Néha nektek is elegetek van az egész életből?
Problémák mindig akadnak, de ha vannak célok, akkor jóval könnyebb.
Ez nagyon dícséretes, a legtöbb 20 évesnek a bulin és a piáláson kívül nem sok célja van az életben.
És meg is van a problémájuk.
Konyhán dolgozok, egyik ismerősöm is erre adta a fejét. Felkészítettem, hogy legyen célja. Biztos ismeritek a Hell's kitchen műsort, ami arról híresült el, milyen bunkón leoszt mindenkit Ramsay séf. Nos, ez nem csak műsor. Konyhán elég sok stressz van - más munkakörökben is -, és nem egyszer küldik el úgy az embert a halálba, hogy férfi létemre sírás határán voltam az idegességtől, és sértett igazságérzetemtől. Ha nincs célod, nem bírod ki. Ha van célod, kibírod, mert van amiért összeszorítsd a fogad. A kapcsolatom ráment arra hogy külföldön dolgozzak, amibe rendesen bele is fogytam, de mivel van célom, volt mire összpontosítsak. És ennek köszönhetően tartok ott 20 évesen karrier szempontjából, amire sokan még 25-30 évesen is büszkék lennének.
Szóval: legyen mindig egy cél, amiért küzdeni lehet. Ha van, onnantól kezdve minden probléma csak egy kis akadály, amit le kell győzni, hogy elérd a célod:)
Nem lett, nem is jó, de mindennek ára van. A szezon lejár, most 3 hétre hazautazok, és már megyek si tovább dolgozni. Mint írtam, ha van cél előtted, akkor minden gyűrödést bír az ember:) December óta meg tudnám számolni két kezemen, hány szabadnapom volt a 3,5 hónap alatt, és szerintem nyáron se lesz sokkal több... De nem hiszem hogy sok 20 éves mondhatja el magáról, hogy 5 csillagos luxus hotelban dolgozhat Michelin csillagos séf alatt mint szakács:)
Sokan azt mondják: Merni kell nagyot álmodni.. Én pedig azt, hogy nem álmodni kell, hanem célt kell kitűzni. Aztán pedig nem feladni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!