Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Antiszociális vagyok, mihez...

Antiszociális vagyok, mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre,hogy antiszociális vagyok.ERégebben is sejtettem,mostanra kezd világosabban is megértődni a számomra,hogy én bizony az vagyok.Soha életemben nem voltak barátaim,én elvoltam nélkülük,magamban is elvoltam.Amint lett munkahelyem,ott lett egy nagyon jó barátom.Vagyis gondoltam.A 3évig,ameddig együtt dolgoztunk nagyon jóban voltunk.Ketten össze-össze jöttünk,de nagyon ritkán.Hívott társaságba,de valahogy késztetést éreztem az elutasításra,így nemet mondtam.1éve nem is beszélünk ,csak nagyon ritkán,azóta már külön váltak utaink.Jelenlegi munkahelyemen munkatársaim nagyon jó fejek,viszont én nem vagyok képes velük sem beszélgetni,sem nyitni.Ha valaki kezdeményez egy beszélgetést,azt nem szándékosan,de a lehető leghamarabb tömören válaszolok csak rá.

Az emberek érzéseit nem is nézem,ha a célom úgy hozza,gátlástalanul csak a saját érdekeimet nézem,és azt úgy teszem,hogy nekem legyen sikerem.Tudom nem jó tulajdonság,próbálok is rajta változtatni....(Bár azt is tudom,hogy ezt a "stílust" várja el a modern kor a sikeresség érdekéért)

Mitől lehet az,hogy ilyen vagyok?Szimplán genetika?Esetleg az,hogy mindig is úgy éreztem,hogy a szüleim nem foglalkoztak eleget velem?Saját bevallásuk szerint is kevés időt töltöttek velem,mert akkoriban jobban ment a szekér....

Hogyan tudnék ezen változtatni?Próbáltam már beszélgetni,de furcsán hangzik,marhára nehezen megy....

2013. ápr. 19. 00:36
1 2
 11/12 anonim válasza:
Te nem vagy antiszociális. Az antiszociális érzelemmentes, de azt mégis évezi ha másoknak fájdalmat okozhat akár testileg akár lelkileg de szüksége van rá. Nincs bűntudata, nem érez félelmet. Azonben a legtöbben vonzóak kívülről. A külvilág felé kedvesnek, barátságosnak mutatják magukat, sok barátjuk van akikhez ők nem kötődnek. A megtévesztés mesterei, legtöbb eetben az orvosokat is könnyű szerrel átejtik. Inteligensek és logikus gondolkozásúak. Én már 16 éves korom óta járok pszihoterapeutával a tüneteimmel és abból amit te elmondtál szerencsédre nem tartozol kis csoportunkba.
2013. dec. 14. 17:43
 12/12 anonim válasza:

Te introvertált vagy. Az embereknek kb. 10%-a ilyen, így ők mindig kisebbségben vannak.

Nagyon sok olyan ember van, aki nem szeret emberek közé menni, és örül, hogyha végre szabadulhat. Valamint csak azért viselkedik, mert a társadalom elvárja.

Keresd az introvertáltak társaságát. Ez tipikusan úgy lehetséges, hogyha találsz egy közösséget, amelyben tiéddel egyező érdeklődési körű emberek vannak. Online közösségi oldalakon a legegyszerűbb ez (csoportok, körök, klubok, fórumok).

2014. jún. 15. 02:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!