Fiatalok, ti nem érzitek magatokat csalódottnak az
élettel?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy az ember rátekint az előtte álló életre huszonévesen, és amit lát elkeseríti? Mert én ezt érzem sajnos. 7 milliárd ember él a Földön és kisebb különbségekkel kb kiszámítható az egész életpályájuk: tanulnak, felnőnek, dolgoznak, megházadosnak, gyerekük lesz, megöregszenek... Nekem ez valahogy kevés, én ennél többre vágyok (és NEM arra gondolok, hogy meg akarom váltani a világot, mert nem). Én nem vágyok arra, hogy 15 év múlva az legyen a napirendem, hogy hazamegyek valakinek a koszos nadrágját kimosni, és a legnagyobb problémám, hogy mit főzzek karácsonyra, mit gondol rólam az anyósom, vagy hogy milyen színűt kakilt ma a gyerek... Ennyi lenne az egész? Vagy ez természetes a fiataloknál, és majd később mindenki kinövi ezeket a vágyakat és megelégszik azzal amivel a többi? Én nem akarom kinőni... Normális, hogy ezt érzem?
nem tudom hány éves vagy és nem tudom normális e. én alapbol nem is akarok gyereket pedig 26 éves lány vagyok. nem vagyok hajlando aranykalitkába zárni magam mikor annyi felfedeznivalo van a világban és igy is kilátástalan az ember helyzete hisz pénztelenség van nem még ha egy gyerek is a nyakamba szakad.
2013. jan. 29. 20:02
2/29 anonim válasza:
Normális hogy ezt érzed, én is ezt érzem így 23 évesen, mondjuk azért én nem érzem nyűgnek, a napi rutint mert együtt csináljuk a házimunkát, de az bánt, hogy tulajdonképpen középszerűnek születtem és soha nem tudom megismerni a szülőbolygóm csodálatos helyeit és a rajta lévő embereket, mert egy emberek által kitalált eszköz akadályoz benne.
De legalább vannak akik szeretnek, akik becsülnek van kikért boldognak lennem.
Azt mondják ebbe beletörődik az ember egy idő után majd leéli az életét, hát, remélem így lesz mert ezzel a folytonos belső zavargással elég nehéz együtt élni.
2013. jan. 29. 20:04
3/29 anonim válasza:
Meg kell tanulni evvel együtt élni. Sajnos ez az élet rendje. Engem az éltet, ha meghalok (testem meghal), de a lelkem él majd örökké tovább egy olyan világban ahol legalább úgy nagyjából minden szép és jó. Ha nem is teljesen, de legalább egyensúlyba van a kettő. Annyi különbséggel, h nincs fájdalom, öregség, lenézés, h cigány nem cigány, zsidó-e, nő-férfi nemi megkülönböztetés vagy akármi. Nekem ez ad reményt így nem veszem halálosan komolyan az életem.
24/N
2013. jan. 29. 20:05
4/29 A kérdező kommentje:
Huszonéves vagyok. Amúgy teljesen pozitívan gondolkozó vagyok, szeretem az életet, de ez a rész olyan lehangoló.
2013. jan. 29. 20:05
5/29 A kérdező kommentje:
Ja még mielőtt valaki azt hinné: NEM felelősséggel van a bajom. Hanem hogy évszázadok óta milliárdnyi ember mindig mindenhol majdnem ugyanúgy él.
2013. jan. 29. 20:06
6/29 anonim válasza:
Nem tudom, hogy normális-e, de néha engem is elborítanak ilyen gondolatok. Azt hiszem, találnunk kéne egy életcélt akkor is, ha eltér a standardtól. :)
2013. jan. 29. 20:08
7/29 A kérdező kommentje:
20:05 ehhez vallásosnak kéne lenni. Én nem tudok olyanban hinni, olyanra alapozni amire nincs számomra hihető bizonyítékom. Meg én itt a Földön szeretnék jól érezni magam.
8/29 anonim válasza:
Hét ez a "megszokott", mivel az emberiség mindig is le volt korlátozva uralkodó hatalmak által így egy kisebb csoda és egy világ lázadása kellene ahhoz, hogy a valódi értékek mindenki számára elérhetőek legyenek és a műviségért kelljen fizetni.
9/29 anonim válasza:
Én pl mar várom, hogy a barátom koszos gatyáját moshassam, es hogy gondolkodhassak azon, hogy mit főzzek neki másnap ebédre:) Pedig 18eves vagyok. Nem vágyom vilagrengeto dolgokra, mondjuk ha van rá keret, akkor nyaralásra, kirándulasra, mozizasra, de nem igazán határozza meg a boldogsagom, hogy éppen milyen anyagi körülmények között vagyok. Nagyon várom a közös semmitmondó életemet vele, pedig ez mar nem rózsaszín kód, 3eve vagyunk egyutt.
2013. jan. 29. 20:10
10/29 anonim válasza:
Nem feltétlen kell vallásosnak lenni ehhez, ki hogy értelmezi, energia vagyunk, és ez a halállal átszáll másba, tudod, semelyik energia nem vész el csak átalakul, mondjuk ehhez a mennyországos meséhez tényleg kell a vallás, de ki hogy nyugtatja magát :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!