Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Halálosan félek a sötétben...

Halálosan félek a sötétben mit tegyek? Bővebben lent (13L)

Figyelt kérdés
Félek a sötétben bizonyos helyeken,ahol nem érzem jól/otthon magam.Sokat járok külföldre ahol nem otthonosan tudok aludni és félek...Csak úgy tudom legyűrni ha anyukám megölelget vagy megnyugtat de nem tudom neki elmondani hogy mit érzek mert egyrészt cikinek tartom másrészt ha felkeltem üvöltözik velem hogy miért vagyok még xy órakkor ébren:(Nem jó érzés kérlek segítsetek..A hagyományos módoka próbáltam lámpám van az ablakot meg félek kinyitni.A szemem félek becsukni vagy gondolkodni...Tehát ez van...
2013. febr. 19. 00:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%

Azt gondolom, hogy forduljatok orvoshoz, ha nem tudod legyőzni a félelmet.

Mitől félsz?

2013. febr. 19. 00:32
 2/15 anonim ***** válasza:
63%
Imádkozzál ! Isten megvéd.
2013. febr. 19. 01:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkori tapasztalataim alapján az ember a saját fantáziáitól fél. Mindenféle lényeket, szörnyeket, rémeket képzel el, amik bántani fogják vagy csak ijesztgetik. Őszintén szólva nem tudom, hogy hogyan lehet legyőzni ezeket, felnőttként néha még engem is elővesznek ezek a dolgok.
2013. febr. 19. 01:27
 4/15 anonim ***** válasza:
68%

Konkrét megoldásom nekem sincs, csak tippek, mert én is egyszer csak kinőttem. 23 vagyok és néha még most is félek a sötétben, ha beugrik valami ijesztő dolog. Éjszakára kapcsold fel a kislámpát vagy vegyél olyan lámpát, amit a konnektorba kell dugni. Annak nincs erős zavaró fénye csak pont annyi, hogy lásd mi van körülötted. Nekem sokat segített. A másik meg, hogy nem szoktam a redőnyt teljesen leengedni vagy behúzni a függönyt, hogy kintről is jöjjön egy kis fény.

Amúgy meg ezt fejben kell leginkább eldöntened, hogy ne félj. Hisz nincs mitől.

2013. febr. 19. 01:41
 5/15 anonim ***** válasza:
Egy koragyerekkori ijedtség is állhat mögötte. Pszichológus feltudja tárni, és annak alapján kidolgozhat egy megoldást rá.
2013. febr. 19. 11:31
 6/15 anonim ***** válasza:

Ha úgy tudod legyűrni hogy anyud ölelget és nyugtatgat,akkor egyszerű.

Csukd be a szemed és képzeld el hogy ott van és nyugtatgat és ölelget,vagy kezdj el gondolkozni azon hogy milyen helyen lennél inkább szívesen.Én nem tagadom én egy görög tengerparton lennék egy jó nővel és egy motorral :)Szóval a lényeg az hogy olyan dolgot képzelj el mint mikor boldog voltál vagy amitől boldog lennél.

Ha ezek sem segítenek akkor kis rádió,tv időkikapcsolással,vegyél foszforeszkáló cuccokat a szobádba,mondjuk csillagokat a plafonra,vetess éjeli fényt ami megtöri a sötét szoba feketeségét.

2013. febr. 19. 20:30
 7/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyeségnek fog tűnni, és lehet, hogy neked nem is fog működni (nekem működött). Én azt csináltam 8 éves koromban, hogy magamban elképzeltem, hogy milyen szörnyek "vannak" a szobában, akik éjjel másznak elő. Aztán elképzeltem, ahogy megölöm őket. Egyesével az összeset. Utána mindig úgy gondolkodtam, hogy ők már nincsenek, meghaltak, nem tudnak bántani.
2013. febr. 19. 22:03
 8/15 anonim válasza:
Ha az segít, hogy valakivel megbeszéled, akkor nyugodtan írj priviben. régebben én is féltem, de valamiért mostanában nem. Csak érted, lehet, hogy nekem jobban le tudod írni. (13/L9
2013. márc. 3. 19:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia én lassan 20 éves vagyok és fiú, és csak nemrég tudtam túllépni a félelmemen! Azt hiszem , hogy egy gyerekkori "trauma" lehetett az oka. Mikor úgy 5-6 éves lehettem a szüleim néztek egy filmet, én meg lesettenkedtem, és láttam ahogyan egy lefejezett nőnek a feje beszélt. Ez úgy megmaradt bennem, hogy több mint 10 éven át csak úgy tudtam elaludni , hogy fejemrehúztam a takarót!!! Volt olyan időszak amikor nem is mertem kimenni wc-re sem meg sehova sem. Persze ahogy idősebb lettem ez enyhült, de a takaró alatt alvás megmaradt csaknem mostanáig. Én nem mondtam el senkinek, és nem is fordultam dokihoz sem, hanem egyszer csak kinőttem. Szerintem ez annak volt köszönhető , hogy koleszos lettem, és itt igazán vérciki lenne úgy aludni. Csak a barátnőmnek mondtam el, de ő tök kedves volt és megértette. Azért néha mikor vele vagyok még mindig félek, de olyankor megölel és alszunk tovább együtt :)

De furcsa, mert én élveztem ,hogy félek. Mindig is szerettem a horror filmeken félni pl... na de mind1.

Segíteni sajnos nem tudok, azon kívül , hogy leírtam a történetemet. Szerintem te is ki fogod nőni mint én, addig meg csak a közhelyekkel tudok jönni "gondolj arra , hogy nincs ott semmi"

20/F

2013. márc. 5. 22:28
 10/15 A kérdező kommentje:
Lámpa mint mondtam ég,gondolkodni nem mindig merek imádkozni pedig minden este szoktam de egyszerűen semmi nem segít:S
2013. márc. 27. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!