Abnormális ez az én koromban? Mit tehetnék, hogy megvalósítsam? 19/L
Amit tudni kell:
Jelenleg jogi egyetemen tanulok,viszonylag gazdag családból származok, már fiatalon engedtek bulizni a szüleim. SOha nem barátkoztam velem egy korúakkal kb 19-20 éves baráti társaságom volt 16 évesen. Ki is éltem magam úgy érzem: bulik, fesztiválok stb. egy éve külön élek a családomtól, igazából meg van mindenem, anyagi támogatást sem kérek: dolgozok. ... Én unom ezt. nem a munkát. nem a tanulást. a várost. Én nem akarok a mostani áloméletet: egyetem, munka, család. Nem akarom egy irodában leélni az éltemet:( Szabadságot akarok. Kétkezi munkával megkeresni a pénzt.... És nem azért dolgozni hogy befizessem a csekket... vagy ledobjam magam a plazma tévé elé..
Ha minden nap bemennél dolgozni, és nem lenne anya, meg apa kik a hátsód alá tolják a dolgokat, már nem unatkoznál ennyire.
Te tudsz olvasni? A fenti szövegben világosan leírtam, hogy dolgozok. Olvasd újra. Nem is várj: idézek: " egy éve külön élek a családomtól, igazából meg van mindenem, anyagi támogatást sem kérek: dolgozok."
Mégegyszer nem azt mondtam, hogy tehet róla aki oda került, de IGENIS VAN OLYAN AKI TEHET RÓLA.
És lehetséges, hogy az a probléma hogy mindent megkaptam
( Egyébként a laptopom részleteit én fizetemet, illetve a lakhatásomat is, ha már szőrszálhasogatunk...) Nem, nem halok bele abba amit csinálok. Nem köt le. Épp ezért akarok keményen dolgozni. Nem sok pénzért, de nem is egy gyárban.
Nincs haverok buli fanta :))
Írtam hogy nem élek már ilyenekkel. A barátommal élek, ő is dolgozik, és így igenis kijövünk és ki is jön a havi 15ezres részletfizetés is.
Mellesleg heti 4 napot dolgozok, és semmi... irodai munka d ezt is írtam már.
tényleg etess már mást,ha annyira önkéntes munkát szeretnél vállalni,illetve megismeri az emberek életkörülményeit,nem így fogalmaznál : "mindenem megvan: legjobb telefon , laptop, ruhák stbstb... unalmas... most mondhatnád azt: adjam oda valakinek. de minek? attól nekem nem lesz jobb"
Annyira ellentmondásos vagy!
hát én úgy képzelem ezt, hogy spórolok a kezdetekre.
Ameddig lehet addig repülővel mennék és motelekben/szoba bérléssel oldanám meg az alvást.
Napközben ismerkednék a környezettel, munka után néznék stb.
Fekete melót mindig mindenhol lehet találni.
Aztán ha fogytában a spórolt pénz mindig minden helyzetben munkát keresnék, hogy legyen pénzem továbbállni.
Pl a kontinensek közti utat hajós munkával oldanám meg, így pénzt keresel, átjutsz a másik helyre és mindened megvan az úton.
Gondolom te is beszélsz nyelveket, ilyen helyzetben nem árt minél többet beszélni. én 3 nyelven beszélek és még 2-t tanulok, így ezzel sztem el lennék, bár ázsiában pl tök mindegy milyen nyelven beszélsz, ott úgyis csak az anyanyelvükön beszélnek.
AMúgy egyetértek veled. Èn nehéz helyzetből jövök, egyedülálló szülő nevelt fel, hitelből hitelbe másztunk, jó magamnak is van, ami szerencsére nem soká kifut.
Soha nem jutottam munkahelyre ismerősön keresztül mindent magam értem el.
Szakmám és dipim is van mostmár. Egyedül kezdtem külföldön új életet.
Szerintem is mindenki a saját szerencséjének (sorsának) kovácsa. Ha oda jutott ahova és ez nem jó, akkor vmit elrontott és ezért nem a világ a hibás.
Aki diplomával gyárban dolgozik...a szabad bölcsészet szak nem mindig kifizetődő...vagy ha interjún nem tud megszólalni és nem veszik fel...az szintén nem a világ hibája...
Gondolom te is beszélsz nyelveket, ilyen helyzetben nem árt minél többet beszélni. én 3 nyelven beszélek és még 2-t tanulok, így ezzel sztem el lennék, bár ázsiában pl tök mindegy milyen nyelven beszélsz, ott úgyis csak az anyanyelvükön beszélnek.
AMúgy egyetértek veled. Èn nehéz helyzetből jövök, egyedülálló szülő nevelt fel, hitelből hitelbe másztunk, jó magamnak is van, ami szerencsére nem soká kifut.
Soha nem jutottam munkahelyre ismerősön keresztül mindent magam értem el.
Szakmám és dipim is van mostmár. Egyedül kezdtem külföldön új életet.
Szerintem is mindenki a saját szerencséjének (sorsának) kovácsa. Ha oda jutott ahova és ez nem jó, akkor vmit elrontott és ezért nem a világ a hibás.
Aki diplomával gyárban dolgozik...a szabad bölcsészet szak nem mindig kifizetődő...vagy ha interjún nem tud megszólalni és nem veszik fel...az szintén nem a világ hibája...
Angol felsőfokúm van és most tanulom a franciát. Engem igazából nem is külföld vonz, hanem egy teljesen másik életforma. Nem tudom még mit akarok, de ezt nem ami itt megy.
ÉS pontosan! Ahogy 18 éves lettem felvettek egy bankba dolgozni ( diákmunka) de onnan továbbálltam a mobilszolgáltatóhoz. Pontosan. A a bölcsészkar hogyha nem mész valamilyen irányba felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!