Mit kezdjek most?

Figyelt kérdés

elegem van a családomból. Szeretnék egy kutyát már rég óta,de nem kaphatok mert nem panelba való......

Közben a lépcsőházban több embernek is van kutyája nem is egy. Tengerimalacaim vannak,azokkal is törődök. Szóval nem a nem törődés véget nem kapok....

Meg van a jogosítvány dolgozom futárként. Mit akarnak még a szüleim?Mit csináljak,hogy lehessen kutyám? Sokszor már legszívesebben elhuzné ka g*cibe tőlük mert elegem van már. Egy kis mops kutyát szeretnék venni de nem lehet-.-

Azon gondolkodom,hogy unokabátyámhoz költözök vidékre.17/f

2013. ápr. 13. 20:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
17 éves vagy, ha 18 leszel elmehetsz. szerintem a szüleidnél nem pénz kérdése, egyszerűen csak nem szeretnének a kutya után takarítani, márpedig ha kutya van napi szinten kell nagyon keményen takarítani. (porszívózás, fürdetése a kutyának, kádtisztítás, szag...)
2013. ápr. 13. 20:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát ebben a kérdésben a szüleid döntése a mérvadó, hisztizhetsz és zsarolhatod őket, de az ő lakásuk és így döntöttek.
2013. ápr. 13. 20:44
 3/11 A kérdező kommentje:
A tengerimalacok után is össze porszívózok mert ki szokták rúgni a forgácsot. Most júliusban leszek 18 mondtam azt is,hogy legalább addig hadd lehessen és utána meg elköltöznék unokabátyámhoz.De nem :/
2013. ápr. 13. 20:48
 4/11 anonim ***** válasza:

A kutya tényleg nem lakásba való, és ha a szüleid nem akarnak, akkor nem is tarthatsz.

Én éveken át macskáért ríttam, mert az azért mégiscsak könyebben tartható lakásban - a szüleim ellene voltak. Elköltöztem, van saját keresetem, lett is macskám. Ennyi.

A kutyával sok gond van. Nem biztos, hogy állandó jelleggel meg tudod oldani te a napi 2-3 sétáltatását, valószínű, hogy sokszor a szüleidre hárulna. És szerintem senkinek nem az a hobbija, hogy a kutya után pakolja zacskóba a kakát. A kutyakaja egy rakat pénz. Éjjel kapar és vonyít az ajtó előtt. Hangos és ugat. Ennek tetejébe még szaga is van (nem rosszindulatból, szeretem a kutyákat de igenis VAN szaguk, nem is kevés), gyakran kell fürdetni. Az oltások, ivartalanítás áráról már ne is beszéljünk.

A mops pedig állandó jelleggel fingik (barátnőméknek van, tündéri, de ez az igazság), de tényleg, állandóan, és büdöset. Ráadásul röfög...

Egyébként még mi az hogy elhúznál a g*cibe, hogy beszélsz te gyerek létedre? Ha annyira nagyfiú vagy, akkor fogod magad érettségi után és elköltözöl, aztán lehet kutyád.

2013. ápr. 13. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor hajrá. Költözz el az unokabátyádhoz, és vegyél egy mopszot. De készülj fel, hogy 80 ezer alatt nem tudsz fajtatiszta kölyköt venni, és a kezdő oltási program is néhány 10 ezer forint lesz, nem beszélve a felszerelésekről, minőségi tápról, amit havonta kell venni, és a kutyaoviról, ahová célszerű eljárni, ha első kutyás vagy, és nem akarod egy életre elrontani a nevelését. Ha ezeket tudod biztosítani, akkor nyugodtan vágj bele, de gondolj arra is, hogy mi lesz a kutyával, ha esetleg egyetemre mész, vagy elköltözöl. Vagy ha kirándulni mennél. Vagy bulizni a haverokkal, és nincs aki levigye sétálni a kutyát. És bizony annak a kutyának napi 1,5 óra mozgás is kell. Aktív szellemi és fizikai lefárasztás. Engedelmes feladatok, klikker tréning, apport, úszás, futás... Akkor le kell vinni, ha épp hullafáradtan most értél haza egy buliból, vagy ha szakad az eső, vagy a hó, vagy mínusz 10 fok van. Nyáron, amikor még élni sincs kedved a 40 fokos meleg miatt. És még csak most fogsz érettségizni, mit kezdesz majd a kutyával, ha még pihenni sem lesz időd a tanulás és a vizsgák miatt? Jól gondold át, mert mindez megoldható, de nem kis áldozatokat kell hozni érte.
2013. ápr. 13. 20:59
 6/11 A kérdező kommentje:
xd érettségivel ki törölhetem a seggemet. Anyám nem rég érettségizett le. Bölcsődében dolgozik és havi 75ezer ft a fizetése. Próbált másik állást keresni de nem sikerült.Úgy,hogy ennyit az érettségiről. Kutyával meg igen is foglalkoznék. Fingik a kutya? Na és? Mi emberek nem szoktunk? Ne legyen gyerekem mert fingani fog? Hagyjuk már ezeket. Nem értem a felnőtteket.Attól mert nekik szar gyerek koruk volt nekem is az legyen?Most lehet azt mondnai,hogy anyáméknál lakom.De mégis adok pénzt a számlákra meg kajára is.Pedig nem lennének rászorulva a szüleim,de mégis adok mindenbe bele pénzt.
2013. ápr. 13. 20:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Bármit meg tennék,hogy lehessen kutyám!!!! Nem kell engem a korom miatt narkós meg piás gyereknek hinni,meg ez a bulizunk reggelig típus. otthon el vagyok magamnak.Meg persze vannak barátaim is.Akikkel szabad időmben szinte mindig levegőn vagyunk. Margit szigeten vagy épp a Hármashatár hegyen. A kutya sose lenne útban nekem.Nehéz elhinni de ez az igazság.
2013. ápr. 13. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Neked lehet, hogy nem lenne útban a kutya, de a szüleidnek igen. Tudod ez olyan, hogy te pl. mit szólnál, ha a szüleid rózsaszín tapétát szeretnének a te szobádba, mert őnekik ez a vágyuk? Na ugye, hogy nem tetszene. Nekik sem tetszik, hogy te meg kutyát akarsz a lakásba, mert az ő életterüket is szervesen érintené (értsd: nem tartanád a szobádba bezárva), és őket meg ez zavarja.

Nem tudom, ezen mit olyan nehéz felfogni. Amíg szülőknél él az ember, addig kénytelen lemondani dolgokról, ez is a felnőtté válás része. Örülj, hogy tengerimalacaid lehetnek.

"utyával meg igen is foglalkoznék. Fingik a kutya? Na és? Mi emberek nem szoktunk?"

Nem, mi emberek nem szoktunk fingani, amikor más is a szobában van, sőt jobb esetben egyedül is max. a wc-n, ha megoldható. Egy kutya nem tudja visszatartani, a mopszoknál életszerű az, hogy félóránként bepukiznak. Irritáló, bármilyen aranyos állatok is.

"Attól mert nekik szar gyerek koruk volt nekem is az legyen?"

Attól még hogy te kutyával akarsz élni, éljenek azzal ők is? Meg lehet ám fordítani a kérdéseket! Sajnos nem jogos a hisztid.

"De mégis adok pénzt a számlákra meg kajára is.Pedig nem lennének rászorulva a szüleim,de mégis adok mindenbe bele pénzt."

Becsülendő dolog, de ettől még nem lesz kutyád, mert annak nem számlapénz kell, hanem egy kisebb vagyon havonta + idő + energia + HELY. Ez utóbbi meg gondolom nincs túl sok panelban.

2013. ápr. 13. 21:12
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
Ritkán olvasok ennyire értelmes 17 évest. Sajnálom hogy nem lehet kutyád, biztos jó gazdája lennél.
2013. ápr. 13. 21:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsòval 1et értek.
2013. ápr. 13. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!