Fiatalok, ti nem érzitek magatokat csalódottnak az élettel?

Igen,csalódtam az életben,aztán rájöttem,hogy ez a dolgok rendje.Két éve még én is hasonlóképpen gondolkodtam,mint Te,most,közel a harminchoz már egészen máshogy szemlélem a dolgokat.Most már a gyerekvállalástól sem riadnék vissza,azelőtt nem is nagyon vágytam gyerekre.
Az ember változik.Te is változhatsz még,az életszemléleted egész más lesz pár év múlva.Az embert kudarcai,csalódásai,tapasztalatai formálják mássá,mint amilyennek fiatal felnőttként indul.

Másra sem vágom mint amit felsoroltál :) Férj, gyerekek, szép ház, és az, hogy ne kelljen azon aggódjak, mi lesz a holnapi kaja, hiszen van pénzem rá. Mert most jelenleg kevés dologra van, albérlet, meg barát van. És nyaralni is mennék már, mert ritkán megyek.
De amúgy nem mindenkinek van ilyen élete, gondolj az afrikaiakra, a muzulmánokra, vagy a kínaiakra. Szerintem nekik nem feltétlen így van.

Mert ez élet folytonosan előre halad és elkerülhetetlen a változás. Ha megfigyeled az életkorokat mindegyik szakaszban mások az igények, az álmok a vágyak.
Tizenévesen utáltam a világot, rossznak tartottam, ha nekem kellett volna dönteni felrobbantottam volna, nem hogy még gyereket szülni.
Huszonévesen pedig arról álmodom, hogy megváltozik a világ, központban lesz a jó, és rendben lesz minden majd a következő generációk úgy lesznek nevelve, hogy rendbe hozzák amit az őseik elrontottak.
Mivel még nem vagyok több 23-nál nem tudom, hogy később mi lesz a fontos, de több mint valószínű, hogy nem ez,mármint hogy el fogom fogadni, hogy a világ így szép és jó, csak meg kell látni az apróbb dolgokban is a szépséget és az örömöt. Ez már nálam elkezdődött.
Hidd el, ez korszakprobléma amit érzel, és ha megpróbálsz úgy élni, hogy ne bánj meg semmit, akkor több nem is kell a teljes élethez.

Azért, mert ha egy emberi agyba 40 évig bele van kódolva egy séma és ezt látja akkor azt nehéz megváltoztatni felnőtt korban már. Egyszerű agyi funkció. Az hogy te másképp gondolod, másképp fejlődsz nem jelenti azt hogy rossz, de ezt a "normális" életet élők "hibaként" raktározzák el ami nem baj, ha nem akarnak megtéríteni.
Hallgasd meg őket, aztán dönts a saját belátásod szerint, ami szerinted helyes és neked jó, akkor nem hibázhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!