Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ez nagyon abnormális? Álomvilá...

Ez nagyon abnormális? Álomvilágban élek ( a többi lennt) Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Jobban szerettem a képzeletem teremtette világot ,mint a valóságot,vannak saját történeteim a fejemben meg hőseim.

Sokkal jobban szeretem azt ,mint a saját életem. Pedig van családom ,párom ,néhány barátom. De ezek olyan gépies dolgok nálam néha. Most nincs munkám,de amikor volt akkoris így volt. Nem érdekel a szex sem (a fejemben az is teljesen más,mint a valóságban,ott nem élvezem). Lehet túl sok könyvet olvastam,és filmet néztem. Hogy térjek vissza a valóságba és szeressem meg azt? Remélem nem vagyok ettől teljesen hülye.

2013. máj. 2. 20:52
1 2
 11/20 escareika válasza:
100%
Szia! Remélem még olvasod a válaszokat, mert én épp most próbálok ilyen- hozzám hasonló- álmodozókat keresni. Nem tudom tudsz-e angolul, de amennyiben igen, nézd meg a Wild Minds Network nevű oldalt. Olyan embereket gyűjt, akik egy különleges pszichológiai "betegségben" szenvednek, aminek a neve Maladaptive Daydreaming. A betegség lényege, hogy azok akik ebben szenvednek gyakran kitalálnak egy alter egót, egy álomvilágot, képzeletbeli barátokat stb. és bár pontosan tudják mi a különbség az álmodozás és a valóság között, nem képesek felhagyni az álmodozással, akkor sem ha az a való életük rovására megy. Ez a betegség egy nem régi kutatás eredménye és még nincs hivatalosan regisztrálva, leginkább egymást próbáljuk segíteni. Sokan erre valóban inkább egyfajta kreatív áldásként tekintenek, mint betegségre, de akkor is jó néha hozzánk hasonló emberekkel beszélgetni. Én eddig amerikaiakkal és egy holland fiúval leveleztem, de nagyon szívesen megismernék magyarokat is, ha van kedved regisztrálj a honlapra és ott megtalálsz, jelenleg talán én vagyok az egyetlen aktív magyar tag.
2013. júl. 8. 00:45
 12/20 A kérdező kommentje:

Szia!

Angolul minimálisan tudok. De érdekes amit mondasz, tényleg van ilyen betegség?

2013. júl. 8. 11:04
 13/20 Aspartia válasza:
100%

Én már nagyon kicsi korom óta ezt csinálom. Folyton dolgozik az agyam az "álomvilágomban". Bármikor, bárhol. Én úgy vettem észre, hogy emiatt (szerintem) kevésbé vagyok "ellenálló" a valós életben, kevésbé tudom legyűrni az akadályokat. Csak nagyon kevés dolog köt le, nehezen tanulok, nehezen koncentrálok, nagyon könnyű kizökkenteni magam a valós világból ha épp csinálok valamit.

Úgyh én úgy érzem, engem hátráltat.

A kérdésedre nem tudok válaszolni. Szerintem a valóságot nem lehet szeretni. :D

2013. aug. 2. 19:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. :) Csak nekem nincs barátom, és szűz vagyok. Bár nem ez a lényeg, de nyugi, nem vagy egyedül. :)
2013. aug. 9. 23:41
 15/20 Kapesz válasza:
keresd meg a valósá egyetlen olyan pontját amiről tudod hogy a tapintható világban vagy. majd ha ez megvan akkor keress ugyanúgy más dolgokat személyeket vagy bármit ami téged leköt. :)
2013. nov. 14. 23:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Húú, mintha én írtam volna a kérdést, kivéve, hogy én egy konkrét történetről szövögetek újabb cselekményszálakat.Nekem sokat segít, ha kiadom magamból, és famfictionokat írok, főleg azt szeretem, amikor pozitív visszajelzéseket kapok.Szerintem nincs ezzel semmi baj, mondjuk néha én is érzem, hogy hátráltat a való életben, de szerintem nem sokat tudunk tenni ellene.

16/l

2015. dec. 23. 16:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy nem csak én vagyok egyedül ezel a problémával az országban. Rengeteg angol oldalon tudakoztam erről a jelenségről, és úgy tűnik valóban egy betegség/ annak jeszile. Nálam ez a folyamat hat éve megy, és nem csak várakozás vagy buszút alatt űzöm ezt a tevékenységet, hanem szinte mindig ezen gondolkodom. Tudom, hogy borzalmas és nagyon zavaró tud lenni, de én azt tanácsolom, ha megteheted, keress meg valakit, meséld el egy barátnak (tudom, őrülten hangozhat tálalni nekik, hogy; hello, én két órákat töltök a szobámban, miközben zenét hallgatok, és egy kitalált világot formázok a fejemben - esetemben legalábbis így van), szülőnek és hogyha sajnos téged ois érintenek a tünetek (alacsony önbizalom, depresszió, elkorlátozódás a szociális élettől stb.) remélem, ha nekem nem lehet sajnos, de neked legyen rá lehetőség ha úgy érzed,hogy oszd meg egy terapeutával a gondjaid. Lehet, hogy egyes emberek előtt ez normálisnak tűnhet, de sokkal többről van szó. Van az a pont amikor teljesen behatárolja az életed és alig lehet tiszta szemmel nézni a realitást. Azért tűnhet furcsának mert mindenki csinálja ezt - de nem ilyen nemnormális módon.

Azt ajánlom kutakodj, keress embereket hasonlóan és tarts ki!

Köszönöm, hogy kiírhattam magamból. És kitartás!!! ;)

2016. jan. 13. 19:11
 18/20 anonim ***** válasza:

Van nekem egy "Rézike" fiktív bolygóm (már rosseb tudja, hogy miér az a neve). Órákig tudnék mesélni onnan történeteket. Van egy város, Chusmurg, Kormiország fővárosa. A környékén van egy hegység, az Olvasás-hegyek. A Chusmurg-öt átszeli egy Vörös nevű folyam. Az országtól keletre helyezkedik el az Azúr-tenger. Más városok is vannak a környéken pl. Kisköszmörg, Csúcsó, Korom, most a nagyokat soroltam fel. Van egy híres nagyobb falu is, Mami. 2012-ben költöztem oda, ahol egy egész nagy baráti körre leltem, még Koromban. Később költöztünk fel Chusmurg-be. Kirándultunk is mindenfelé.

Osztálytársam is hozott létre fiktív világot, és összekötöttük egy "barátságcső"nek nevezett féregjukkal.

Én őnála is voltam. A sellő-tengerre leláttunk a Kő utca 4.-ből, Rosa városából.

Chusmurg központjában áll egy KFC, ott szoktunk zabálni. A környéken van egy park, ahova ki szoktunk ülni.

Van egy képzeletbeli autómárka is, Fudalli. Már vagy 4-et vettünk belőle, gazdagok vagyunk odaát....

2019. jan. 6. 00:20
 19/20 anonim ***** válasza:

(na megint én vagyok az a Chusmurg-ös, csak lemerült a telóm, és azért feheztem be az írást. És amit akartam mondani, hogy az a főváros és [köszmörg]-nek kell ejteni)

Na és idehaza a Kormi-földön 4 ország van, tehát Kormiország, Idiország, Ájuország, Horeszország. Mi a barátokkal és a Fudalli autóval mindet bejártuk. Már 5 éve volt, amikor előszőr jártam mind a 4-ben. A mi Kormi-földnek nevezett kontinensünkön kívül, az Azúr tengeren túl van a Szent Imre-föld (régen Úttörő-föld) ami 5+1 országra van felosztva közigazgatásilag. Nils Holgersson-föld, Adrianus-föld, Borcianus-föld, Sohaföld, Vízipók-föld. Vízipók földön túl is van egy tenger, a Másik-tenger, ahol vannak kisebb-nagyobb szigetek, amik az országhoz tartoznak, így hívják a tájat: Vízipók-szigetvilág. Amit Csodapók-földnek is csúfolnak. Valahol a világban van még egy Kócföld is, ami közigazgatásilag Nils Holgersson-földhöz tartozik. Na ezek fővárosai sorban: Nils Holgersson-város, Adri, Botka, Hebe, Vízipók-város.

Kormiföldtől délre van egy Áju-föld nevű kontinens, ezek országai: Hibiföld, Hoboföld, Hubaföld. A fővárosaikat ugyanígy hívják, csak -város képzővel. Ettől a földtöl keletre van egy nagyobb tó (nem tenger), a Forró-tó.

Ezeket a földeket Gozoföldi Gyorsforgalmi utak kötik össze, de lehet köztük közlekedni repülővel is. Esetleg az Azúr-tengeren hajóval.

Nos van még 8 barátom Chusmurg-ben. Ők megszemélyesített teniszlabdák. Laszti, Lax, Kormi, Chusmurg, Győző, A4, Hiszti, Lajhár. A Fudalliban szeretnek lenni, és ott utazni. 2012 végén Hiszti elveszett a Chusmurgi reptéren, később előkerült. Hozzánk keveredett Puhi, a szivacslabda. Egyszer átmentünk Kisköszmörgbe, ahol a vendégeknél 4. emelet teraszán játszottak a labdák, Puhi kiesett és meghalt. Előtte 1-2 héttel került elő Hiszti. 2013 szeptemberében történt ez.

Még 2013 márciusában a labdák ünnepelték a 10. szülinapjukat. Délelőtt az iskolában kocsivezetést tanultak, hogyan lehet levédeni az autót (pl. Pajzstechnológia stb...), aznap délután Laszti és Lax bevásároltak a Tescóba, mentek a Fudallival, mikor kijöttek, már nem volt ott a kocsi. Ellopták. Este érte mentek, egy parkolóházban találták meg. Manipulálták az autójukat, elkezdte Lasztit és Laxot hazafelé menekülés közben üldözni az autó, mert olyan rendszert építenek bele, hogyha észreveszik őket a parkolóházban, kezdje üldözni. A Fudalli hazáig üldözte a két labdát, akik bejöttek már itthon az ajtón, a kocsi meg becsapódott a garázs oldalára... ferrgeteges egy nap volt.

Tejföl, a kutyánk ekkoriban 3x is betörte a konyhánk ablakát. Egyszer amikor egyedül voltam otthon, csak a kutyával, elmentem a közeli kisboltba kutyakaját meg chipset venni. Hát nem betörte akkor is az ablakot? De, beugrott az udvarról a konyhába ablakon keresztül. Azóta lerácsoztuk az ablakot.

Később már 2016 felé behugyált a Fudallimba, és a bejárati ajtó lábtörlőjére sz...t.

2014-ben a szintén fiktív világgal rendelkező osztálytársaimmal Kormiország északi középhegységének egy hegyére mentünk éjszakázni. A Győzölő-hegyekbe. Reggel észrevettük, hhigy a Fudalliból kifogyott a benzin, ezért a legközelebbi faluba kellett legyalogolnom egy kanna benzinért. Meg aztán vissza...

2014 január 4-én Kócföldére mentem, megismertem 3 barátot, és elhoztam haza, bemutatni Chusmurg-öt és környékét. 2 hétig vendégeskedtek nálam.

2015-ben egy szép napon random jártun erre-arra kószáltunk, még Ajuországba is határt sértettünk.

2019. jan. 6. 10:51
 20/20 anonim ***** válasza:

(Na megint én vagyok az a Chusmurg-ös, csak napközben tanulnom kellett, és csak most tudtam ideülni)

Ami azt illeti 2013 április 6-tól 26-ig tartott egy véres háború. Az (itteni földi) osztálytársaim már többen csatlakoztak hozzám, és mégtöbben létrehoztunk képzeletbeli világot. Amiket szintén egy "barátságcső"-nek nevezett féregjukkal összekötöttünk. Csongor, a földi osztálytársunk megtámadta a mi "Barátság Rendszer"-nek nevezett multiverzumunkat és mindenhova betört. Szennyezte a környezetet, a vizeket, bombázott, gyújtogatott, és még sok egyéb kárt okozott. Napról napra más-más osztálytársam univerzumát rongálta, cseszegette. 2013 április 24-én a köztünk leggyengébb, legkevésbé védett (mert a legnagyobb bolygója volt) univerzum, felrobbant és összeomlott. 2013 április 26-án legyőztük, meggyengítettük, és kiűztük a multiverzumunkból. Nagy kárt hagyott maga után.

Az osztálytársam bolygóján kitört a lll. Világháború, és a korábban említett Kő utca 4. megsemmisült. A Sellő tenger, ahova onnan leláttunk megszennyeződött és a sellők kipusztultak. A másik osztálytársamnál a zöldségesek és gyümölcsösök elrohadtak, a földek terméketlenné váltak. És mit mondtam, olyan univerzum is volt, ami megsemmisült.

Nálam napokig tömegverekedések voltak Chusmurg-ben. 500 ember veszett össze két eladó Fudalli autóért...

A Kő utca 4-es osztálytársam hozzám menekült a nála kitört világháború elől. Nálam jól elvolt. Kirándultunk a Fudallival és a korábban említett teniszlabdákkal táboroztunk az Olvasás-hegyekben. Elutaztunk Mami nevű faluba is, ahol egy buliban megismert szerelmének, Justin-nak a nagyszülei laktak. Zabáltunk sokat a KFC-ben, Kisköszmörgben is jelen volt, amikor Puhi a szivacslabda kiesett a 4. emeletről...

Olyan szerencsétlen napom is volt egyszer, amikor az Olvasás-hegyekből levezető út elágazásánál egy fának ütköztem a Fudallimmal, és összetörtem megamat.

Később közösen helyrehoztunk mindent. Az osztálytársam is vissza tudott menni a saját világába és a közeli hegy tetején luxusházat vett a régi-régi Kő utca 4. helyett.

2016 végén diktátorok akarták uralni az országomat, Chusmurg-öt fel akarták osztani a Vörös folyó mentén Chus-re és Murg-re. Én akkor a Murg városrészben laktam volna. Hála istennek a diktátor-"jelölteket" elkapták és letartóztatták.

------

Apropó! Kormiföldi országok fővárosát nem soroltam fel. Az előző kiírásban elfelejtettem. Kormiország - Chusmurg, Idiország - Idegen, Horeszország - Kasska, Ájuország - Ájuváros.

Valamint a Kormi név mindenhol szerepel szinte, azért mert a névadója a (valódi) nagymamám Kormi kutyája. Dalt is írtam a kutyáról itt a földön.

2019. jan. 6. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!