Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tök béna vagyok semmihez sem...

Tök béna vagyok semmihez sem értek. Hogyan változtassak?

Figyelt kérdés
2013. márc. 8. 13:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Nem értesz semmihez? -- Áruld el mennyi idős vagy? Mennyit ismertél meg csak a környezetedből? Mit értettél meg bárminek a létezéséből, működéséből?

ugye nekem van két unokám fiúk. az egyik mindent tudni szeretne mindent kijavítani akar akkor is ha nem ért hozzá, állandóan tervezi a majdani házát, inkább villáját annak berendezéseit, na és a kertjét. Ő csak 12 éves-- és arra kell figyelmeztetnem, hogy mielőtt bármihez kezdene gyakorlatban, előtte szóljon nekem-- mert ugye sok veszélyes is van a gyakorlatban-- mint az elektromosság is.

A nagyobbik unokám (18) spóroljunk a fűtéssel mondta egyszer.... soha semmi nem érdekelte a lakásban se a villanykörte kicserélése semmi az égvilágon.

Aztán amikor azt mondta olcsóbb lehetne a fűtés a gázkonvektor helyett, akkor kértem mond el mit gondoltál mi a terved..... szépen végig vezetet a lakáson megmutatva hol lehet ne a nagy kályha amiben tüzelnénk és onnan miképp és hol vezethetnénk végig a kályhacsövet az egész házon..... hát majd nem kiestem a gatyámból--- azt gondolta hogy azok a fémdobozok minden konnektor és kapcsoló felett csak dobozok és üresek-- azon gondolta átvezetni a csöveket...s miért gondolta? mert soha nem érdekelte semmi előtte, nem figyelte meg miképp szerelem a konvektort, miképp javítom a kapcsolót miképp cserélem ki a csillárt... vagy miképp kell elültetni bármit a kertünkben!

Tudod kérdező senki nem születik mindentudással, csak esetleg érdeklődő, kíváncsi, fantázia dús természettel, de mindent tanulni kell először megfigyelni, kérdezni és gyakorolni.

Valamikor amikor fiatal nő voltam, (rám hasonlít a kisebbik unokám!)ha valahol amerre jártam pl. betonoztak egy üzlethelyiséget akkor megálltam és figyeltem-- mennyi lapát sóder mennyi lapát cementet használnak és miképp simítják el.

Amikor a villanyt szerelték megfigyeltem és kérdeztem mit miért és miért oda stb. S egyszer amikor a saját házamat megterveztem" a mérnők pedig átmásolta... akkor én betonoztam, én raktam le lapokat, én csináltam meg a házunk egész villanyszerelését-- mert a villanyszerelőt kihajítottam, mert újra lecsapta a vadonatúj villanyórát szikrázva, olyan rosszul dolgozott--- kihajítottam 2 kőművest, mert csapnivaló munkát végzett mind kettő, kihajítottam a vízszerelőt fizetés nélkül, mert szintén rossz munkát akart átadni-- szóval nem árt ha sok mindent megtanulsz ha fiú vagy, mert egy, nem vághatnak át, kettő nem dobod ki a pénzedet selejtes munkákra.

Na persze ehhez akarnod, érdeklődnöd, tanulnod kell először.

2013. márc. 11. 20:21
 12/29 tatabike válasza:
Te, nem a nevelt lányom palija vagy véletlenül? Az is ilyen, bár az még annyival rosszabb, hogy ilyet sem tudna kérdezni...
2013. márc. 11. 21:29
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Néha én is ezt érzem. Olyankor elvonulok, és kipityergem magam :). Aztán elmúlik, mert mindig van valami új. Lány vagy? Fiú? Próbáld ki magad új dolgokban pl.: fotózás, úszás (vagy bármilyen sport rendszeres űzése), nem tudom, hány éves vagy, a szüleidet kell-e meggyőznöd egy kisállathoz, de ha lesz mondjuk egy macskád/tengerimalacod/hörcsögöd, és egy húron pendültök, akkor azt is elmondhatod magadról, hogy értesz az állatokhoz, és a szociális problémáid is elmúlnak (már ha vannak). Beszélgess olyanokkal, akik ugyanezt érzik (tele van velük a világ), esetleg olyanokkal, akik valaminek köszönhetően kilábaltak ebből. Sok sikert, remélem, rátalálsz a belső költődre/Picasso-dra/ Madonnádra, vagy bárkire, és hogy segíthettem.
2013. márc. 13. 05:56
 14/29 anonim ***** válasza:
Azt mondod, semmihez sem értesz. De mi az, ami érdekel?
2013. márc. 13. 10:48
 15/29 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan érzek, csak nekem az van, hogy nem értek semmihez, mert még nem tanultam semmit, mert még nem tudom, hogy mi érdekel :/
2013. márc. 13. 11:42
 16/29 anonim válasza:
100%
A Youtube-on keresd meg Brian Tracy Főnix szemináriumat. Ez tíznél több, egy-másfél órás előadásból áll, magyarul is megtalálható. A topmenedzserek évtizedek óta súlyos pénzeket költenek ehez és hasonló kurzusokra. Aki nem csak egyszer végighallgatja, hanem tartósan ismételten meghallgatva magáévá teszi az abban elhangzottakat, - mint én annak idején - annak valóban megváltozik az élete, sikeres, kiegyensúlyozott emberré válik. Nem könnyű, kitartás kell hozzá. Kérdés, hogy tényleg akarsz e változni, vagy csak sajnáltatni magadat. Döntsd el.
2013. márc. 14. 10:36
 17/29 anonim válasza:

Kedves Gotis!

"Szerintem menny el egy pályaorientációs pszichológushoz"

Azt úgy írják, hogy menj! Nem menny!!!

2013. márc. 14. 17:30
 18/29 anonim ***** válasza:
Menny és pokol!
2013. márc. 14. 19:59
 19/29 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2013. márc. 15. 13:56
 20/29 anonim ***** válasza:

Egy kevés segítség-- keress rá kérdező

[link]

69.f.Gyógyulni a Lelkünk segítségével.

92.f.Komolyan érdekel az igazság?

2013. márc. 15. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!