Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Magányos vagyok,...

Mit tegyek? Magányos vagyok, és teljesen rosszul érzem magam a bőrömben.

Figyelt kérdés

Kb 1,5 éve tart ez az állapot nálam. Teljesen elvesztettem önmagam, nem bírom elviselni magam körül az embereket, belefájdul a fejem ha szót kell váltanom valakivel, és színjáték az egész beszélgetés, hogy ne bántsam meg. Saját anyukámmal is ez a helyzet.De mégis nagyon magányosnak érzem magam, a kapcsolataim is felületesek a másik fél felől mindig.Én mindig fontosnak tartottam az emberi kapcsolataimat, de mivel kihasználható és odaadó vagyok/ voltam, mások ebből csak profitálni akartak vagy 'csicskájukként' kezelni. És nincs egy olyan ember se, aki magamért szeretne szerintem.

Régen nem éreztem ilyeneket, boldog voltam, humoros, és harmóniában voltam önmagammal, mindennel.

Igaz, sok probléma van most, de egyszerűen nem tudok túllépni, úgy érzem szétrobban a fejem a dühtől, a magánytól és a szomorúságtól. Csak a szobámba, egyedül vagyok mindig, ekkor nyugszom meg vmennyire.Érdektelen lettem mindenfelé. Régebben kondiztam, futottam, de nem változott semmi.

Ezek nagyon mártírul hangozhatnak :S De komolyan ekkora káoszt még nem éreztem a fejemben, és nem tudom megmagyarázni. Egyszerűen nincs kedvem összeszedni magam, nincs kiért, nincs miért, nem akarok bizonyítani senkinek.

Valaki segítsen nekem, aki hasonlóképpen érez!

2013. márc. 18. 21:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Ugyanezt érzem énis...

19/L

2015. máj. 30. 22:52
 12/22 anonim válasza:

Velem is ugyan ez van :S.

23F

2016. máj. 21. 22:14
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak céljaim, de mivel sok olyan dolog van a világban, ami nem teszi lehetővé hogy azzal foglalkozhassak amivel szeretnék.

Például gondolok itt arra hogy tanulnék egyetemen, ha ez a buta kormány nem hozna ostoba döntéseket pl...emelt szintű érettségi és társai ellehetetlenítik hogy valaki bejuthasson a főiskolára vagy egyetemre, ha nem pénzes szülő borja-fia.

(Nem kell a rizsa, hogy tanulj jobban...)

Ezek a mocskok sem tudnának egy mostani érettségit sem megírni sehogy sem, de elvárják a mai fiataloktól hogy minden $zart meg kell tanulni...csak azért hogy kaphass egy nyavalyás diplomát és ha el is helyezkedsz vele tuti nem azt fogod csinálni, mint amit a suliban tanultál...hanem kávét főzöl, meg emailt olvasgatsz meg a wordbe, excelbe irogálsz... pfff

Annyira utópisztikus, elcsépelt az egész oktatás színvonala Magyarországon, hogy egyszerűen szörnyű.

Minden jót kérdező!

2017. máj. 10. 21:18
 14/22 anonim ***** válasza:
Szia! Irok uzit, legyszi irj majd vissza!
2018. febr. 17. 18:10
 15/22 Vikuci79 válasza:

Sziasztok!

De jó volna, ha valaki írna, hogy mi lett vele azóta!!

Én is nehezen viselem az élet kihívásait, és van belőlük elég. Igyekszem a meglévő jó dolgokra koncentrálni. De néha engem is elsodor egy kicsit a több nem jó dolog.

Párom nincs, gyerekeim nagyok, egyedül élek, nincs olyan valaki , akivel meg tudom beszélni a dolgaimat. De van munkám, egészséges vagyok, s már az is jó, hogy valamennyivel könnyebben viselem ha jön egy "sorscsapás". :)

Az viszont csodálkozással tölt el, hogy ennyien küzdenek ilyen problémával. Kicsit megnyugtató is a sorsközösség. Remélem nem csúnyaság ez tőlem.

Az jut eszembe erről, hogy magában a társadalomban nem működik jól valami. Az okot még nem fedeztem fel.

Valaki esetleg erről szívesen folytatna eszmefuttatást? Hátha együtt rájövünk az okokra.

2018. aug. 25. 22:34
 16/22 anonim válasza:

Ugyanígy vagyok én is, kis eltéréssel de az alap érzés ugyanez

25/nő

2019. máj. 9. 23:50
 17/22 anonim válasza:

Ismerős a helyzet.. Szintén kis eltéréssel.

26/N

2019. okt. 19. 13:34
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálam is ez a helyzet csak hát már 6 éve tart :) már a közös családi fotókon, szülinapokon se veszek részt. Szomoru volt olvasnom hogy keresztanyam engem kerdez hogy en hol vagyok a keprol. Egyebkent nalam mar addig fajult a helyzet hogy mar unalmasnak latok mindent.. De rajottem mi a megoldas. Talalnod kell egy megbizhato baratot, baratnőt akivel jolerzed magad. Nekem ez segitene csakhat nem vagyok olyan szepfiu es mivel belül szetvagyok esve igy mar a csajozas sem megy ugy hogy majd lessz valahogy. Szar az elet akinek ilyen gondjai vannak es egyedul nem tud ellene tenni. Sok szerencset bar remellem sikerrel jartal azota
2020. ápr. 26. 22:12
 19/22 anonim válasza:

Prekoncepció

Avagy az életem üzleti terve. Levél önmagunkhoz.

Mindössze egy akkord állt rendelkezésemre. Három hangra avagy hangolódva. 1. Meghalok saját mahinációm által. 2.vegetálok, szabotálva magam épülését. 3. Fel veszem a kesztyűt, felkötöm a gatyát, újra színezem a világot, értelmet adok neki össze szorítva a fogaim nem pazarlom a szeretetem olyanokra akik nem érdemlik meg, megtanulok újra mosolyogni és tovább baktatok. Használd ki az előnyös vonásaidat, élj velük. Sokkal többre is képes vagy, mint hiszed. A lelki békéért tenni kell. Ez egy folyamat. Tedd tisztába gondolataid. Te magad vagy a gyógyszer és a gyógyító. Saját magad orvosa. Hidd el epileptikumok és benzondiazepinek hatása alatt sem könnyű, rengeteg elvonási tünet keletkezhet, nem kívánt mellékhatás megjelenést. Jobb elkerülni. Ezzel a mondattal körülbelül másfél éve találkoztam először egy csíki jógastúdióban ami mély benyomást hagyott bennem. Ráadásul mini kis üvegcsében kaptam gyógyító illat cseppeket amiket a szív tájékára, a bőrömre kellett kennem. Ez a rituálé segített ellazulni és még erősíteni a hitemet. Hagyd magad mögött a tévképzeteid és próbáld meg korrigálni a agyszüleményed képezte valóságot. Tudom milyen érzés folyamatos fájdalomban, terheket cipelni, állandóan védekezni és emiatt neheztelni mások kegyetlenségére. De azzal csak redukálod magad esélyeit azzal, hogy ki vonod magad a forgalomból. Az egyedüllét és az ártó magány nem egyforma. Fásulttá, melankólikussá tesz. Apátiába sodor. A magányban csak a nehézségeket látod ez depresszióhoz vezet. Krízisek mindig jönnek. Hidd el képes vagy gyógyszerek nélkül is tapra állni és túl lendül a nehéz perceken. Amint ezt elhiszed és tudatosítod magadban és rá neveled magad a rendszerességre képes is leszel rá. Gyakorlás és hozzállás kérdése. Talán nem egyből és lesznek vissza esések te következetesség segítségével sikerülni fog, csak ne add fel. Ne csüggedj, egy szokás kialakításához amúgyis minimum 21 nap szükségeltetik. Légy tisztában a gyengeségeiddel és meríts erőt azokból., hogy regenerálódni tudj és újjá születni, feltámadni hamvaidból akár egy főnix madár. Nem lesz könnyű és időnként visszacsúszhatsz, hisz az élet egy hullámvasút, egy háborgó tenger olykor. De a lelkedet minél több méreggel csepegteted annál inkább háborogni fog és villámokat fog hasítani. Minél inkább pang benned ez a feszültség, minél több csepp folyik le benned annál nagyobb lesz a tócsa, aztán tenger végül óceán méretűvé dagad a koszos érzésekkel és gondolatokkal táplált a víz. Minél tovább tartanak a kisülések és folyik benned az önmarcangolás, az önsajnáltatás, az önhibáztatás a külvilág benyomása, de mindenképp tartsd szem előtt a célod. Vedd észre az élet apró szépségeit, kerüld a túlzott perfekcionizmust, a ideák hajszolását, az még több elégedetlenséget, bizalmatlanságot, dühöt, frusztrációt, csalódottságot szűl. Próbáld elengedni néha a dolgokat és nem túlzottan kontroll alatt tartani. Küzdj és bízva bízzál. Higgy a teremtő szeretetében. Krisztus szent szellemében, Szűz Mária gondviselésében, a szentlélek feltámadásában, a szeretet teremtő erejében. Fogadd be a jót korrigálva a hátráltató indulatokat. Küzdj a stressz ellen. Találd meg a számodra legmegfelelőbb módszert. Légy őszínte magadhoz és tedd meg ami számodra szükséges és kellemetes, ami feltölt pozitívitással, úgy bánj másokkal ahogy szeretnének, hogy veled bánjanak. Az igazság így is úgyis nagyon tud fájni, nem kell még egy lapáttal rá tenni és bunkón vagy suta stílusban tálalva átadni a mondani-, hozzáfűznivalódat, tehát a véleményedet. Az vonzás törvényét is felhozhatnám. Azt vonzassz be amit adsz. Persze nem mindig azt kapod amit adsz, hisz a szabad akarnak köszönhetően jelen van az igazságtalanság, az ego játszmák, de hidd el dolgozik a karma törvénye kis késéssel is. Ha másokban zavaró dolgot észlelsz ami inzultál téged, akkor valami is zavart vélhetsz felfedezni magadban is. Amíg nem tudod elfogadni saját hibáid másokét sem fogod tudni tolerálni. Ha részben megy, részben sikeres vagy és boldog. Annyira vagy boldog amennyire szereted az életed. Annyi bizalom van benned amennyi szeretet. Hagyd a lufiszerű reményeket. Ne próbálj megváltoztatni másokat, ezzel csak idődet pazarolod és magadag idegesíted. Inkább mutass példát.

Ha elfáradtál pihenj meg és várd míg a lelked utolér. Van az a reproduktív szent tétlenség, nem feltétlenül lustaság.

Humorbonbon az egyetlen önsegítő pirula.

Az élet váróterem. Türelmesnek kell lennünk, de az nem azt jelenti minden esetben passzív nézői kell legyünk az életünknek, elvégre részesei volnánk. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de a sorsunkba beleszólhatunk, felelősek vagyunk érte. Nem hibáztatok senkit ha valakinek szüksége van a szeretetre, törődésre, támogatásra, megértésre. Hisz ezek a legfontosabbak. Buzogjon a forrás és égjen a láng, mely egyensúlyban tart.

Csípjuk nyakon a kifogásokat, a halogatást, kezdjünk élni a mostban, kezdjünk el változni most. Kommunikáció másokkal nagyon fontos. Társas lények vagyunk elvégre, hiába utálunk mindenkit az nem visz előbbre. Meg kell értenünk előbb a gondolatok majd az érzések vannak. Újra kell programozni az agyunk mielőtt más teszi meg. Különben előbb utóbb az élet is rákényszerít minket a szorult helyzetben. Ha nem akarunk csónakba ülni pottyanjunk csak vízbe. Ha mázlink van egy hídon átsétálhatunk, ha bátorságunk van a liánon átlendülhetünk, ha csónakot sodor élénk az élet játszunk a révész. Mi vagyunk a sofőrők. Tanuljuk meg vezetni az életünket. Ha nem akarunk segítséget elfogadni kínlódjunk és küszködjünk egyedül, mert ez vár. Ha nem értünk valamit ha nem tudunk mit kezdeni vele nyereségesebb ha úgy rendezzük sorainkat ha előlről kezdjük, ha meguntuk hagyjuk abba majd folytassuk ha célba akarunk írni. Ha időpazarlásnak érezzük tegyük le végleg. Felesleges túl sokáig idegeskedni és húzni az agyunk hiába kiváló tipp unaloműzésnek.

Szégyen vagy sem nevetségesnek találtam az első kettő EQ tesztem kiértékelését, ingerült lettem és elhatároztam bebizonyítom, hogy téved, hogy hitelesek a szavaim. Egy harmadikat is kitöltöttem és attól pozitív visszajelzést kaptam. Na ez a beszéd gondoltam és ez pozitívan érintett. De fejlődnöm kell a szabályok terén és tanulnom kell. Szerencsére világ életemben szerettem tanulni bár a kritikát nem bírtam jól és megsértődtem könnyen. Bár mindenki azt teszi amihez a legjobban ért, ahhoz, hogy teljesüljenek a vágyaid még többet kell tenned. Ne szidd magad. Dícsérd meg magad a kis eredményekért is. Légy hálás. Hajtsd ki elVégül összeált a kép és képes voltam tisztába tenni a gondolataimat és érzéseimet a cikázás ellenére gyógyszerek nélkül. Csak úgy kapkodtam a fejem behálózva gondolataim. Gondoltam csak van valami értelme a rengeteg könyvnek, az nem lehet, hogy csak a magányra ítéltem ezzel magam és csak halálom után fognak értékelni. Az nem lehet, hogy ennyire ne tudjak megtanulni érvényesíteni önmagamat és ki fejezni a szeretetemet mások irányába. Vagyok olyan értelmes, intelligens, hogy újra tudjam írni a sorsom át. Képes vagyok a büszkeségemet leküzdeni és megtanulni kommunikálni. Ha csak írogatni szeretünk, csak itt tudjuk érvényesíteni magunkat. De ha egészségesebb közegre vágyunk tennünk kell érte. Ne hagyd, hogy letörjenek, nem mindig a te hibád ha nem akarnak megérteni, de elhatároztam nem én leszek az aki bort iszik és vizet prédikál harcolni fogok és ha kell áldozatot hozok. Az igazság az úgy éreztem eltávolodtam 1 éve nagyon anyukámtól, nem osztható meg vele semmit mert nem hajlandó elfogadni, megérteni. Nem tudok neki megfelelni már, belefáradtam és már nem is akarok. Mások meg nem kíváncsiak rám és senkinek sem kellek aztán már nekem sem kell senki. Beletörődtem. Magamról is lemondtam. De elhatároztam ez nem munka. Rendbe teszem ami elromlott és nem dobom el. Újra meg kell szeretni anyukám jellemét. Képes vagyok elgondolkozni hol rontottam el. Észre venni mire van szükségem és mi használ. Bebizonyítom igazam van mégha némi változást is kell kieszközölnöm közben. Képes vagyok újra rendszeres lenni és gyakorolni. A kimerültség vezetett a kiábrándultsághoz. Ne feledjük az emlékek, az érzések becsaphatnak. De te próbálj meg szándék nélkül közeledni. Önzetlenül adni.

2022. márc. 11. 09:26
 20/22 anonim válasza:
Ne feledd a 6-os lehet 9-es is. Nézőpont kérdése.
2022. márc. 11. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!