Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A legtöbb ember miért nem tud...

A legtöbb ember miért nem tud boldog lenni?

Figyelt kérdés

Én minden apróságnak tudok örülni, általában jó a kedvem, szeretek másokon segíteni, pedig vannak olyan helyzetek, amikre nem szívesen emlékszek.Nekem is éppp úgy vannak gondjaim, mint másoknak, sőt.... Osztályom 90%-nak ezerszer jobb dolga van , mint nekem. Nekem 5 tesóm van és nem éppen úszunk a pénzben. Mindig én játszom az erős lelkűt a családban, ha baj van én vigasztalok mindenkit, én nem sírhatom el magam( pl.:amikor kórházba viszik a 1,5 éves öcsénket és stb...). Ha segítség kell, akkor csak szólniuk kell. Mindig ott vagyok, mindig megértő és mindenki rém meri bízni a gondjait.

Akkor most más emberek, akik többségére fele ennyi felelősség vagy teher nem hárul miért nem tudnak boldogok lenni?

16/L

2009. okt. 18. 00:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
egyszerű. mert annyi pénzük sincs, hogy depresszióba essenek, nem még hogy boldogkodjanak.
2009. okt. 18. 12:28
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Pont leszarom, hogy más miért nem boldog. Én az vagyok és csak ez a lényeg.
2009. okt. 18. 14:03
 13/22 anonim ***** válasza:
24%

14:03

öntelt pi.csa !

2009. okt. 18. 14:05
 14/22 anonim ***** válasza:
Most akkor boldog vagy, vagy nem? Mert azt írod: "Mindig én játszom az erős lelkűt a családban", "én nem sírhatom el magam" ezek a részek nem úgy hangzanak mintha tényleg boldog lennél. Nem tudom, mások miért nem tudnak boldogok lenni. Én boldog vagyok, viszont nem szolgálok ki a másokat. Nem sokat törődöm az emberekkel. Ártani nem ártok nekik, de sokkal több sem. Persze ha valaki beszélni akar, én meghallagatom.
2009. okt. 18. 15:15
 15/22 anonim ***** válasza:
54%

Mert a boldogság elérése képtelenség.

Különben pedig a legtöbb öröm pusztán egy teher megszűnése vagy egy probléma megoldódása miatt éri az embert, ez viszont valójában egyáltalán nem egy valódi plussz, ganem csak egy neutrális helyzet.

A valódi öröm pedig olyan ritka és annyira rövid, hogy az ember rossz dolgokat sokkal gyakrabban él át, mint jókat.

Persze lehet álomvilágban élni és a kék eget csodálni, de ez önbecsapás. (Ahogy valószínűleg a kérdező és ahogy valamikor én is tettem.

2009. okt. 18. 18:02
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Plusz egy érdekes gondolat:

"Tragikus az ember, úgy látja Kosztolányi, de aki tudja ezt, s akiben ezért él szenvedő és véges életidejű, tragikusságra ítélt társai iránt a részvét, szeretet és szolidaritás, az segíthet e véges létezésen belül kibontakoztatni önmagából s minden emberből, amit csak lehet."

(NÉMETH G. BÉLA)

Mennyire igaz...

2009. okt. 18. 18:06
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

ez jó kérdés

én pl boldog vok

am te naon jó ember lehetsz

és szerencsés is

2009. okt. 18. 20:10
 18/22 anonim válasza:
71%
Örülj annak hogy ilyen vagy, hogy mindig jó kedved van. Én is ilyen vagyok. Egyszer már meg is kaptam hogy velem sosem történik semmi rossz, vagy mindennek csak örülni tudok, és hogy élem a kis életem, mindent elzárva magamtól... Ami egyáltalán nem így van. Egyszerűen nem szomorkodom ha nem muszáj. Megpróbálom mindennek a jó oldalát nézni, és ha tudok, akkor másokon is segíteni.
2009. okt. 18. 20:15
 19/22 anonim ***** válasza:
38%
Hát én nem vagyok boldog az biztos...s valóban lehet a napsütésben gönyörködni,s azt mnodani de gyönyörű vagy csodálni az állatokat ahogy szabadon szaladgálnak!!!!...De ez önámítás,a boldogság sajnos nem ez!!! A boldogság elégedettség,s ami nekem legjobbna hiányzik h boldog legyek a törödés,szeretet!!!
2009. okt. 18. 22:18
 20/22 anonim ***** válasza:
73%
Mert ilyen az ember...Ott van a szemünk előtt aminek örülni kéne,ott van karnyújtásnyira a boldogság,erre mindenki mit csinál?Becsukja a szemét,kerülőutakat keres,sajnálkozik,befordul,és csak a rosszat nézi.Így nem lehet élni.Mindenkinek van baja,MINDENKINEK!De adott a lehetőség arra hogy elmenjünk egy barátunkhoz,felhívjuk,elmenjünk vele sétálni,moziba,szórakozni,lehetőség hogy a szerelmünkkel élvezzük az összes együtt eltöltöt percet,lehetőség hogy a gyermekünknek,szüleinknek meglepetést okozzunk akár egy játékkal,csokival,de öleléssel,beszélgetéssel még jobb,lehetőség hogy ha nincs senkink akkor elmenjünk egy könyvtárba,hódoljunk az összes hobbynknak,bömböltessük a kedvenc zenénk,meglepjük magunkat valamivel,beiratkozzunk táncolni,rajzolni vagy bármilyen közösségbe...És utóbbi bármikor érvényes,akkor is ha nem vagyunk egyedül,csak úgy érezzük.De ez mind csak töredék.Miért nem lehet akár egy valaminek örülni?Csak tenni kell érte,fáradtségot venni magunkon!Nem csak magunknak okozhatunk örömet hanem másoknak is,és semmibe nem kerül!
2009. okt. 19. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!