Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti nem érzitek rosszul magatok...

Ti nem érzitek rosszul magatokat, ha belegondoltok h mi az az élet?

Figyelt kérdés
Állandóan az jár a fejemben,hogy mi van a földön túl..miből lett ez az egész világ..már rosszul vagyok attól h nemkapok választ és ez szerintem nem normális..megőrültem volna?csak én gondolkodom ezeken a dolgokon?
2013. márc. 18. 23:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

mondtam, hogy válaszolok, de rám se bagózol. szerintem te nem is akarsz érteni semmit.

az atom nem oszthatatlan, csak annak hitték, mindegy meddig bontjuk, jelenleg nem ismerjük még az átmenetet az elmélet és a gyakorlat közt, de elég valószínű, hogy be fog igazolódni a húrelmélet, mint ahogyan a higgs bozont is megtalálták (egy energiahordozó részecskeféle). az elmélet szerint eljutunk egy olyan szintre, ahol már enm részecskék vannak, hanem húrszerűvé alakul az energia, pontosabban valójában a húrokat észleljük részecskéknek és a részecskéket anyagnak. membránnak is mondják, egy elmélet szerint az ősrobbanás valójában többdimenziós membránok ütközéséből keletkezett.

azért felfoghatatlan, mert az emberi agy képtelen elképzelni egy 9-11 dimenziós világot. elméletben le lehet vezetni, de a kísérletek sokszor cáfolják az elméleteket(hisz több is van és csak egy lehet igaz).

a tér végtelensége olyan, mint egy kör végtelensége, nincs benne semmi bonyolult. időben pedig van kezdete és lesz vége is. természetesen ha megfejtjük az idő mibenlétét (pontosabban téridő) akkor elméletileg tudjuk majd uralni az időt is.

2013. márc. 20. 07:57
 12/16 A kérdező kommentje:
Azta:) Egy biztos, furcsa dolgok ezek, így hogy elmagyaráztad h mi micsoda ,"megértettem" és köszi h mindezt leírtad.Te ezzel foglalkozol, vagy esetleg utánnanéztél ezeknek a dolgoknak?
2013. márc. 20. 15:36
 13/16 anonim válasza:
Én is gondolkodtam már ezen. De nem kel mindenre tudni a választ. Az élet egy csoda és én erre gondolva én csak jobban érzem magam :)
2013. márc. 20. 16:38
 14/16 anonim ***** válasza:

nem kell szakértőnek lenni, hogy ezeket megtanuld, és ez egyáltalán nem komoly szint, semmilyen számításokat nem végeztem neked a csillagok kritikus tömegéről, vagy a planck állandóval, képleteket se írtam fel.

elég ha megfelelő oktató videókat nézel, vagy olvasgatsz enciklopédiákban. sajnos manapság elég rossz minőségű szórakoztató videókat gyártanak, amik sokszor érthetetlenek, bénák, vagy akár hibásak.

nézz inkább ilyeneket: http://www.youtube.com/watch?v=K9AjUlk1Syg - ez pl az időről szól

a bbc viszonylag minőség, de a discoveryn sokszor gagyi szórakoztató és kevésbé tudományos vagy doku összetákolt videókat is leadnak, ami szégyen.

találtam neked húrelméletet is: http://www.youtube.com/watch?v=XYnKi7gdM2g

tulajdonképp a legnagyobb problémák egyike az univerzumban, hogy az anyag illúzió, vagy legalább is az lehet. ugyanis pl ott van a fény, ami egyszerre hullám és részecskejellegű is, csak ugye maguk a részecskék is regző szubatomi részecskékből épülnek fel, amik végül puszta rezgéssé - húrokká - egyszerűsíthetők. tehát tulajdonképp minden illúzió a világegyetemben, mert csak puszta energiarezgés.

kapcsolódó videókat nézegesd. igazából angol videókat lenen jobb nézni de gondolom nem vagy olyan szinten angolból.

2013. márc. 20. 18:34
 15/16 A kérdező kommentje:
Megnéztem a videókat,nagyon érdekesek köszönöm h elkülted:)kíváncsi vagyok h mikor tudják megépíteni az időgépet:)
2013. márc. 21. 13:45
 16/16 anonim ***** válasza:
személyes véleményem szerint soha sem, de vannak akik hisznek ebben. maximum párhuzamos elágazó világokba lehetne utazni, de azoknak semmilyen kihatása nem lenne a jelen világunkra.
2013. márc. 21. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!