Nem érzitek magatokat kellemetlenül, ha csak ti magázzátok a párotok szüleit a családban?
Ennél sokkal viccesebb, amikor az ő családjában mindenkit (még a nagymamát is, aki arra kért, és csúnyán néz a csókolom-nál) tegezel, kivéve a szülőket.
Végül miután két éve együtt voltunk, kismilliószor aludtam náluk, segítettem reggelit készíteni, stb., az anyósjelölt felajánlotta, hogy tegezzem, így most ő tegezem, az apóst még mindig nem, így a legérdekesebb a szituáció.
Kétlem, hogy eddig ne éreztek volna odatartozónak, a páromtól tudom, hogy mindig vártak, örültek nekem.
Szerintem ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket, ez csak egy szokás, nem olyan, mintha a vacsoraasztalnál elvennék a tányért, mikor te még eszel, hogy elég már!
nálunk a párom tegezi a szüleimet kb. 1 év után ajánlották fel neki. én az ő szüleit magáztam, 3,5 év után (2012. nov.) ajánlotta fel az anyja, hogy már tegezhetem, teszem hozzá, addigra összházasodtunk (októberben). Szóval most anyukát tegezem, apját magázom. Amúgy nekem is igen rosszul esett, mikor pl. egy családi ebédnél a párom az én szüleimet simán keresztnéven szólította, én meg olyan kínosan éreztem magam, de mondjuk egyszer sem "bácsiztam-néniztem", mindig az volt, hogy "szívem, kérdezd meg anyukádat"... de nem vették, hogy nekem milyen kellemetlen.
amúgy mi 22, szülők 43-45...
Nálunk a Párom Apukámat, a párját és anyukám férjét tegezi a Párom, de Anyukámat nem. :) Először rutinból letegezte, de Anyukám ragaszkodik a magázódáshoz. Így szoktuk meg.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!