Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » MIért félek éjjel a sötétben?

MIért félek éjjel a sötétben?

Figyelt kérdés
ha valami moccanást hallok,meg sem merek mozdulni,szobámnak elég furcsa háttérzaja van
2012. dec. 21. 21:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ezt így nehéz megmondani.

Talán valami fóbia.(nüktofóbia stb.)

2012. dec. 21. 21:57
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy kis só lámpát, egészséges is, épp hogy van fénye, de nem leszel sötétben :)
2012. dec. 21. 21:58
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

Én is ugyanilyen vagyok. Ma egyedül vagyok itthon, de alig bírom magam rászedni, hogy néha, ha már muszáj elhagyjam a szobám. Nem tudom, miért, de egyedül nagyon félek a sötétben. Ha vannak mellettem, akkor nem...

21/L

2012. dec. 21. 21:58
 4/16 A kérdező kommentje:

én is 21 éves vagyok

érdemes lenne felkeresnem egy pszichiátert

2012. dec. 21. 22:01
 5/16 anonim ***** válasza:
Normális félni sötétben. De nem normális, ha nem mersz megmozdulni annak ellenére, hogy tudod, minden rendben van. Ezt neked kell legyőznöd, nem másnak, mert ez egy ősi ösztön.
2012. dec. 21. 22:08
 6/16 anonim ***** válasza:

Én nem félek. Régen igen, de ma már nem. Igénylem is a sötétet. Ha pl telefont kell pont éjjel tölteni és ég a kis piros lámpája letakarom.

Milyen háttérzaj? Nálunk csak a TV kattan néha, meg a szekrény, de nem zavar. Na jó, ha nagyobbat szól akkor kicsit felijedek, de alszom tovább, ha mégse az nem ez miatt van.

24/N

2012. dec. 21. 22:12
 7/16 anonim ***** válasza:
60%
De nem értem az ilyet, magyarázzátok már meg. Otthon vagy, egy bezárt lakásban, oké, egyedül, de mitől kéne félni? Random előugrik a sötétségből egy mumus vagy egy baltás gyilkos? Vagy micsoda?
2012. dec. 21. 22:13
 8/16 anonim válasza:
A legtöbb ember fél a sötétben ezzel semmi baj nincsen.Kapcsoljál tv-t vagy programozd be hogy kapcsoljon kis valamikor és úgy aludjál el.Én is úgy szoktam..
2012. dec. 21. 22:15
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az a rossz, hogy nem lehet az ilyen félelmeket hova tenni. Mert ha lenne tárgya, akkor legalább lehetne ellene tenni. Ha mondjuk félünk a betörőktől, megteszünk minden óvintézkedést és már nem is félünk annyira. De ilyen ösztönös, megmagyarázhatatlan félelmekkel nehéz mit kezdeni.

Nálam is sólámpa szokott égni este, ha egyedül vagyok itthon. :)

2012. dec. 21. 22:21
 10/16 anonim ***** válasza:
Én is félek a sötétben,de az túlzás,hogy nem merek megmoccanni sem.Amikor éjszaka egyedül járkálok a házban sötétben,akkor nem félek,viszont nagyon rossz és kényelmetlen lenne úgy aludni,hogy semmit sem látok.
2012. dec. 21. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!