Tök béna vagyok semmihez sem értek. Hogyan változtassak?
Nem értesz semmihez? -- Áruld el mennyi idős vagy? Mennyit ismertél meg csak a környezetedből? Mit értettél meg bárminek a létezéséből, működéséből?
ugye nekem van két unokám fiúk. az egyik mindent tudni szeretne mindent kijavítani akar akkor is ha nem ért hozzá, állandóan tervezi a majdani házát, inkább villáját annak berendezéseit, na és a kertjét. Ő csak 12 éves-- és arra kell figyelmeztetnem, hogy mielőtt bármihez kezdene gyakorlatban, előtte szóljon nekem-- mert ugye sok veszélyes is van a gyakorlatban-- mint az elektromosság is.
A nagyobbik unokám (18) spóroljunk a fűtéssel mondta egyszer.... soha semmi nem érdekelte a lakásban se a villanykörte kicserélése semmi az égvilágon.
Aztán amikor azt mondta olcsóbb lehetne a fűtés a gázkonvektor helyett, akkor kértem mond el mit gondoltál mi a terved..... szépen végig vezetet a lakáson megmutatva hol lehet ne a nagy kályha amiben tüzelnénk és onnan miképp és hol vezethetnénk végig a kályhacsövet az egész házon..... hát majd nem kiestem a gatyámból--- azt gondolta hogy azok a fémdobozok minden konnektor és kapcsoló felett csak dobozok és üresek-- azon gondolta átvezetni a csöveket...s miért gondolta? mert soha nem érdekelte semmi előtte, nem figyelte meg miképp szerelem a konvektort, miképp javítom a kapcsolót miképp cserélem ki a csillárt... vagy miképp kell elültetni bármit a kertünkben!
Tudod kérdező senki nem születik mindentudással, csak esetleg érdeklődő, kíváncsi, fantázia dús természettel, de mindent tanulni kell először megfigyelni, kérdezni és gyakorolni.
Valamikor amikor fiatal nő voltam, (rám hasonlít a kisebbik unokám!)ha valahol amerre jártam pl. betonoztak egy üzlethelyiséget akkor megálltam és figyeltem-- mennyi lapát sóder mennyi lapát cementet használnak és miképp simítják el.
Amikor a villanyt szerelték megfigyeltem és kérdeztem mit miért és miért oda stb. S egyszer amikor a saját házamat megterveztem" a mérnők pedig átmásolta... akkor én betonoztam, én raktam le lapokat, én csináltam meg a házunk egész villanyszerelését-- mert a villanyszerelőt kihajítottam, mert újra lecsapta a vadonatúj villanyórát szikrázva, olyan rosszul dolgozott--- kihajítottam 2 kőművest, mert csapnivaló munkát végzett mind kettő, kihajítottam a vízszerelőt fizetés nélkül, mert szintén rossz munkát akart átadni-- szóval nem árt ha sok mindent megtanulsz ha fiú vagy, mert egy, nem vághatnak át, kettő nem dobod ki a pénzedet selejtes munkákra.
Na persze ehhez akarnod, érdeklődnöd, tanulnod kell először.
Kedves Gotis!
"Szerintem menny el egy pályaorientációs pszichológushoz"
Azt úgy írják, hogy menj! Nem menny!!!
Egy kevés segítség-- keress rá kérdező
69.f.Gyógyulni a Lelkünk segítségével.
92.f.Komolyan érdekel az igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!