszméiket a fülem hallatára. Azt hittem, ez egyértelmű...

Szeretettem volna tanácsokat kapni, és olyan embereket, akiket ez szintén bánt. De páran csak leszólni jönnek, azt látom.

Nem az egómat bántja a hímsovinizmus, hanem az önérzetem, ami itt kicsit más, mert tudod, van egy olyan, női önérzet. És abba a hímsoviniszták beletaposnak, ahányszor meghallom, amit osztanak. Ha így folytatódik, 10 év műlva egy nulla önbizalommal rendelkező nő leszek, hála nekik.

Hímsovinizmus pedig valóban van még. Azt gondoltam, mindenki tisztában van vele: egy nő kevesebbet kap a munkahelyért, csak mert nő.

Egy nő rögtön "társadalomromboló" (egy válaszoló szavaival élve), ha nem marad otthon gyereket nevelni. "Hiszen neki az a dolga. Miért akarna mást csinálni?"<---- gondolják a hímsoviniszták.

Lassan nekem kell majd bocsánatot kérnem, mert én nem így gondolkodom... És mint mindig, tisztelet a kivételnek, nem minden férfi gondolokdik így, én ezt sosem mondtam. Csak egy csoportjuk, ami sajnos elég befolyásos.

2013. szept. 10. 19:57
 26/42 anonim ***** válasza:
20%
Lehet, h egy nő kevesebbet kap ugyanazért a munkáért, viszont a nők várják el a férfiaktól, h meghívják őket erre-arra, drága ajándékokat vegyenek, elvigyék őket nyaralni, stb. Így minimum kiegyenlítődik a különbség, de inkább meg is fordul.
2013. szept. 10. 20:27
 27/42 LeftBehind ***** válasza:

Senki nem kötelezi a nőket hogy gyereket szüljenek - bár fajfenntartás szempontjából nem épp hátrányos tevékenység - viszont ha már megszülte akkor legalább óvodás koráig maradjon is vele otthon. Itt van pár indok amit a természet agyalt ki és nem a férfiak:

-a gyermek sokkal jobban kötődik az anyjához

-a szoptatás nem kifejezetten a mi reszortunk

-a nők kaptak olyat hogy "anyai ösztön", mi nem

És még egyszer mondom,mi ugyanúgy megkapjuk a magunkét szóval nem igazán képes meghatni a feltevés miszerint nektek sokkal rosszabb a sorsotok.

Szóval összességében kerüld a hülye embereket és hagyj fel a hattyú halálával.

2013. szept. 10. 20:44
 28/42 A kérdező kommentje:
Ez szerintem nem a hattyú halála, hanem jogos felháborodás. De a beszólás nélkül egész értékelhető segítséget adtál, kösz.
2013. szept. 10. 21:05
 29/42 A kérdező kommentje:
Nem minden nő várja el, hogy drága ajándékokat vegyenek neki. Nekem eszembe sem jut. Ez általánosítás, ami én próbáltam elkerülni, látom neked nem sikerült.
2013. szept. 10. 21:10
 30/42 LeftBehind ***** válasza:
Nem beszólásnak szántam. Az embereket nemtől,bőrszíntől,vallástól függetlenül érik sértések napi szinten. Egyszerűen csak feleslegesnek tartom a kérdést mert bár körbejárhatjuk a témát ezerszer a végeredmény mindig ugyanaz lesz - Hülye emberek vannak,nem tudunk velük mit csinálni ezért a legjobb ha elkerüljük őket.
2013. szept. 10. 21:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!