Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ez velem? Normális?

Miért van ez velem? Normális?

Figyelt kérdés
2 éve járok középiskolába,ez a harmadik évem most.Az első évem még nem volt rossz,elég nyitott voltam.Sok barátom volt az osztályban,köztük sok lány is.Már ált.iskolában is elég "népszerű" voltam,sokat beszéltem és kedves voltam mindenkivel.Aztán egyszer csak(pontosan nem emlékszem mikor)elkezdtem depressziós lenni,mindenkivel bunkó vagyok,idegenkedek az emberektől,csak 1-2 fiú van akit magamhoz közel engedek.Az egész családommal paraszt vagyok,az osztályban is mindenkivel.Amikor közeledni próbálnak(most már ritkábban teszik),akkor én durván elutasítom őket.Mostmár ott tartok,hogy a lúzerek között találtam magam.De még velük se érzem jól magam.Sőt,igazán szinte senkivel sem érzem jól magam,néha úgy érzem én más vagyok mint a többi ember.Buszon,utcán,suliban azthiszem hogy engem néznek,szociális fóbiám is lett.Önbizalom hiányban szenvedek,elég sokat törődök a külsőmmel,és azzal is hogy lehetőleg ne hibázzak el semmit.A netet már két éve azt használom hogy megpróbálom megfejteni,hogy mi lehet a bajom.Neurózis,személyiségzavarok,depresszió...nemtudom.De a legrosszab gondolatom az,hogy lehetek homoszexuális is.Láttam,hogy náluk különösen gyakori az ilyen...Bevallom,a lányokkal manapság nem vagyok túl jóban,némelyiknek akkora arca van,hogy az már hihetetlen.De így vagyok a fiúkkal is.(Néha a jövőmet nemtudom úgy elképzelni,hogy egy lánnyal élek,mert akiket ismerek nevetségesek...)Álmodozok,hogy egyszer végre megismerek egy normális lányt,akivel tudok majd beszélgetni,nevetni normálisan...de jelenleg sokkal jobban érzem magam némelyik fiú mellett.(szexuális irányultságomról annyit,hogy gőzöm sincs melyik nemhez vonzódom...Lánnyal volt még csak kapcsolatom,de volt olyan,hogy úgy néztem valamelyik fiúra,hogy vele kipróbálnám.Igazából az egész társadalom az agyamra megy.Ahogy próbálnak a fiúk és a lányok egymásnak udvarolni,de közben mégis utálják egymást legbelül...Ahogy szinte mindenki megjátsza magát...Ha új embereket ismertem meg régen, mindig egyből megtaláltam a közös hangot velük .(persze régebbről is vannak olyan emlékeim,hogy finoman szólva elég érzelemmentes voltam néhány emberrel)Most meg kerülöm a szemkontaktust mindenkivel,nem tudok nevetni már semmin:(,és egyszerűen utálom ahogy mások nevetnek és csak nevetnek.Nem mondom,néha én is elmosolyodok egy-egy viccen.. Lehet pár dologt kihagytam,nemtudom..csak azt tudom,hogy ez az állapot nem normális,és szeretnék újra normális lenni.
2009. szept. 19. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ez elég komolyan hangzik, szerintem érdemes lenne elmenned egy pszichológushoz, mert ő meg tudja állapítani, hogy mi bajod és segíteni is tud. Én sajnos nem nagyon tudok erre okosat mondani.
2009. szept. 19. 22:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Jaj ...nagyon sajnálom...de nagyon sokban egyezek veled =)Nekem egy ember van aki közel áll hozzám érzelmileg,de mostmár nem megoldható hogy együttlegyek vele...mégcsak a közelében sem.Mással érzéketlen vagyok,nem engedem közel magamhoz az embereket,úgy érzem igazán nemtudok szeretni senkit, csak igy felszinesen...És nemtudom hogy változtassak rajta...magamat sem szeretem igazábol,sokszor kisebbségi érzésem van,és mindig a külsőmön változtatok, hátha majd egyszer bejön, és jobbrafordul a dolog.

És igen, életem álma, hogy találjak végre egy rendes fiút, aki őszintén tud szeretni,és nem csak bevágódni akar,és szexre megy, hanem tényleg érdeklik az érzelmeim.

Én is így vagyok, hogy nemtudom kihez vonzódok,talán lelkileg a lányokhoz, testileg a fiukhoz....

És úgy érzem hogy soha nem fogom megtalálni "az igazit"sem...mert már annyi mindent megpróbáltam, de sehol sem találtam hozzám hasonló embert...

Am én 10.es vagyok.

Remélem igy nemérzed magad annyira egyedül =)

Am én azthiszem ezen a helyzeten egy őszinte szerelem segíthet, ha magamból indulok ki...bár nemszeretem ezt a szót, viszont ez írja le legjobban ez érzést, ami ha kölcsönös, akkor értelmet ad az életnek....=)

2009. szept. 20. 12:43
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod,nagyon aranyos vagy!:) remélem te is rá fogsz találni az emberedre:D
2009. szept. 20. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:
nagyon szivesen, és kösz =)
2009. szept. 20. 16:02
 5/6 anonim ***** válasza:
jó tanuló vagy?
2009. szept. 20. 18:59
 6/6 A kérdező kommentje:
nemigazán,de minden nagyképűség nélkül mondom hogy az eszem a helyén van:D csakhát szorgalom az nincs nagyon tanulás ügyileg
2009. szept. 21. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!