Ember miért nem vethet véget az életének legálisan? Hiszen nem én kértem hogy, had szülessek meg. Ez az élet nekem nem kell visszaadnám.
ma 00:15
Már bocsika..de a kérdező kérdése ez: Idézem
" Ember miért nem vethet véget az életének legálisan?"
Erre írták többen hogy az öngyilkosság legális, vagyis nincs olyan hogy illegális öngyilkosság.
Ha meg gondjai vannak akkor keressen fel egy pszichológust vagy pszichiátert. Ők szakképzett orvosok, ők tudnak segíteni. Mi nem vagyunk azok..
Hogy őszinte legyek egy kicsit már unalmas hogy itt a gyakorin minden második ember az öngyilkossággal jön, és a végén kiderül hogy nem olyan nagy a probléma hogy rögtön az életét dobja el..
ma 15:42
Én nem pontoztalak le, ilyen dolgokkal nem foglalkozom. Meghallgatom a véleményedet, mert mindenkinek lehet véleménye.
De változatlanul azt mondom hogy aki minden alkalommal kiírja az öngyilkossági terveit az sosem lesz öngyilkos. Ennek egyszerű oka van. Figyelemfelkeltés. Csak panaszkodni, beszélgetni akar valakivel. Erre meg ott vannak a pszichiáterek, barátok, rokonok, osztálytársak, csoportok ahová el lehet menni.
Aki öngyilkos akar lenni, az nem szól, nem akar panaszkodni, beszélgetni idegenekkel. Azon észre sem veszed hogy ilyen gondolatai vannak, csak akkor amikor már megtette.
Annak se sok értelme van ha mindenki csak sajnálgatja.. Mégis mennyivel jobb az ha azt mondom hogy
-"jaj! szegénykém! Komolyan ez a gond?? Hát megértem, hogy szomorú vagy, nincs barátod.. Szegénykém bla,bla bla.."
Semmit nem használ.
Ilyenkor a nyers szó a legjobb orvosság. Nem támogatom az öngyilkosságot, sőt nagyon is lenézem ezt a fajta cselekedetet. 1 életünk van, és azt csak úgy eldobni nem szabad. Ha valaki ki akarja adni magából a fájdalmát vagy unalmas, pocsék az élete az változtasson.
Ha fáj hogy elhagyták akkor menjen ki az udvarra és ordítson egy hatalmasat. Sírjon 1 napig. Ha férfi igya le agát 1 napig, Ha nő egyen meg egy doboz fagyit 1 napig. De utána álljon fel, és nézze mindenek a jó oldalát. Ha valaki magányos akkor tegyen érte hogy ne legyen az. Ha valakit elhagyott a szerelme, azért kár sírni. Akkor jön majd az igazi.. Az élet tele van meglepetésekkel.. Sosem tudhatod mit hoz a jövő..
De rögtön feladni és azzal jönni, hogy "bocsika, de nem én akartam megszületni" nos ez nevetséges... Ha már él, akkor miért nem alakítja a sorsát úgy hogy élvezze is az életet??
Csak megjegyzem. A legjobb barátnőm 16 évesen tudta meg hogy csontrákos. Amin ő keresztül ment még az ellenségemnek sem kívánom. Még akkor is mosolygott amikor levágták a lábát térdnél. Még a kopaszságát is lazán kezelte pedig szép hosszú barna haja volt. Tudod mit mondott amikor mondtam hogy "jaj! a hajad kár hogy odaveszett. Csak ennyit..
Ugyan! az csak 1 haj. De legalább élek.. és nem vagyok olyan csúnya kopaszon sem..:)
Annyira élni akart, de nem lehetett. pont a 18 -dik születésnapján halt meg.. Iszonyú fájdalmai voltak.. az orvosok apránként vagdosták le a testrészeit, de ő ennek ellenére élni akart...Van szerinted ennél tragikusabb hogy valaki öngyilkosságra fanyalodjon?? Biztos van. De nem egy elhagyott szeretőért vagy mert anyám rosszul néz rám..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!