2/11 anonim válasza:
Mert így könnyebb elviselni azt a sok sz@rságot,ami a világban történik.
5/11 anonim válasza:
Mert a legtöbb ember nem elég erős, hogy szembenézzen a rideg valósággal.
6/11 mártás válasza:
Azért, mert könnyebb belegondolni emberekbe, helyzetekbe dolgokat, mint valójában tenni is bármiért.
7/11 anonim válasza:
Mert az álomvilágban azt történik mindig amit szeretnénk. Ezzel ellentétben az életben meg csak a sz@rt kapjuk 2 kézzel.
8/11 anonim válasza:
Miért nem jobb álomvilágban élni, mint ebben a monoton elcseszett.... világban?
9/11 anonim válasza:
Pont erre gondoltam.
Rám is jellemző. Sajnos.
Szerintem azért, mert ahhoz, hogy valaki meglássa a valóságot, ahhoz először szembe kell néznie magával.
Mintha tükröt tartanának az ember elé. Ez "elég egyszerű"nek tűnik így, és az is, valamiért mégis ijesztő.
A világ valójában se nem jó, se nem rossz. Semleges.
Én azért élek álomvilágban, mert ha szembenéznék magammal, érezném, mennyire félek attól pl, hogy egyedül leszek a világban. Félek a magánytólo.
Vagy, hogy ha vannak mások is, nem fognak szeretni. Nem lennék nekik elég jó. Ilyen dolgok.
Remélem sikerül megoldani majd valahogy, vagy idővel bátrabb tudok majd lenni.
10/11 anonim válasza:
A világ szerintem nem egy statikus dolog, sokkal inkább mi határozzuk meg, hogy valójában milyen. Tökéletes példa arra, hogy mikor valakinek rossz kedve van, bármit csinál csak nyűg, viszont mikor jobban érzi magát lelkileg akkor lehet, hogy ugyanazt a dolgot élvezni fogja. A világ szubjektív, de nem álomvilág. Tudatosan nehezen tudunk változtatni a dolgok menetén, nem tudjuk kontrollálni azokat a dolgokat, amiket akarunk. Erre alternatíva a képzelt álomvilág, ahol mi vagyunk az a nagyurak, az istenek és minden úgy történik, ahogy mi gondoljuk. Az emberek nem nagyon beszélnek ilyesmiről, de evidens, hogy azok között jellemző akik sokat álmodoznak napközben, inkább szemlélődnek, mintsem résztvesznek a tevékenységekben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!